حسن عزیزی روز یکشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: در حال حاضر سرانه فضای ورزشی استان ۴۹.۵ سانتیمتر مربع است و در مقایسه با میانگین کشوری که ۹۵ سانتیمتر مربع است ۱۰۰ درصد عقبماندگی داریم.
وی با اشاره به ظرفیت ماده ۵۳ قانون الحاق مبنی بر هزینهکرد یک درصد اعتبارات عمرانی دستگاههای اجرایی برای حمایت از ورزش همگانی و قهرمانی گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد اماکن ورزشی خراسان جنوبی فرسوده است همچنین ۷۵ درصد اماکن ورزشی در شهرستانهای بیرجند، قاینات، فردوس و طبس فرسوده و نیازمند بازسازی و تعمیر هستند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی از وجود ۲۵۶ باشگاه ورزشی خصوصی در استان خبر داد و افزود: باشگاههای ورزشی استان در دوران کرونا خسارتهای ۲۲ میلیارد تومانی را متحمل شدند و اکنون نیز با یک سوم ظرفیت مجاز به فعالیت هستند.
وی بر لزوم اجرای ماده ۵۳ برای توسعه ورزش همگانی و قهرمانی تاکید و بیان کرد: از دستگاههای اجرایی درخواست داریم به موضوع ورزش و سلامت جامعه توجه ویژه داشته باشند و همه از این ظرفیت قانونی استفاده کنند تا با وجود سرمایههای انسانی سالم بتوانیم گام دوم انقلاب برای شکلگیری تمدن اسلامی را محقق کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: امسال از محل اعتبارات بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ برای بهبود روند تولید و اشتغال ۸۹۶ میلیارد تومان به استان اختصاص یافت که مدیران باید در جذب این اعتبار بکوشند.
حسین موهبتی افزود: مجموع این تسهیلات در کشور ۳۲ هزار میلیارد تومان بوده که سهم استان ۲.۸ درصد در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به سهم استانها براساس نرخ بیکاری بالا اظهار داشت: از مجموع این اعتبار هزار میلیارد تومان به منظور پشتیبانی فنی و ضمانت اشتغال محرومان به نهادهای حمایتی کمیته امداد ( ۷۰ درصد) و بهزیستی کشور ۳۰ درصد تخصیص داده شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: این تسهیلات در هفت رسته طرحهای کارآفرینی، ایجادی، توسعهای تکمیلی و سرمایه در گردش و نیز احیای واحدهای تولیدی خرد، کوچک، متوسط، بزرگ، کسب و کارهای خانگی، شرکتهای دانشبنیان و واحدهای تولیدی پیشران اختصاص مییابد.
وی تصریح کرد: منابع یادشده از طریق سپردهگذاری در بانکها با اولویت بانکهای تخصصی، توسعهای و صندوق کارآفرینی امید برای تولید، سرمایهگذاری، اشتغال و کارآفرینی تخصیص داده خواهد شد.
موهبتی افزود: دوره بازپرداخت این تسهیلات حداکثر یک سال و تسهیلات ایجادی، توسعهای و تکمیلی حداکثر هفت سال در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه منابع مالی از محل هدفمندی یارانههاست گفت: نرخ تسهیلات نیز بین هشت تا ۱۲ درصد متغیر خواهد بود و براساس قرارداد دستگاههای اجرایی با بانکهای عامل پرداخت خواهد شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: متقاضیان مرتبط با هر کدام از دستگاههای اجرایی باید در سامانه همان دستگاه ثبتنام کنند تا بعد از بررسی طرحها و تصویب در کمیته استانی برای پرداخت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: از آنجاییکه نرخ بیکاری در پرداخت این تسهیلات از اهمیت زیادی برخوردار است باید نرخ واقعی بیکاری استان مطرح شود.
عباس جرجانی افزود: برخی استانها نرخ بیکاری خود را بالاتر اعلام میکنند تا سهم بیشتری از تسهیلات داشته باشند که انتظار داریم سازمان صمت، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی در این زمینه مورد توجه واقع شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی هم گفت: اعتبار حوزه ICT استان حدود ۳۱ میلیارد تومان با تعهد اشتغال ۳۰۰ نفر در سال جاری دیده شده است.
مصطفی بهی با بیان اینکه به دنبال حمایت از کسب و کارهای IT در استان هستیم افزود: باید از ظرفیت توانمندساز حوزه ICT در همه دستگاههای اجرایی استفاده شود.
وی بیان کرد: از همه دستگاههای اجرایی استان انتظار داریم اگر کسب و کارهایی مبتنی بر فناوری دارند به ما اعلام کنند چراکه این اداره کل از همه ظرفیتها برای حمایت از طرحهای خلاقانه حمایت میکند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: یکی از مشکلات استان این است که منابع بانکی کم بوده و در پرداخت تسهیلات با مشکل مواجه میشویم.
غلامرضا قوسی افزود: بانکها باید به دنبال خلق منابع باشند تا سهم بیشتری از اعتبارات را برای استان جذب کنیم.
همچنین در این نشست چهار مصوبه کارگروه امور زیربنایی توسط مدیرکل راه و شهرسازی استان مطرح شد.
احداث مرکز درمانی و بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهر حاجیآباد با واگذاری زمین در سطح ۶ هکتار، تعیین کاربری اداری زمینی به مساحت چهار هزار و ۹۰۰ مترمربع مجاور پارک جنگلی دیهوک طبس برای احداث دادگاه عمومی، احداث بازار خودرو در شهر بیرجند مجاورت جاده شکراب به مساحت ۱۳.۹ هکتار و توسعه طرح هادی شهر آبیز از جمله این مصوبات بود که با نظر اکثریت آرا مورد موافقت قرار گرفت.
نظر شما