۲۹ آذر ۱۴۰۰، ۷:۳۹
کد خبرنگار: 2108
کد خبر: 84583152
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هفت هزار هنرستان در کشور فعالیت می کنند

۲۹ آذر ۱۴۰۰، ۷:۳۹
کد خبر: 84583152
هفت هزار هنرستان در کشور فعالیت می کنند

سنندج- ایرنا- مدیر کل آموزش های هنرستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: هفت هزار هنرستان در رشته های مختلف در کشور فعالیت می کنند و با توجه به اینکه هرم شغلی در حال تغییر است تعدادی از هنرستان های وابسته را به دستگاه های اجرایی کشور اضافه کردیم.

به گزارش ایرنا، مصطفی آذر کیش شامگاه یکشنبه در سیمنار تاثیر آموزش های هنرستانی بر منطقه ویژه اقتصادی بانه با محوریت تامین نیروی انسانی ماهر اظهار داشت: با رشد تکنولوژی به دلیل تغییرات سریع تکنولوژی و ایجاد مشاغل جدید نیاز به آموزش مادام العمر وجود دارد و ظهور اقتصاد دیجیتالی و ورود فناوری های جدید تحولات زیادی در بازار کار ایجاد می کند و نیاز به آموزش های مادام العمر داریم.

وی اضافه کرد: ۸۰ درصد نظام های آموزشی دنیا در دوره متوسطه آموزش فنی و حرفه ای است و ۸۰ درصد مشاغل دنیا ریشه در آموزش های فنی و حرفه ای دارند و کاهش بیکاران و ارتقاع مهارت های علمی، کاهش حوادث ناشی از کار و کاهش آسیب های اجتماعی از ضرورت های جامعه است.

آذر کیش گفت: اگر بخواهیم نیروی کار منطقه ویژه اقتصادی بانه را از طریق تربیت نیروی کار ماهر تامین کنیم ضروری است که در همه بخش ها تغییرات ایجاد کرده و نیروی کار را به سمت مشاغل جدید سوق دهیم.

وی اضافه کرد: تغییرات در انقلاب صنعتی چهارم بسیار سریع و گسترده بوده و قابل مشاهده است که کاهش کار در صنعت توسط انسان و نیاز به تغییر مهارت برای حوزه دیگر از جمله این تغییرات است.

این مسوول کشوری با بیان اینکه ۴۸ درصد کارفرمایان و پیمانکاران در آسیا و اقیانوسیه به دنبال نیروی کار ماهری هستند که وجود ندارد،اظهار داشت: بر اساس گزارش بانک توسعه آسیا سهم آموزش های فنی و حرفه ای از ۱۸ درصد تا ۴۲ درصد افزایش یافته که نشان دهنده افزایش تقاضا برای این آموزش ها و افزایش سهم بودجه است.

وی اضافه کرد: شرکت شهرک های صنعتی در تعامل با وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت آموزش و پرورش هفت دفتر همکاری در هفت شهرک صنعتی ایجاد کرد و مقرر شد در تمام شهرک های صنعتی کشور دفتر همکاری آموزشی مهارتی راه اندازی کند.

آذر کیش بیشترین نیاز آینده بازار کار را نیروهای ماهر و تکنسین عنوان کرد و گفت: تربیت نیروی کار ماهر برای منطقه ویژه اقتصادی بانه قابلیت توسعه برای کل کشور را دارد.

وی اضافه کرد: در وزارت آموزش و پرورش ۲۰۱ رشته مهارتی در چهار زمینه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر تعریف شده است.

این مقام کشوری یادآور شد: هدف اصلی این سمینار این است که آموزش ها را به محیط کار ببریم و در فرآیند آموزش مشارکت داشته باشند و این سمینار می تواند یک جهت گیری ملی را برای کشور رقم بزند.

مدیر کل آموزش های هنرستانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از ۷۰۰ شغل نیاز به حداکثر دیپلم مهارتی دارد  ادامه داد: بسیاری از مشاغل نیاز به فردی دارد که گواهینامه مهارت مرتبط با آن کار را داشته باشد و نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارد.

وی ادامه داد: زمانی که آموزش های هنرستانی متناسب با بازار کار باشد در افزایش ظرفیت بهره وری تاثیر گذار خواهد بود و آموزش های با کیفیت تر بوده و جذب فارغ التحصیلان را به همراه خواهد داشت.

آذر کیش گفت: ۳۶ درصد دانش آموزان کشور در هنرستان ها تحصیل می کنند اما در شهرستان بانه این مهم با ۱۰ درصد از میانگین کشوری بیشتر محقق شده است که این نشان دهنده رشد آموزش های مهارتی در این شهرستان است.

وی  با بیان اینکه هنرستان های وابسته یکی از ظرفیت های مهم در آموزش های مهارتی است افزود: در پایه دهم تحصیلی در کردستان ۵۲ درصد دانش آموزان در بخش صنعت، ۲۱ درصد در خدمات و ۲۱ درصد در رشته های هنری تحصیل می کنند.

هفت هزار هنرستان در کشور فعالیت می کنند

اشتغال و ارتقاء معیشت مردم مهمترین دغدغه های دولت است

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز گفت: مهمترین دغدغه دولت اشتغال و سرمایه گذاری و ارتقاء وضعیت معیشتی مردم است که این همایش نیز در راستای دغدغه های دولت است.

برهان صلواتی افزود: تدوین برنامه زیست بوم اشتغال از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر شناسایی ظرفیت های واحدهای تولیدی است و بسیاری از واحدها زمینه برای توسعه دارند اما نیمه فعال هستند.

وی اظهار داشت: اقداماتی که دستگاه های اجرایی انجام می دهند نیاز به حمایت های همه جانبه دارد و مشوق هایی برای افرادی که مهارت کسب کردند در نظر گرفته شود.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha