عباس مهدوی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا از آغاز عملیات پاکسازی آبانبار میرزامهدی ساری برای انجام برخی اقدامات مرمتی و مناسبسازی برای بازدید شهروندان و گردشگران خبر داد و گفت: با تعامل و همکاری مشترک اداره کل اوقاف مازندران و اداره میراث فرهنگی شهرستان ساری خوشبختانه قفل این بنای زیبای تاریخی در مرکز مازندران باز شد و بزودی نیز قرار است برای چند بنای دیگر که در مالکیت اوقاف قرار دارد برنامهریزی شود.
وی افزود: طی هفتههای اخیر با هدف گرهگشایی از برخی ظرفیتهای گردشگری در مازندران نشستهای مشترک با حضور مسئولان تعدادی از دستگاههای مرتبط برگزار شد که نشستهای مشترک با مسئولان اوقاف مازندران یکی از همین پیگیریها بود.
نماینده ویژه استاندار مازندران در رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ گفت: یکی از مسائلی که در آستانه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ به طور جدی پیگیر آن هستیم، باز کردن گرههای موجود در مسیر بهرهبرداری از برخی فرصتها مانند بناهای تاریخی مرکز استان است که خوشبختانه با همکاری خوب اداره کل اوقاف مازندران، قفل یکی از همین بناهای شاخص در مرکز شهر ساری باز شد.
مهدوی خاطرنشان کرد: قرار شد برخی از بناهای تاریخی مرکز استان نظیر آب انبار تاریخی میرزا مهدی، حمام تاریخی صادقخان و موزه آستانه مبارکه پهنهکلا وارد فاز عملیاتی و تجهیز شود.
وی اظهار کرد: آبانبار تاریخی میرزامهدی ساری که بازگشایی آن یکی از مطالبات شهروندان و دوستداران میراث فرهنگی است دیروز پس از مدتها بازگشایی شد تا ظرف مدت کوتاهی مورد بازدید عموم قرار گیرد. همچنین برای بازسازی و بهرهبرداری فرهنگی و گردشگری از حمام تاریخی صادقخان در مرکز شهر ساری نیز که تحت مالکیت اوقاف قرار دارد نیز بازدیدی انجام شد و رایزنیهای خوبی داشتیم.
نماینده ویژه استاندار در رویداد ساری۲۰۲۲ خاطرنشان کرد: در بازدیدی که به پیشنهاد مدیرکل اوقاف مازندران از آستانه پهنهکلا داشتیم نیز طرح مد نظر این اداره کل برای ایجاد موزه آثار خطی، قرآنی و نسخ تاریخی مورد بررسی قرار گرفت.
مهدوی گفت: بسیاری از ظرفیتهای گردشگری در مازندران با تعامل بین دستگاهها و انجام چند جلسه هماهنگی قابل احیا و بهرهبرداری است که پای کار آمدن اداره کل اوقاف مازندران برای بازگشایی آبانبار تاریخی میرزامهدی ساری و بهرهبرداری از حمام صادقخان یک نمونه از این موارد است.
وی افزود: عملیات پاکسازی آبانبار میرزامهدی ساری و خارج کردن زبالهها و نخالههایی که طی سالهای اخیر در آن جمع شد آغاز شده و امیدواریم که بتوانیم به زودی پس از پاکسازی و زیباسازی این بنای تاریخی و زیبا را برای شهروندان و گردشگران آماده کنیم.
آبانبار میرزا مهدی ساری در ابتدای خیابان ۱۸ دی ساری و نزدیکی میدان ساعت واقع شده که آبان ۱۳۵۳ با شماره ۱۰۰۵ در فهرست آثار ملی ثبت شد. این آبانبار تاریخی بر اساس اطلاعات موجود در پرونده ثبت میراث متعلق به دوره افشاریه است و از بناهای باارزش مازندران محسوب میشود که از نظر ساختاری شرایط تقریبا مطلوبی دارد.
نظر شما