برگزاری یادواره شهدا در کهگیلویه و بویراحمد از حالت طایفه ای خارج شود 

یاسوج - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برگزاری یادواره شهدا در این استان از حالت طایفه ای خارج شود و بهتر است در قالب صنفی باشد زیرا شهیدان متعلق به قشر یا گروه خاصی نیستند. 

به گزارش ایرنا، سید جواد هاشمی مهر روز دوشنبه در نشست شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار  داشت: آنچه موجب عزت، اقتدار و بقای نظام و انقلاب شده فرهنگ ایثار و شهادت بوده که برگرفته از نهضت عاشورا است. 

وی توجه به فرهنگ ایثار و شهادت را راز بیمه شدن نظام و انقلاب در برابر توطئه های شوم دشمنان دانست و افزود: دشمنان همواره از این فرهنگ ناب در هراس هستند. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: فرهنگ ایثار و شهادت برای دفاع از دین مبین اسلام، نظام و  انقلاب بوده و با دیگر فرهنگ ها از جمله فرهنگ منفعت طلبی تفاوت دارد. رس

رسالت معلمان در قبال ترویج فرهنگ ایثار سنگین است

هاشمی عنوان کرد: نسل جوان باید بیش از پیش با موضوع مهم فرهنگ ایثار و شهادت آشنا شود و رسالت معلمان در این زمینه  سنگین است. 

وی ابراز داشت: دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد برای انجام پژوهش یا نوشتن مقاله در مورد وصیت شهدا تشویق و ترغیب شوند زیرا این امر در ترویج روزافزون فرهنگ ایثار و شهادت در استان اثرگذار است. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: دیگر موارد مؤثر در ترویج هر چه بیشتر فرهنگ ایثار و شهادت در این استان شامل جمع آوری آثار شهدا و ارائه آنها به عموم مردم در قالب موزه دفاع مقدس و مکتوب کردن خاطرات والدین، همسران و  فرزندان شهیدان به همت نویسندگان و اهل قلم است. 

هاشمی اظهار داشت: باید تلاش کرد که آرمان های والای شهدا در جامعه و بین قشرهای مختلف مردم به ویژه نسل جوان پیاده شود و هیچ کدام از مدیران اجرایی و نهادهای دولتی استان نیز نمی توانند در این زمینه کوتاهی یا کم کاری کنند. 

وی افزود: همگان در مقابل شهدا و تدوام راه آنها مسئول بوده و وظایف و رسالت هایی سنگین بر عهده دارند. 

فعالیت بیش از ۲۵۰۰ ایثارگر در دستگاههای اجرایی

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ ایثارگر در دستگاه های اجرایی  استان مشغول به فعالیت هستند که تبدیل وضعیت تعدادی از آنها انجام شده و مابقی نیز در حال پیگیری است. 

سید منوچهر فتاحیان اظهار داشت: رایزنی هایی با اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد برای نصب تصاویر شهدا در مدارس این  استان انجام شده که امید است به زودی محقق شود. 

وی افزود: هماهنگی های لازم نیز با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد به منظور قرائت بخشی از وصیت نامه شهدای این استان در خطبه های آیین عبادی، سیاسی نماز جمعه شهرها و مراکز بخش های استان انجام شده است. 

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هر ۲ اقدام برای گرامیداشت یاد، نام و خاطره شهدا و ترویج بیش از پیش فرهنگ ایثار و شهادت در این استان بوده است. 

فتاحیان عنوان کرد: بخش عمده ای از تابلوهای شهدای کهگیلویه و بویراحمد که در شهرها، بلوارها، میادین و معابر عمومی این استان  نصب شده بر اثر سرما، گرما و بارندگی فرسوده شده اند که باید ساماندهی شوند و چنین وضعیتی چندان زیبنده نیست. 

وی ابراز داشت: تاکنون خاطره نگاری و مستندسازی حدود ۷۰ درصد والدین شهدای کهگیلویه و بویراحمد با همکاری صداوسیمای مرکز این  استان انجام شده است. 

فتاحیان گفت: ۹ تا ۱۹ دی ماه به عنوان دهه بصیرت نامگذاری شده و دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد نیز برنامه های خود در این  زمینه را به بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اعلام کنند. 

وی اظهار داشت: استانداری کهگیلویه و بویراحمد اقدام به مکاتبه با دستگاه های اجرایی این استان برای نامگذاری برخی مکان های خود به  نام شهدای استان کند. 

دانشنامه دفاع مقدس استان در حال تدوین است

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: دانشنامه دفاع مقدس این استان  دارای ۲۹۷ مدخل بوده و با همکاری دانشگاه یاسوج در حال تهیه و تدوین است. 

سرهنگ امیرعباس آسمند اظهار داشت: امسال یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد  برای تهیه این دانشنامه اختصاص یافت که تاکنون ۴۰۰ میلیون ریال آن جذب شده است. 

وی افزود: تهیه این دانشنامه مستلزم تحقیقات میدانی و پژوهش بوده در حالی که اسناد، مدارک، آثار و مستندات دوران دفاع مقدس  موجود در آرشیو و بایگانی دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد محدود است. 

سرهنگ آسمند بیان کرد: ۵۱ دستگاه اجرایی کهگیلویه و بویراحمد در دوران دفاع مقدس نقش داشتند اما همکاری چندانی برای تهیه این  دانشنامه انجام نمی دهند. 

وی عنوان کرد: ۱۰۰ پرسش برای تهیه دانشنامه دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد طرح شده که باید این ۵۱ دستگاه اجرایی استان به آنها  پاسخ دهند. 

کهگیلویه و بویراحمد در دوران هشت سال دفاع مقدس هزار و ۸۸۰ شهید، ۳۱۷ آزاده و افزون بر ۹ هزار جانباز تقدیم کرده است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha