دکتر اورنگ ایلامی روز سه شنبه در نشست کمیته علمی کشوری بررسی سویه جدید اومیکرون افزود: کارشناسان حوزه بهداشت و درمان همیشه در حال یادگیری تغییرات این ویروس هستند در عین حال افزایش مرگ و میر ناشی از اومیکرون یک نگرانی جدی است.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین داده ها در روز یکشنبه ۲۸ آذرماه جاری، اولین مورد تایید شده سویه اومیکرون باعث آمادگی همه جانبه همه مراکز درمانی و بهداشتی شده است افزود: تعداد افرادی که به دلیل افزایش قابلیت انتقال این ویروس تحت تأثیر قرار خواهند گرفت بسیار زیاد است.
این پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی خاطر نشان کرد : در بریتانیا، محققان دریافتند افرادی که دو دُز واکسن آسترازینکا AstraZeneca را دریافت کرده بودند، شش ماه پس از واکسیناسیون، از هیچ گونه محافظتی در برابر عفونت اومیکرون برخوردار نبودند، دو دُز از واکسن Pfizer-BioNTech هم تنها ۳۴ درصد اثربخشی داشته است.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا اضافه کرد: نتایجی مانند این، تلاشهای واکسیناسیون دُز سوم را تقویت کرده و کمپینهای گسترده را در بسیاری از کشورها برای آماده شدن برای افزایش در هفتههای آینده تحریک کرده است.
به گفته دکتر ایلامی، عطسه، آبریزش بینی، خستگی و سر درد از مهمترین علائم اومیکرون است و به گفته محققان ابتلا به سویه اومیکرون علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد.
بنا بر این گزارش، خستگی یکی از علائمی است که در افراد مبتلا به سویه اومیکرون مشاهده شده است، سویه اومیکرون ویروس کرونا باعث بروز خستگی و کاهش انرژی بدن میشود.بروز تب خفیف نیز از جمله علائم اومیکرون است. تب ناشی از سویه جدید اومیکرون معمولاً خفیف است و به خودی خود در مدت زمان کوتاهتری بهبود خواهد یافت.
ایران پس از ۸۵ کشوری که قبل از این، وضعیت قطعی ابتلا به اومیکرون را در کشور خود اعلام کرده بودند، یکشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ نخستین مورد مثبت را اعلام کرد.
در این روز، آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود سویه اومیکرون را در کشور تایید کرد.
نظر شما