۳۰ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۳۶
کد خبر: 84584965
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار: ایلام جزو کریدور ترانزیتی کشور نیست

۳۰ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۳۶
کد خبر: 84584965
استاندار: ایلام جزو کریدور ترانزیتی کشور نیست

ایلام - ایرنا - استاندار ایلام خواستار گنجانده شدن نام این استان در بین مناطق ۱۰ گانه کریدورهای ترانزیتی کشور شد و گفت: بر اساس سند آمایش ملی، در بخش های کریدور ترانزیتی کشور و جغرافیای صنعت نفت نامی از ایلام نیست.

به گزارش ایرنا، حسن بهرام نیا روز سه شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی استان با اشاره به حذف نام ایلام در کریدور ترانزیتی و جغرافیای نفت کشور اظهار داشت: نامی از استان در سند آمایش ملی، در بخش های کریدور ترانزیتی کشور و جغرافیای صنعت نفت نیست، در صورتیکه بخش قابل توجهی از منابع نفت و گاز کشور در این استان است و مرز مهران شرایط بارگیری خودروهای ترانزیتی و ارسال به بندر لاذقیه سوریه را دارد.

وی تاکید کرد: تمام اقدامات ما برای رسیدن استان به توسعه باید در چهارچوب سند ملی و استانی باشد اما در تهیه سند استانی موضوع انرژی از قلم افتاده است. 

ظرفیت های حوزه انرژی ایلام در سند آمایش ملی گنجانده شود

استاندار ایلام خواستار همکاری نمایندگان استان برای وارد کردن حوزه انرژی در سند آمایش ملی شد و اضافه کرد: وارد کردن نام ایلام در جغرافیای صنعت نفت باید از سوی مسوولان ارشد به یک مطالبه تبدیل شود.

بهرام نیا یکی دیگر از مباحث مغفول مانده در سند آمایش ملی را مبحث ترانزیت عنوان کرد و گفت: در شرایطی که مرز مهران ظرفیت صادرات خودروهای ترانزیتی به بندر لاذقیه سوریه را دارد، باید مطالبه کنیم که چرا نام ایلام در بین ۱۰ منطقه کریدور ترانزیتی کشور نیست؟

وی با اشاره به اینکه برخی از بودجه های استان در بودجه ملی تعریف می شود و بیش از ۷۰ درصد اعتبارات در وزارتخانه ها متمرکز است، بیان کرد: وقتی که نام ایلام در سند آمایش نباشد، در آینده هیچ ادعایی نمی توانیم داشته باشیم و اگر استان ایلام جزو سند آمایش ملی باشد، وزرا می توانند از اعتبارات در اختیار خود، به استان اختصاص دهند.

استاندار ایلام خواستار استفاده مدیران دستگاه های اجرایی استان از ظرفیت چانه زنی نمایندگان برای گرفتن اعتبار از وزارتخانه ها شد و تاکید کرد: برای جذب امکانات و اعتبارات باید قدرت چانه زنی بالایی را ایجاد کرد و لازمه آن وحدت و حمایت مسوولان و مدیران استان از یکدیگر است.

بهرام نیا با اشاره به اینکه مدیران دستگاه ها باید هر ۲ هفته یکبار به وزارتخانه مراجعه و پیگیر مصوبات سفر در حوزه خود باشند، افزود: امروز هرکاری در استان بخواهیم انجام دهیم باید در چارچوب آمایش استانی و ملی دیده شده باشد.

وی با اشاره به ویژگی های بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: رشد استان در بخش کشاورزی، اقتصادی، معدنی و خدمات دیده و به میزان ۹.۶ درصد در نظر گرفته شده است.

مدیران قدرت چانه زنی برای جذب اعتبار از مرکز داشته باشند

استاندار ایلام افزود: این میزان رشد در بین شهرستان ها به پنج گروه تقسیم شده به عنوان مثال دهلران و مهران هر کدام یک گروه و شهرستان های دیگر در قالب یک گروه دیگر هستند.

بهرام نیا ، از مدیران خواست از ظرفیت نمایندگان  استان در مجلس برای توسعه استان، اعتبارات، تسهیل امور و سرعت بخشی به اجرای پروژه ها استفاده کنند.

وی تاکید کرد: لازمه اعتبار گرفتن قدرت چانه زنی بالاست و یکی از تکیه گاه های خیلی خوب ظرفیت نمایندگان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار ایلام گفت: پیگیری لازم برای ثبت، نام استان در خصوص ترانزیت و جغرافیای نفت در سند ملی از سوی نمایندگان باید حتما انجام شود.

بهرام نیا اظهار داشت: ۸۰ درصد اعتبارات متمرکز در وزارتخانه است و وزارتخانه بر اساس آمایش ملی منابع را توزیع می کند، وقتی اسم استان در این سند قرار داشته باشد وزیر می تواند تخصیص اعتبار دهد.

دستگاه های نظارتی راههای فرار مالیاتی را ببندند

استاندار ایلام گفت: مغفول ماندن برخی از ظرفیت های کم نظیر استان در مقام مقایسه با استان های همجوار یک مسأله اساسی است که باید برای استفاده از ظرفیت نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بهره ببریم.

بهرام نیا اظهار داشت: سند توسعه ملی را با حضور نمایندگان شایسته در مرکز بررسی و حق استان در سند توسعه ملی درج کنیم و به عنوان مصادیق نفت و گاز و جاده های استان در سند ملی گنجانده شود.

وی افزود: با اعتبارات استانی نمی توانیم به توسعه برسیم زیرا ردیف ها، تخصیص و مبلغ مشخص است، باید از ظرفیت هایی که دولت ایجاد کرده استفاده کنیم که در این میان بهره مندی از ماده ۵۶ بهتربن محل است.

استاندار ایلام از دستگاه های راه و شهرسازی، آب و فاصلاب و جهاد کشاورزی خواست برای پروژه های زیربنایی از این ظرفیت استفاده و در قالب کنسرسیوم ، برخی ها اعتبارات میلیاردی و مشارکتی حتما مورد استفاده قرار بگیرند.

بهرام نیا افزود: امید دولت به بخش خصوصی و مشارکت بانک ها برای توسعه است و نباید به دلیل اعتبار محدود تکمیل پروژه های راه همچنان به طول بیانجامد.

استاندار ایلام گفت: جایگاه ایلام به واسطه پیشینه و کارآمدی ملی منحصربفرد است و زیبنده نیست زائرانی که از این مسیر عبور می کنند، بدلیل شرایط جغرافیایی راه های مواصلاتی خطری آنها را تهدید کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha