آیا آزمایش‌های خانگی کرونا قادر به تشخیص اومیکرون هستند؟

تهران - ایرنا - مطالعات جدید از دانشگاه نورث‌وسترن نشان می‌دهد برخی از آزمایش‌های سریع قادر به تشخیص جهش اومیکرون نیستند.

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، در آستانه سال نو میلادی قرار داریم و آمار مسافرت در سراسر دنیا رو به افزایش است.

متخصصان علاوه بر تاکید به رعایت دستوراتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، تست‌های سریع و خانگی را راهکار خوبی برای پیشگیری می‌دانند. سازمان پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا به طور مستمر تست‌های خانگی کرونا را از لحظ دقت تشخیص، مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

مطالعات جدید از دانشگاه نورث‌وسترن نشان می‌دهد برخی از آزمایش‌های سریع قادر به تشخیص جهش اومیکرون نیستند. بر اساس مطالعات دقت تشخیص تست های خانگی برای شناسایی گونه‌های جهش‌یافته، بستگی به آنتی‌ژنی دارد که آزمایش سعی می‌کند آن را شناسایی کند.

با افزایش سویه اومیکرون، انتظار می‌رود افرادی که ماه‌ها پیش واکسینه شده‌اند؛ به دلیل کاهش محافظت آنتی‌بادی، در معرض عفونت اومیکرون باشند؛ بنابراین تزریق دز یادآور ضروری است.

آیا امکان ابتلای همزمان به دو سویه کرونا وجود دارد؟
از نظر تئوری این امکان وجود دارد. برای مثال در مبتلایان به ویروس اچ‌آی وی، فرد می‌تواند همزمان با دو سویه ویروسی آلوده شود. در این حالت ترکیب مجدد ویروسی، منجر به ایجاد گونه هیبریدی می‌شود. تنها راه مقابله با پیشگیری از این حالت، تزریق دز یادآور است.

آیا تزریق دز یادآور به طور سالانه مورد نیاز است؟
برای پاسخ به این سوال، داده‌های بلند مدت بیشتری مورد نیاز است و باید دوام پاسخ ایمنی ایجاد شده با دز یادآور نیز مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد. محققان احتمال می‌دهند دز یادآور محافظت قوی، برای مدت طولانی‌تری ایجاد کند.

بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا، ۹۰ درصد موارد ابتلای جدید از گونه اومیکرون هستند و به زودی در سراسر جهان نیز وضع به همین شکل خواهد بود.

به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی چندی پیش گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که دارای جهش‌های چندگانه است. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است.

این نهاد بین المللی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است.

به این ترتیب انتظار می‌رود که اومیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha