سید ضیا موسوی نیا روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کاشت گیاهان دارویی چند ساله با سازگاری در شرایط دیم، جایگزین محصولات آبدوست و گام موثری درکاهش مصرف آب بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک است.
وی با بیان اینکه کشاورزی گیاهان دارویی عامل مهمی در تغییر شرایط اقتصادی و ایجاد اشتغال برای عشایر محسوب می شود گفت: امسال یک طرح تحقیقاتی بامرکز جهاد دانشگاهی لرستان در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی تحت عنوان "بررسی قابلیت کشت و سازگاری برخی گیاهان دارویی در شرایط دیم و بخصوص اراضی کم بازده" در سه منطقه عشایری شهرستان های خرم آباد، کوهدشت و نورآباد اجرا شد و بر اساس نتایج و تحقیقات بعمل آمده کشت گونه های گیاهی در این مناطق سازگار بود.
وی اظهار داشت: امسال در این راستا ۴۹۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی به ۲۷ نفر از عشایر متقاضی کشت گیاهان دارویی در شهرستان های الیگودرز، خرم آباد، بروجرد، کوهدشت و نورآباد پرداخت شده است.
موسوی نیا ادامه داد: گیاهان دارویی کاشته شده شامل زعفران، به لیمو، گل محمدی، آویشن، نعنا فلفلی، گل نرگس و موسیر در سطح ۱۷ هکتار مناطق عشایری بود که محصول تولیدی با بازاریابی مناسب دربازارهای داخلی به طور کامل به فروش رسیده است.
وی همچنین گفت: پنج دوره کلاس آموزشی در شهرستان های فوق با آموزش ۸۰ نفر از عشایر استان درخصوص شیوه کاشت، داشت و برداشت، فرآوری و بازاریابی گیاهان دارویی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه لرستان برگزار شد.
جمعیت عشایر لرستان حدود ۸۴ هزار نفر است.
نظر شما