به گزارش ایرنا، سید مجتبی هاشمی نژاد روز چهارشنبه به مناسبت هفتم دیماه سالروز تاسیس نهضت سواد آموزی افزود: از جمعیت سوادآموزانی که امسال زیر پوشش برنامه های نهضت سوادآموزی در استان بوشهر قرار گرفتند ۳۰۰ نفر از اتباع افغانستان هستند.
وی گفت: در زمان حاضر ۱۵۰ آموزش دهنده در قالب طرحهای مختلف در استان بوشهر به امر سواد آموزی میپردازند که ۴۵ نفر از این شمار از خانواده ایثارگران بودند که به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمدند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به ارتقای پنج رتبهای معاونت سوادآموزی این استان از به رتبه ۱۵ افزود: طرحهای سوادآموزی شامل سواد در خانه با همکاری اعضا خانواده، طرح عملی نماز، توسعه سواد میان دختران و زنان عشایر و حلقههای کتابخوانی در دست اجرا هستند.
وی با بیان اینکه ۴۴ عنوان کتاب در طرحهای سوادآموزی ارائه میشود تصریح کرد: در بخش انتقال و تحکیم سواد نیز ۲۰۰ عنوان کتاب و منابع آموزش جنبی عرضه میشود.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر اضافه کرد: علاوه بر آموزش تحصیلی، مهارتآموزی سوادآموزان مورد توجه ویژه قرار دارد و سوادآموزان مهارت چند گانه کامپیوتر، صنایع دستی، قالی بافی، گلیم بافی و دیگر رشتهها متناسب به ظرفیت شهرها و روستاها فرا میگیرند.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات جدی حوزه سواد آموزی قدر مطلق بالای بیسوادی است و کمتر از سه درصد باقی مانده کم سوادان و بیسوادان با یک پراکندگی بیش از حد عادی و نرمال وجود دارد که شناسایی و جذب آنها از سوی آموزش دهندگان بسیار سخت است.
هاشمی نژاد یادآورشد: براساس سرشماری سال ۹۵، نرخ باسوادی در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال این استان ۹۷.۲ درصد است، این درحالی است که نرخ باسوادی در اول انقلاب ۳۷ درصد و ۶۳ درصد نیز بیسواد بودند.
وی بیان کرد: در زمان حاضر میزان باسوادی روستایی در استان بوشهر ۹۵.۲۴ درصد و شهری ۹۷.۱۶درصد، دربین مردان ۹۶.۷۵درصد و زنان ۹۶.۱۴ درصد است.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: براساس آمارها به ترتیب شهرستانهای بوشهر، گناوه و دیلم بیشترین میزان و شهرستانهای عسلویه، دیر و دشتی کمترین میزان باسوادی استان بوشهر را دارند.
هاشمی نژاد ادامه داد: پارسال یکهزار و ۶۴۰ سوادآموز در استان بوشهر زیر پوشش برنامههای سواد آموزی قرار گرفتند.
نظر شما