جابر اکبرپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال ۲۷۵ هزار و ۲۴۰ نفر مسافر از طریق این مرز تردد داشته اند که سال گذشته این تعداد تنها ۱۳۰ هزار و ۷۷۰ نفر بود.
وی تعداد مسافران ورودی ایرانی را ۸۵ هزار ۸۱۹ نفر و مسافران خروجی ایرانی را ۶۴ هزار و ۹۲۳ نفر عنوان کرد و افزود: شمار ورودی مسافران خارجی نیز در همین مدت ۶۴ هزار و ۹۳۳ نفر و شمار مسافران خروجی ۴۹ هزار و ۷۴۵ نفر بود.
مدیر پایانه مرزی بازرگان با اشاره به اینکه طبق مصوبه ملی ستاد کرونا، این مرز از ۱۶ مهرماه سالجاری برای تردد مسافران به شرط داشتن جواب منفی آزمایش پی سی آر بازگشایی شده، ادامه داد: با شیوع بیماری کووید ۱۹ و در جهت کنترل این بیماری و نیز رعایت دستورالعمل های بهداشتی، پایانه های مرزی ایران و ترکیه برای تردد مسافران طی یک سال و نیم گذشته بسته شده بود و تردد صرفا برای ترانزیت کالا و تردد اشخاص مقیم و دارای اقامت ۲ کشور امکان پذیر بود.
اکبرپور با بیان اینکه از ۱۶مهرماه تردد اتوبوس آغاز شده، است: ۲۱۳ دستگاه اتوبوس در این مدت تردد داشته، که ۱۴۳دستگاه ورودی و ۱۷۰دستگاه خروجی بوده است.
وی با بیان اینکه از نیمه خرداد سال گذشته پس از پیگیری های مسوولان فقط برای تردد کامیونها به صورت ۲۴ ساعته فعال شد، اضافه کرد: تردد کامیون همچنان ادامه دارد به طوری که در ۹ ماه امسال ۲۰۱ هزار و ۲۹۲ دستگاه کامیون از این مرز تردد داشتند که ۸۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.
به گزارش ایرنا، گمرک بازرگان و شهرستان ماکو در مجاورت مرز ایران با کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد؛ مرزهای جمهوری اسلامی در این منطقه و با این کشورها به ترتیب ۱۳۰ و ۱۴۰ کیلومتر است.
این گمرک در سال ۱۳۰۵ شمسی تاسیس شد و تنها مرز بینالمللی بین کشورهای ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت ۲۴ ساعته در حال فعالیت است.
آذربایجان غربی پنج مرز رسمی با ترکیه، عراق و نخجوان دارد که شامل بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز شمال عراق است.
در کشور در مجموع ۲۲ پایانه مرزی وجود دارد که حدود یک چهارم آنها در آذربایجان غربی قرار دارد.
نظر شما