سال ۲۰۲۲؛ چه سرنوشتی در انتظار رمز ارزهاست؟

تهران - ایرنا - یک روزنامه اقتصادی اسپانیایی در گزارشی پیرامون چشم‌انداز بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ نوشت عقب‌نشینی بیت‌کوین به نفع رمز ارزهای کوچکتر با قابلیت سرمایه‌گذاری غیرمتمرکز و افزایش نظارت‌ها بر این بازار پر طرفدار از پیش‌بینی‌های کارشناسان در مورد تحولات آینده ارزهای رمزنگاری شده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا،  نشریه ال اکونومیستا اسپانیا نوشت: در بحبوحه رقابت بازارهای بورس و انواع دارایی‌ها، ارزهای رمزپایه با افزایش بهای مشهورترین نوع آن، بیت‌کوین، راه‌اندازی نخستین صرافی جهانی رمزارز به نام "کوین بِیس" در اتحادیه اروپا و ظهور یک اکوسیستم جدید سرمایه‌گذاری به نام "سرمایه‌گذاری غیر متمرکز" (دی‌فای) سال مثبتی را پشت سر گذاشتند. حال باید دید در سال ۲۰۲۲ چه در انتظار ارزهای دیجیتال خواهد بود؟

کوین‌بیس یکی از کارگزاران بیت‌کوین است که بستری برای خریدوفروش بیت‌کوین با پول‌های رایج را برای معامله‌گران فراهم می‌سازد. کوین‌بیس علاوه بر فعالیت اصلی‌اش به‌عنوان یک کارگزار، صرافی بیت‌کوین و ارائه‌دهنده کیف پول دیجیتالی نیز می‌باشد.

کوین بیس توسط برایان آرمسترانگ و فرِد ایرسام در سال ۲۰۱۲ تأسیس شد و مقر آن در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا است.

۲۰۲۲، عقب‌نشینی بیت‌کوین به نفع ارزهای کوچکتر

به نوشته این نشریه اسپانیایی، بیت‌کوین از ابتدای سال میلادی جاری میلادی تا کنون ۶۷ درصد بازده داشته است اما یکی از بزرگترین تحولاتی که توجه کارشناسان را به خود معطوف کرده است، از دست رفتن ارزش بیت‌کوین به نفع سایر ارزهای دیجیتال کوچکتر است که امکان انجام فرآیندی که بیت‌کوین هنوز قادر به انجام آن نیست را ارائه می‌دهند و آن چیزی نیست مگر قراردادهای هوشمند و صندوق‌های سرمایه‌گذاری ۱۰۰ درصد رمزنگاری شده بدون واسطه یا همان "دی‌فای".

«سرمایه گذاری غیر متمرکز» یا به اختصار دیفای، مفهومی کلی است که هرگونه خدمات مالی از قبیل کسب درآمد یا درخواست وام در قبال سهام رمز ارز را بر روی بلاک چین های عمومی مانند بیت کوین و اتریوم توصیف می‌کند.  

سال ۲۰۲۲؛ چه سرنوشتی در انتظار رمز ارزهاست؟

«کارول الکساندر» استاد مالی دانشگاه ساسکس انگلیس معتقد است، آینده از آنِ ارزهای دیجیتال کوچکتر همچون اتریوم، سولانا، پولکادات و کاردانو با پتانسیل بالاتر برای انجام عملیات‌ها است.

وی در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: در حالی که سرمایه‌گذاران خرد، رفته رفته از خطرات تجارت بیت‌کوین به ویژه در بانک‌های رمزنگاری غیر قانونی آگاه می‌شوند، به سایر ارزهای دیجیتال که نقش اساسی و محوری در امور مالی غیر متمرکز دارند، روی خواهند آورد.

وی افزود:  پیش‌بینی می‌کنم که تا پایان سال ۲۰۲۲، ارزش بازار بیت‌کوین به نصف ارزهای دیجیتال دیگر و یا حتی کمتر برسد.

به نوشته ال اکونومیستا، مجموع پول واریز شده به خدمات دی‌فای در سال جاری میلادی از ۲۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که میزان تقاضا در سال ۲۰۲۲ نیز افزایش خواهد یافت.

الکساندر همچنین خاطرنشان کرد: اگر من یک سرمایه‌گذار بودم به زودی به خروج از بیت‌کوین فکر می‌کردم زیرا قیمت آن در سال آینده تا حدود ۱۰ هزار دلار سقوط خواهد کرد. بیت‌کوین هیچ ارزش بنیادی ندارد و بیشتر مانند یک اسباب بازی عمل می‌کند تا یک سرمایه‌گذاری.     

سال ۲۰۲۲؛ چه سرنوشتی در انتظار رمز ارزهاست؟

مشابهت بازار بیت‌کوین با حباب‌های تاریخی 

«تاد لوونشتاین» استراتژیست ارشد سهام در شرکت خدمات بانکداری خصوصی «یونیون بانک» نیز می‌گوید: بدون تردید، نمودار قیمت بیت‌کوین بسیار شبیه به سایر حباب‌های تاریخی است.

در سال ۲۰۰۶، ارزش بازار املاک و مسکن در ایالات متحده به ۲۲ تریلیون دلار رسید. بخش اعظم ارزش این بازار را وام‌ها و بدهی مردم به بانک‌ها تشکیل می‌داد.

در سال ۲۰۰۷ تعداد افرادی که نمی‌توانستند از عهده‌ی بدهی‌شان به بانک برآیند به میزان قابل ملاحظه‌ای رسید و تا سال ۲۰۰۸ به‌تدریج بانک‌های بزرگ ورشکست شدند و بحران مالی جهانی اتفاق افتاد.  

میزان خسارات اقتصادی ۱۲/۸ تریلیون دلار بود و صاحبان مسکن تا سال ۲۰۱۱، به میزان ۹ تریلیون دلار ضرر کردند.

حباب دات کام یا حباب اینترنت نیز یکی از بزرگترین حباب‌های اقتصادی تاریخ است که از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۳ ادامه داشت اما اوج آن در سال ۲۰۰۰ بود. در اواخر دهه ۹۰ میلادی با رشد اینترنت و فناوری‌های کامپیوتری، شرکت‌های زیادی در بورس آمریکا شروع به فعالیت کردند و مردم به طرز جنون آمیزی در آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کردند. این به حدی ادامه داشت که قیمت سهام از ارزش واقعی آن‌ها بسیار بالاتر رفت.

در سال ۲۰۰۰، حباب دات‌کام به نهایت ظرفیت خود رسید و سرانجام دومینوی سقوط تا سال ۲۰۰۳ برای شرکت‌های زیادی به اتفاق افتاد.

۲۰۲۲، سال خوبی برای افزایش نظارت بر رمزارزها خواهد بود

نشریه ال اکونومیستا اسپانیا با تاکید بر افزایش محبوبیت رمزارزها در همه نقاط جهان نوشت: رواج بیت‌کوین و سایر ارزهای همتای آن تا جایی پیش رفته که به پدیده ای جهانی با بازار سرمایه ۲.۲ تریلیون دلاری که تقریبا دو برابر تولید ناخالص داخلی اسپانیا است، تبدیل شده است.

همزمان با افزایش محبوبیت رمز ارزها، بانک‌های مرکزی و بانک‌داران بزرگ در جهان در ۱۰ سال گذشته از ایجاد پول‌های خصوصی و ارزهای مردم نهاد به موجب نظارت ناپذیری دقیق بر روی این رمزارزها و آزادی مالی که این رمزارزها برای کاربران خود خلق می‌کنند نگرانی بسیاری داشته و ترجیح داده‌اند تا با همکاری دولت‌های مرکزی، جلوی همه گیر شدن استفاده از این رمزارزها را تا حدی بگیرند.

سخت‌ترین سیاست‌ها علیه رمزارزها توسط دولت چین اعمال شده است اما آنچه واضح است اینکه بانک‌های مرکزی نهادهای نظارتی مالی در سال آینده میلادی،  اقدامات جدیدی برای کنترل این بازار اتخاذ خواهند کرد. به این ترتیب، سال ۲۰۲۲، سال بسیار خوبی در زمینه نظارتی خواهد بود.

شش بانک دولتی چینی در حال حاضر به کاربران عمومی اجازه می دهند تا برای فعال کردن کیف پول های دیجیتال یوان در شانگهای و پکن اقدام کنند. این پیشنهاد یک گام دیگر به سمت گسترش ارز این کشور است. اگر برنامه بانک‌مرکزی چین برای راه‌اندازی یوآن دیجیتال به نتیجه برسد، افراد بدون مراجعه به بانک و در اختیار داشتن پول نقد می‌توانند به خرید با ارز دیجیتال این کشور اقدام کنند.

علاوه بر این، السالوادور در سال ۲۰۲۱ با تبدیل شدن به نخستین کشور جهان که بیت‌کوین را به عنوان وجه قانونی خود معرفی کرد، تاریخ‌ساز شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha