"سمیه کریمی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه احتمالا افراد بیشتری مبتلا به این اختلال باشند که هنوز ارزیابی نشده اند اظهار داشت: اکنون امکان تشخیص این بیماری در سنین پایین وجود دارد که بعد از ارزیابیهای دقیق و تخصصی که در مراکز اُتیسم تحت نظر بهزیستی انجام میشود میتوان به تشخیص و درمان آنها پرداخت.
کریمی یادآور شد: اُتیسم طیف گسترده ای از خفیف تا شدید را در برمی گیرد و نوعی اختلال رشدی است که اصلاح افکار عمومی و پذیرش اجتماعی در مورد این اختلال گامی موثر در بهبود وضعیت اجتماعی این افراد است.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات ناقص عمومی در مورد اختلال اُتیسم وجود دارد گفت: برخی تصور می کنند هر نوع ارتباط چشمی برقرار نکردن یا هر نوع بیقراری اُتیسم است در حالیکه علایم اُتیسم در طیفی از کارکردهای یک فرد بروز پیدا می کند که شامل نقص در تعاملات اجتماعی، نقص در ارتباطات کلامی و غیر کلامی و الگوهای رفتاری تکراری و محدود هستند.
به گفته وی بیشتر افراد مبتلا به اختلال اُتیسم از مشکلات حسی رنج می برند به اینصورت که برخی بیش حسی دارند و بیشتر از افراد عادی محرک های محیط را درک می کنند و برخی گریز حسی دارند یعنی کمتر از سایر افراد محرک های محیط را درک می کنند بطوریکه زخم و کبودی و ضربه وارده را نمی توانند حس کنند.
مدیر مرکز توانبخشی طیف اُتیسم حکمت بروجرد با تاکید بر ضرورت اصلاح افکار عمومی در مورد اُتیسم گفت: یکی از مزایا و فواید آشنایی مردم با این اختلال ، توجه به نیازهای افراد مبتلا به اُتیسم و پذیرش اجتماعی این افراد است.
بروجرد - ایرنا - مدیر مرکز اُتیسم حکمت بروجرد گفت: هم اکنون تعداد افراد مبتلا به اختلال اُتیسم ارزیابی شده توسط این مرکز در شهرستان بروجرد به بیش از ۶۰ نفر رسیده است.
نظر شما