به گزارش ایرنا ، مسعود آسیابیزاده روز شنبه اظهارکرد: با توجه به پتانسیلهای بالای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استان و در جهت ایجاد شرایط مناسب برای جذب انواع ماشینها و ادوات کشاورزی با اولویت ماشینها و ادوات کشاورزی حفاظتی و تجهیز و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی استان، با پیگیری های صورت گرفته و مساعدت ویژه مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اعتبار تخصیصی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی در سال ۱۴۰۰ با رشد ۵۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ به ۱۳۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
وی ادامه داد: در کنار جذب کامل اعتبار تخصیصی استان با جذب بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار مازاد بر سهمیه تخصیصی طی ۹ ماه سال جاری بیش از هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات برای جذب انواع ماشینها و ادوات کشاورزی پرداخت شده و روند اعطای تسهیلات تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت.
او افزود: علاوه بر جذب ۵۰۶ دستگاه انواع تراکتور ، ۴۰ دستگاه انواع کمباین و ۷۱۵ دستگاه انواع ادوات کشاورزی از محل تسهیلات پرداختی با پیگیریهای صورت گرفته ۲۴۴ دستگاه انواع تراکتور نیز در قالب خرید نقدی به ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی استان افزوده شده است.
وی گفت: طی ۹ ماه سال جاری افزایش ضریب مکانیزاسیون تکلیفی استان برای سال ۱۴۰۰ بصورت کامل محقق شد.
وی بیان کرد: امسال با پایلوت قرار گرفتن استان اردبیل جزو ۱۷ استان کشور به عنوان یکی از استانهای مجری طرح جهش تولید در دیمزارها و تخصیص اعتبار ویژه در قالب تسهیلات قرضالحسنه برای خرید انواع ادوات کشاورزی اختصاصی طرح بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته و مساعدت ویژه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ( ره) استان با معرفی تعداد ۲۸۹ دستگاه انواع ادوات کشاورزی با اولویت کارندههای کشت مستقیم در مجموع استان اردبیل با معرفی مجموع تسهیلات به مبلغ ۲۳۵ میلیارد ریال جزو سه استان نخست کشور قرار گرفته است که پیگیریهای لازم برای افزایش اعتبار تا پایان سال ادامه دارد.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۴۰ هزار هکتار آن باغ، ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۳۰۵ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
اردبیل در تولید بسیاری از ارقام و محصولات کشاورزی از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیب زمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.
نظر شما