به گزارش ایرنا، «علیرضا قاسمی فرزاد» روز شنبه در نشست بررسی ثبت جهانی هگمتانه که با حضور مشاور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، افزود: محوطه تاریخی هگمتانه با توجه به قابلیت و ظرفیت هایی که دارد باید پیش از این در فهرست آثار جهانی ثبت می شد.
وی اظهار داشت: هگمتانه خشت و بنای تاریخ و تمدن ایران زمین است و باید زمینه های ثبت جهانی آن به سرعت فراهم شود.
قاسمی فرزاد تصریح کرد: مشکلاتی که در راه جهانی شدن این اثر ارزشمند تاریخی وجود دارد، قابل حل و رفع شدن است.
وی گفت: قرار گرفتن آرامگاه بوعلی و باباطاهر، مسجدجامع و بافت قدیمی و معماری بازار همدان از جمله ویژگیهای بارز پرونده ثبت جهانی هگمتانه است.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: حمایت از بافت قدیمی همدان و بازار سنتی این شهر باید مورد توجه وزارت میراث فرهنگی قرار گیرد.
وی گفت: برخی از صنوف بازار همدان در پیرامون محوطه تاریخی هگمتانه قدیمی و با آلایندگی هوا و صوتی هستند که این موضوع باید چه سریعتر تعیین تکلیف شود.
قاسمی فرزاد تاکید کرد: منظر تاریخی هگمتانه باید با ویژگی محیطهای تاریخی سازگار باشد و وجود برخی از مشاغل در اطراف آن زیبنده نیست.
وی اظهار داشت: میراث فرهنگی باید در اطراف بناهای تاریخی، معماری سنتی ایرانی را به کار گیرد و محیط بازار و پیرامون محوطه تاریخی هگمتانه نیز باید برهمین اساس مرمت شود.
استاندار همدان افزود: ثبت جهانی هگمتانه مطالبه ملی و استانی است که همه دستگاهها باید برای تحقق آن همراه باشند.
وی گفت: شرایط و ویژگی های لازم برای ثبت جهانی هگمتانه باید فراهم و برنامه های لازم در این راستا با حفظ پیاده راه و محدوده بازار سنتی اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه باید اعتبارات لازم برای ثبت جهانی هگمتانه جذب شود، تصریح کرد: نخستین حکومت سیاسی مدرن دنیا در هگمتانه راه اندازی شده و همین امر ضرورت ثبت هگمتانه به عنوان یک میراث جهانی را نشان می دهد.
استاندار همدان گفت: در بین پنج اثر نامزد برای ثبت جهانی، محوطه باستانی هگمتانه از اولویت و اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اظهار داشت: هگمتانه نشان و برند همدان است و با جهانی شدن آن، ظرفیتهای گردشگری این اثر تاریخی نیز ارتقا مییابد.
قاسمی فرزاد گفت: هگمتانه به عنوان یک اثر ملی اهمیت بالایی دارد و با جهانی شدن آن، سند تمدن پنج هزار ساله کشورمان امضا میشود.
به گزارش ایرنا؛ در پرونده منظر تاریخی بنای هگمتانه شهر همدان، عرصه هسته اصلی شهر شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که در قالب کانسرت «منظر تاریخی همدان» برای ثبت جهانی آمادهسازی شده است.
ثبت جهانی آسبادهای منطقه سیستان، دیوار گرگان و منظر فرهنگی ماسوله در کنار منظر تاریخی هگمتانه در یونسکو در دست بررسی است.
وجود یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و طبیعی که افزون بر یک هزار مورد آن در فهرست آثار ملی ثبت شده و نامگذاری همدان به نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین حاکی از استعداد بالای این کهن شهر در بخش گردشگری است.
آبشار و کتیبه های گنجنامه، تپه باستانی هگمتانه، غارعلیصدر بزرگترین غار آبی جهان، آرامگاه بوعلی سینا، گنبد علویان، بازار سرپوشیده، سرابهای نهاوند، کاروانسرای تاج آباد و آرامگاه استر و مُردخای از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان همدان هستند.
به گزارش ایرنا، نشست بررسی ثبت جهانی محوطه باستانی هگمتانه با حضور "محمدحسن طالبیان" مشاور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی استان در دفتر استاندار همدان برگزار شد.
نظر شما