علی محمدی ایروانلو روز شنبه در بازدید سه ساعته از مرز بازرگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور بررسی مشکلات بوجود آمده در ورود کامیون های ترانزیتی از مرز بازرگان، با مسوولان گمرک طرف ترکیه و ایران جلسه ای برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه مسائل و مشکلات کامیون های ورودی به کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
فرماندار ماکو ادامه داد: برودت هوا و یخبندان راههای منتهی به گمرک گوربلاغ، خروج خارج از صف کامیون های یخچالی و بومی استان آغری، تسریع در خروج کشنده های مدل ۲۰۱۸ خریداری شده توسط وارد کنندگان ایرانی که باید تا قبل از آغاز سال نو میلادی وارد کشور شده و قبض انبار شوند، از جمله دلایل بروز مشکل و تاخیر در ورود کامیون های ترانزیتی به کشور در جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
محمدی ایروانلو با بیان اینکه در خروج کامیونهای ترانزیتی از مرز هیچ مشکلی نداریم، اضافه کرد: از روز گذشته و با اتخاذ تمهیدات لازم شرایط در حال بازگشت به حالت عادی و روال گذشته است، به طوری که طبق آمار دیروز ۴۸۲ کامیون وارد کشور شده اند و با بهتر شدن شرایط این آمار امروز افزایش خواهد یافت.
وی افزود : در ۹ ماه امسال ۲۰۱ هزار و ۲۹۲ دستگاه کامیون از این مرز تردد داشتند که ۸۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.
به گزارش ایرنا، گمرک بازرگان و شهرستان ماکو در مجاورت مرز ایران با کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد؛ مرزهای جمهوری اسلامی در این منطقه و با این کشورها به ترتیب ۱۳۰ و ۱۴۰ کیلومتر است.
این گمرک در سال ۱۳۰۵ شمسی تاسیس شد و تنها مرز بینالمللی بین کشورهای ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت ۲۴ ساعته در حال فعالیت است.
آذربایجان غربی پنج مرز رسمی با ترکیه، عراق و نخجوان دارد که شامل بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز شمال عراق است.
در کشور در مجموع ۲۲ پایانه مرزی وجود دارد که حدود یک چهارم آنها در آذربایجان غربی قرار دارد.
نظر شما