به گزارش خبرنگار ایرنا، این فعالان اقتصادی ضمن توضیحی درباره وضعیت تولید در واحدهای زیرمجموعه خود درباره اهمیت پاسداشت آب و افزایش بهره وری از آن و برخی دیگر مسائل از جمله ضرورت زمینه سازی مناسب برای صادرات کالا نیز سخنانی بیان کردند.
محمدرضا شهبخش مدیرعامل صنایع خودروسازی کرمان یکی از این سخنرانان بود که خبر داد: برای نخستین بار شرکت کرمان موتور خودرو جی ۴ در ۲ مدل برقی و بنزینی را به خودرو محلی تبدیل کرده است که امیدواریم طبق برنامه تا پایان ۱۴۰۱ این خودروی ملی معرفی شود.
وی بیان کرد: در استان کرمان برای سرمایه گذاری مزیت ها در چهار بخش تعریف می شود و در هر نقطه از استان مزیت های متفاوتی وجود دارد که برخی خدادادی هستند مانندشهرستان رفسنجان که معادن مس را داریم و هنر ما استفاده از این مزیت برای توسعه است.
شه بخش افزود: در بخش صنعت به جز صنایع وابسته به معادن، صنعت بزرگی در مجموعه استان کرمان نداریم همچنین در بخش کشاورزی در استان مزیت های مختلف داریم.
آب جزو محدودیت های جدی استان کرمان است
مدیرعامل صنایع خودروسازی کرمان تاکید کرد: کمبود آب جزو محدودیت های بسیار جدی استان کرمان است که در شهرستان های مختلف از موانع جدی توسعه به شمار می رود و باید به نحو مناسب تری از آن استفاده کنیم.
وی افزود: ارزش ذاتی آب برای ما در استان کرمان بسیار بالاست و باید از آن برای بهره وری بهتر استفاده کنیم.
شه بخش با اشاره به آمار چاه های دارای مجوز در شرق استان کرمان و میزان برداشت از آن این پرسش را مطرح رکد که خروجی ما از این آب چیست؟ و توضیح داد: میزان بهره وری و تولید بخش کشاورزی از آب باید به قدری باشد که ارزش داشته باشد.
به گفته وی سالانه ۲۵۰ هزار تن خرما و ۸۰ هزار تن هم مرکبات برداشت می شود که طبق قیمت امسال هر کیلو خرما ۲۵ هزار تومان بود و اگر درآمد ناخالص شهرستان های شرقی را محاسبه کنیم با این مقدار برداشت حدود هفت هزار میلیارد تومان می شود.
مدیرعامل صنایع خودروسازی کرمان خودرو گفت: در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید مزیت معدنی، کشاورزی یا بازرگانی وجود نداشته است و متاثر از یک برنامه تصمیمی گرفته شده تا صنعتی به نام صنعت خودروسازی ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود به ظرفیت ۵۰۰ هزار خودرو در سال برسیم اما امروزه با وجود بدعهدی آمریکا در مساله برجام و وضعیت پیش آمده در ارگ جدید بالقوه ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار خودرو در سال را داریم.
اشتغال ۳۵ هزارنفری با تولید ۳۰۰ هزار خودرو
به گفته وی اشتغال مستقیم موجود کشاورزی ۷۰ هزار نفر است اما در ارگ جدید با تولید ۳۰۰ هزار خودرو اشتغال حدود ۳۵ هزار نفر خواهد بود.
شه بخش اضافه کرد: صنعت خودرو در شهرستان بم نسبت به کل استان کرمان یک مزیت دارد زیرا منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید تنها ظرفیت تولید خودرو در استان کرمان است.
گلایه از بازداشت یک مدیر خودروسازی
مدیرعامل صنایع خودروسازی کرمان در ادامه البته یک گلایه و تشکر هم کرد؛ وی ضمن گلایه از بازداشت یکی از مدیران این صنعت در شرق این استان گفت: یکی از مدیران با ۳۰ سال سابقه صنعتی را به خاطر اختلاف کارشناسی زندانی کردند.
وی افزود: البته از استاندار و رییس کل دادگستری استان تشکر می کنیم که کمک کردند در کوتاه ترین زمان مشکل حل شود.
شه بخش تاکید کرد: ته خط بحث های کارشناسی نباید اینگونه شود و باید مسایل را حل و فصل کرد.
به گزارش ایرنا ۲۶ آبان ماه امسال دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با اشاره به بازداشت مدیر یک شرکت خودروسازی در این استان اعلام کرد: در راستای رسیدگی به این پرونده و با دستورات قاطع قضایی ۴۲ هزار میلیارد ریال به بیت المال برگردانده شده است.
دادخدا سالاری گفته بود: بر اساس رصد اطلاعاتی و مستندات جمع آوری شده توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) مبنی بر تخلفات شرکت های خودروساز در زمینه عدم پرداخت حقوق بیت المال و ارجاع موضوع به بازپرس ویژه و براساس کارشناسیهای انجام گرفته و تحقیقات بازپرس و احراز تخلفات این واحد خودروسازی درباره پرداخت نکردن حقوق و عوارض گمرکی، پرونده مربوطه مورد رسیدگی قضایی قرار گرفت.
تولید باید صادرات محور باشد
به گزارش ایرنا دیگر سخنران این مراسم که با حضور دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور برگزار شد مدیرعامل مجتمع معدنی و فرآوری سرب و روی خان خاتون بم بود که گفت: کشور ما چندان کالای قابل صادرات ندارد، باید هرجا که درباره سرمایه گذاری صحبت می کنیم به این موضوع اشاره شود که در سرمایه گذاری تولید فقط باید صادرات محور باشد.
بابک اسماعیلی بیان کرد: ممکن است برخی تولیدات ما صادرات محور باشند اما صادراتی نباشند یعنی کالایی تولید و فکر می کنیم اگر بازار داخلی کشش دارد آن را در داخل می فروشیم.
وی افزود: با این نگرش چندماه معطل درست شدن برند کالایمان می مانیم اما در این فاصله برخی کشورهای دیگر بازار کالای ما را از ما می گیرند چون تولیدات ما صادرات محور نبوده است.
اسماعیلی تصریح کرد: بنده معتقدم خام فروشی همیشه هم بد نیست زیرا مهم این است که ما با پولی که از خام فروشی به دست می آوریم چه کاری انجام می دهیم.
مدیرعامل مجتمع معدنی خان خاتون بم نیز بر ضرورت افزایش بهره وری از آب تاکید و بیان کرد: محصول کشاورزی قابل دست یافتن است به شرط فرآوری محصول؛ باید ارزش تولیدات را به نرخ دلار محاسبه کنیم و ببینیم باتوجه به میزان مصرف آب چقدر موفق عمل می شود.
جایگاه صنعت خودروسازی
جک لی مدیر شرکت مدیران خودرو هم از دیگر سخنرانان بود که ضمن تشریح وضعیت تولید و اشتغال نیروها در این مجموعه گفت: خودروسازی سومین صنعت در ایران است که باوجود تحریم ها توانسته از نظر درآمد و اشتغال رتبه سوم را از آن خود کند.
به گفته وی در شرایط کنونی آمار تولید این شرکت سالانه ۶۰۰ هزار خودرو است که در صورت بهبود شرایط قابلیت افزایش تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو را نیز دارد.
در این مراسم که در محل منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید شهرستان بم برگزار شد، برخی فعالان اقتصادی و مدیران فعال در حوزه امدادرسانی تجلیل شدند.
نظر شما