به گزارش ایرنا، نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت)، به معنی نسبت جمعیت فعال(شاغل و بیکار) به جمعیت در سن کار است.
حسن پارسی پور روز یکشنبه در کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه گذاری خراسان شمالی اظهار داشت: دومین استان در سطح کشور هستیم که نرخ مشارکت اقتصادی بالا داریم و نشاندهنده این است که جمعیتی آماده به کار و فعالیت داریم.
وی تصریح کرد: خراسان شمالی همواره در شاخص نرخ مشارکت وضعیت خوبی داشته و از متوسط کشوری بالاتر بوده است اما مردم آن از اشتغال ناقص رنج می برند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی نرخ اشتغال ناقص استان را ۱۸.۵ درصد عنوان کرد و افزود: کشاورزی و دامپروری شغل اصلی بسیاری از مردم این استان است اما این دو شغل به صورت سنتی انجام می شود و واحدهایی همچون صنایع تبدیلی و تکمیلی به تعداد خیلی کم در این استان دیده می شود، سبب شده تا نرخ اشتغال ناقص در آن بالا باشد.
وی بیان کرد: کشاوری ۳۴ درصد، خدمات ۳۸ درصد و صنعت ۲۷ درصد از سهم اشتغال خراسان شمالی را تشکیل می دهد و این امر گواه تمرکز بر کشاورزی و افزایش بهره وری در این بخش است.
پارسی پور افزود: اشتغال ناقص موجب شده تا هیچ ارزش افزوده ای به همراه نداشته باشد و افراد در طول هفته کار می کنند اما درآمد آن ها کمتر از آن چیزی است که باید باشد.
۶ دهم درصد تولید ناخالص داخلی در خراسان شمالی
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی در ادامه افزود: سرانه تولید ناخالص داخلی بر خلاف ظرفیت ها و پتانسیل های استان کمتر و یا نصف متوسط کشوری است و این شرایط مناسب نیست.
وی همچنین گردش اقتصادی خراسان شمالی را در پایان سال گذشته سه هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در این شاخص نیز شرایط مناسبی در سطح کشور نداریم و نشان از ضعف در تولید و سرمایه گذاری در استان است.
پارسی پور ادامه داد: ۱۵ درصد از این میزان گردش اقتصادی خراسان شمالی در بخش کشاورزی، ۶۰ درصد در بخش خدمات و ۲۴ درصد در بخش صنعت انجام شده است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها ساکن هستند.
نظر شما