محمدعلی قجری روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز دفاتر رسمی برگزار شد اظهار داشت: در استان ۶۱ دفتر خانه در حال فعالیت است که باید به ازای هر ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر یک دفترخانه باشد و با توجه به این نرم جمعیتی نیازی به افزایش دفاتر رسمی در استان نیست.
وی با بیان این که فقط ۱۰ درصد دفاتر اسناد رسمی درآمد مکفی دارند افزود: ۵۰درصد دیگر این دفاتر درآمدی حتی در حد قانون کار نیز ندارند.
وی گفت: از نمایندگان مجلس می خواهیم تا کمیسیون های تخصصی این بخش را فعال کنند و با توجه به نیاز استان ها اجازه ایجاد دفتر خانه داده شود تا عده ای که به امید داشتن شغل و درآمد به این کار وارد می شوند سرخورده نشوند.
قجری با بیان این که هزینه بسیاری از امور مانند تنظیم اسناد رهن و قولنامه املاک و منازل در دفاتر رسمی کمتر از دیگر مراکز مانند بنگاههای معاملات مسکن است افزود: با تنظیم این گونه سندها در دفاتر رسمی در صورت بروز هر مشکلی دیگر نیازی به شکایت نیست و دفتر خانه خود وارد این امر شده و از دیگر سو با ثبت سند در سامانه اسناد رسمی اگر فردی ممنوع المعامله باشد یا ملک به فرد دیگری فروخته شده یا توقیف و در رهن باشد مشخص می شود.
رییس کانون سردفتران و دفتر یاران خراسان شمالی به ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی نیز اشاره کرد و گفت: چندی قبل طرحی در مجلس مطرح شد که برمبنای آن دفاتر اسناد رسمی از چرخه تنظیم سند حذف شدند و با توجه به این که این طرح با کاهش درآمد دولت همراه شد مغایر با قانون دانسته شد.
وی افزود: تا زمانی که مجلس در این مورد تصمیم گیری نکند هم چنان عطف به ماده ۲۹ قانون سند نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی و پس از طی مراحلی مانند تعویض پلاک ثبت شود.
وی از مردم خواست تا از مشاوره های رایگان موارد ثبتی که در دفترخانه ها انجام می شود نیز استفاده کنند و افزود: هم اکنون روزانه ۲ تا سه ساعت مشاوره رایگان در دفاتر رسمی به مردم داده می شود.
وی در مورد شکایات مردم از دفترخانه ها نیز گفت: در خراسان شمالی طی چند سال اخیر هیچ شکایتی از دفاتر اسناد رسمی ثبت نشده است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
در این استان ۶۱ دفترخانه اسناد رسمی دایر است.
نظر شما