۵ دی ۱۴۰۰، ۱۳:۵۷
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84591210
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آیا بحران زیست محیطی پایان صنعت نفت است؟

۵ دی ۱۴۰۰، ۱۳:۵۷
کد خبر: 84591210
آیا بحران زیست محیطی پایان صنعت نفت است؟

تهران – ایرنا – بحران زیست محیطی می تواند پایانی برای دوران صنعت نفت باشد، اما با توجه به وابستگی عمیق اقتصاد جهان به پتروشیمی، دستیابی به این هدف یک کار عظیم و بزرگ است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از فرانس ۲۴، آژانس بین المللی انرژی چندی پیش هشدار داد اگر جهان بخواهد تا سال ۲۰۵۰ به انتشار کربن صفر خالص برسد و گرمایش جهانی را به ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود کند، باید سرمایه گذاری های جدید در پروژه های مبتنی بر سوخت فسیلی بی درنگ متوقف شود.

این درخواست انقلابی بود برای نهادی که در پی اولین شوک نفتی در سال ۱۹۷۰ برای محافظت از امنیت انرژی کشورهای ثروتمند و مصرف کننده نفت ایجاد شد.

از موضوعات مهم در سال ۲۰۲۱، تشکیل ائتلافی از کشورها در بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو اسکاتلند بود که وعده دادند تولید نفت و گاز را به تدریج متوقف کنند؛ اگرچه هیچ کشور تولیدکننده بزرگ نفت و گاز به این گروه ملحق نشدند.

«روماین لوآلالن» عضو گروهی موسوم به گروه بین المللی تغییر نفت گفت: در سال ۲۰۲۱، تحولاتی به وضوح نشان داد که صنعت پتروشیمی آینده ای ندارد.

لوآلالن گفت: صحبت از پایان استخراج هیدروکربن ها در جریان اجلاس های آب و هوایی بین المللی دیگر یک تابو نیست.

سوخت های فسیلی که همچنان ۸۰ درصد از انرژی مصرف شده را تشکیل می دهند، عامل اصلی تغییرات اقلیمی هستند که در زمان انعقاد پیمان آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ مطرح نبود.

اخیرا زمانی که غول نفتی شل تصمیم گرفت از توسعه میدان نفتی بحث برانگیز کامبو در اسکاتلند با اشاره به این مساله که سرمایه گذاری به اندازه کافی قوی نیست، خارج شود، به پیروزی نمادینی دست یافتند.

«معز عجمی» متخصص انرژی در شرکت "خدمات حرفه ای"گفت: چند سال است که می دانیم پایان نفت خام نزدیک است، اما آیا جهان برای زندگی بدون نفت آماده است؟ از نظر من هنوز خیلی وابسته است.

آژانس بین المللی انرژی نیز معتقد است تقاضای نفتی همچنان رو به افزایش است. این نهاد پیش بینی می کند که سال آینده سطح تقاضا به قبل از همه گیری کرونا یعنی کمتر ۱۰۰ میلیون بشکه در روز برسد.

در همین حال، «پاتریک پویان» رئیس شرکت نفت فرانسوی توتال انرژی گفت، متقاعد شده است که این انتقال انجام خواهد شد، زیرا آگاهی واقعی وجود دارد هر چند زمان بر است.  

وی معتقد است که این موضوع از مسیر اشتباهی در حال بررسی است. به جای توجه به کاهش نفت، توجه باید به مصرف معطوف شود.

پویان گفت که تقاضا برای سوخت های فسیلی کاهش می یابد، زیرا مصرف کنندگان به محصولات جدیدی چون وسایل نقلیه الکتریکی دسترسی دارند.

افق پایان نفت هرچه باشد، بازیگران این صنعت خواه ناخواه خود را برای آن آماده می کنند، زیرا فشار بر آنها افزایش می یابد.

شرکت های بزرگ انرژی آمریکا همچون اکسون موبیل و شورون در سال جاری خبر سرمایه گذاری در انتقال انرژی را اعلام کردند.

کارشناسان بر این باورند که سال ۲۰۲۲ شاهد سرمایه گذاری بیشتر در بخش انرژِی بادی و خورشیدی و همچنین فناوری برای جذب انتشار کربن از نیروگاه ها و کارخانه های سوخت فسیلی خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha