۴۰ درصد مبتلایان به کرونا بدون علامت هستند

تهران-ایرنا- نتایج یک مطالعه بزرگ روی ۳۰ میلیون نفر نشان داد که ۴۰ درصد از افراد مبتلا به کووید ۱۹ هیچ علامتی ندارند و ناقل خاموش هستند.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، پیش از این تصور می شد که حدود یک پنجم ناقلین ویروس کرونا بدون علامت هستند که این موضوع حتی با وجود آزمایش های جمعی مردم بازهم پیشگیری از شیوع بیماری را دشوار کرده است.

اما اکنون یک بررسی جدید بین المللی روی حدود ۱۰۰ مطالعه نشان داد که حدود ۴۰.۵ درصد از افراد کرونا مثبت ممکن است در واقع «ناقل خاموش» باشند. با این حال این مطالعات در سال اول همه‌گیری یعنی در زمانی انجام شدند که ویروس اصلی یا سویه آلفا کرونا در سراسر جهان غالب بود، بنابراین مشخص نیست که انواع جدیدتر و خطرناک‌تر مانند اومیکرون و دلتا را چگونه می توان در آنها گنجاند.

این بررسی که توسط محققان دانشگاه پکن در چین انجام شد، نشان داد که موارد بدون علامت در میان زنان باردار شایع‌تر است و ۵۴ درصد آنها هیچ نشانه‌ای از بیماری را نشان نمی‌دهند. محققان حدس نمی زنند که چرا چنین است، اما توجه داشته باشند که مادران باردار بیشتر از افراد معمولی مورد آزمایش قرار می گیرند.

محققان علت این موضوع را نمی دانند اما متذکر شدند که میزان موارد بدون علامت کرونا در میان گروه هایی مانند زنان باردار بیشتر است. آنها در مقاله ای در رابطه با این مطالعه نوشتند که این میزان بالای موارد بدون علامت کرونا، «این خطر بالقوه انتقال» را که به اصطلاح پخش‌کننده‌های خاموش نامیده می شود، برجسته می‌کند.

به گفته محققان، این افراد تنها از طریق آزمایش «گسترده» و ردیابی تماس نزدیک قابل شناسایی هستند. افراد مبتلا به کرونای بدون علامت ، افرادی هستند که با وجود آلوده بودن به این ویروس احساس ناخوشی ندارند. به این معنی که احتمال دارد این افراد با ادامه تعامل با دیگران، این ویروس را منتشر کنند.

طبق اعلام سرویس سلامت همگانی انگلیس، علائم اصلی کووید-۱۹،  تب، سرفه و تغییر طعم یا بو است. اما کارشناسان هشدار می‌دهند که این علائم گسترده‌تر هستند و با افزایش موارد ابتلا به اومیکرون در انگلیس، این علائم خفیف‌تر و سردتر شده‌اند که این موضوع می‌تواند به گسترش آلودگی به این سویه دامن بزند.

به گزارش ایرنا، سویه جدید کرونا با نام اومیکرون برای اولین بار در ماه نوامبر (آذر) در آفریقای جنوبی شناسایی شد و سازمان جهانی بهداشت آن را  «گونه نگران کننده» اعلام کرد .

سویه اومیکرون کرونا هم اکنون به اندازه زیادی گسترده شده است که این موضوع موجب بازگردانده شدن محدودیت ها در برخی کشورها و تلاش مقامات برای مهار این سویه از کرونا شده است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha