ابراهیم تاجیکنوری روز یکشنبه در جلسه بررسی مشکلات آب کشاورزی پیشوا که با حضور معاون شرکت آبیاری استان تهران در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: شهرستان پیشوا با بیش از یک هزار و ۴۰۰ هکتار گلخانه تولید سبزی و صیفی و گل شاخه بریده، قطب تولید محصولات گلخانهای استان تهران محسوب میشود.
وی گفت: مهمترین چالش پیش روی توسعه کشاورزی شهرستان پیشوا، کمبود آب زراعی است که طی سالهای اخیر با کاهش میزان نزولات جوی به مانعی بزرگ در منطقه تبدیل شده است.
وی افزود: کمبود آب در سالها اخیر، موجب افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی شده که این امر علاوه بر افزایش عمق چاهها، موجب بروز پدیده مخرب فرونشست در دشت ورامین شده است، مشکلی که نه فقط کشاورزی که زیرساختهای منطقه را نیز با خطر نابودی مواجه کرده است.
تاجیکنوری تصرح کرد: رفع معضل بحران فرونشست، موضوعی فرا منطقهای است که همه مدیران استانی و حتی نمایندگان مجلس نیز باید به آن ورود جدی داشته باشند.
وی از تغییر الگوی کشت، استفاده از شیوههای نوین آبیاری و حرکت به سمت کشت گلخانهای را شیوهای مناسب در مدیریت آب موجود در منطقه اعلام کرد و افزود: با استفاده از کشت گلخانهای، مصرف آب مدیریت میشود، مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی به سادگی انجام شده و علاوه بر افزایش تولید، فرصتهای شغلی پایداری ایجاد میگردد.
سرپرست فرمانداری پیشوا گفت: دولت تسهیلات ویژهای برای کشت گلخانهای و اجرای آبیاری نوین در اختیار کشاورزان قرار میدهد و لازم است تا اطلاع رسانی مناسب به بهرهبرداران کشاورزی در حرکت به این شیوه کشاورزی صورت گیرد.
وی از اجرای فاز دوم انتقال پساب تصفیهشده فاضلاب جنوب تهران به عنوان راه حل اساسی در رفع کمبود آب یاد کرد و اظهارداشت: انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران به پیشوا بخش زیادی از مشکل کمبود آب کشاورزی را رفع کند ولی به گفته مسوولان، این پروژه در سال آینده تکمیل میشود و لازم است تا برای سال زراعی جاری، این کمبود با مسوولان شرکت آبیاری استان مدیریت شود.
شهرستان پیشوا با بیش از 80 هزار نفر جمعیت در 45 کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
پیشوا بیش از 20 هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد که به دلیل کمبود منابع آبی، حدود 14 هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی میرود.
نظر شما