۶ دی‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان‌ها- ایرنا- ورود اومیکرون به کشورمان تلاش‌ها برای واکسیناسیون دُز سوم را افزایش داده و مسوولان توصیه کرده‌اند مردم برای در امان ماندن از ابتلا در تزریق واکسن عجله کنند و برای سهولت در کار مراکز تجمیعی نیز که پیش از این نیمه فعال شده بود با افزایش ساعات، اقدام به پذیرش مراجعه کنندگان می‌کنند.

متخصصان تزریق دُز سوم واکسن را عاملی برای ایمنی تا ۹۰ درصد در مقابل سویه اومیکرون دانسته و از مردم می خواهند تا واکسیناسیون را جدی بگیرند تا خود، خانواده و اطرافیانشان از عواقب ناشی از این ویروس در امان بمانند.

همچنین تاکید شده است افراد بالای ۱۸ سال بدون توجه به نوع واکسن کرونا نسبت به دریافت دُز سوم اقدام کنند و اولین واکسن موجود در مراکز، بهترین واکسن برای تزریق و جلوگیری از شیوع بیماری است.

بنابر اعلام پزشکان علائم ابتلا به اومیکرون در افراد واکسن زده و واکسن نزده متفاوت است و بیشتر شبیه سرماخوردگی همچون احتقان بینی، سرفه، خارش گلو، آبریزش بینی، سردرد، ضعف، کاهش اشتها، عطسه و درد عضلانی است اما اگر افراد واکسن نزده باشند یا چهار تا پنج ماه از تزریق دُز دوم واکسن آنها گذشته باشد، علائم شدیدتری در آنها مشاهده شده و حتی منجر به بستری شدن آنان نیز می‌شود. 

مطالعات نشان داده است که پس از چهار تا ۶ ماه از دریافت دُز دوم واکسن کرونا سطح ایمنی بدن به شدت کاهش می‌یابد و تزریق دُز سوم این واکسن سطح ایمنی بدن و آنتی بادی ها را ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش می دهد.

آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید هم در این رابطه گفت: بعضی می گویند ما واکسن نمی زنیم هر آنچه باد، این در منطق اسلام نیست و باید سلامتی را حفظ کرد. در روایات هم درباره حفظ سلامت تاکیدها و توصیه های زیادی شده است.

وی تصریح کرد: خداوند توفیق داد امروز دوز سوم واکسن کرونا را زدیم و  توصیه پزشکان را عمل کردیم. مردم باید توجه داشته باشند یکی از واجبات مانند نماز، حفظ سلامتی بدن است ائمه(ع) طبیب نبودند ولی طب الأئمه نشان می دهد که آنها همیشه توصیه می‌کردند و کسانی که به این توصیه ها عمل می کنند زندگی سالمی دارند.

آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: بنابراین شما عزیزان بدون استثنا فراموش نکنید و این واکسن را بزنید حالا بعضی ها هم اگر مختصر عوارضی پیدا کردند برطرف می شود إن شاء‌الله. عمده این است که برای دراز مدت باعث سلامتی می شود و حفظ سلامتی یکی از عبادات است. خداوند به همه مسلمانان سلامتی طول عمر و عاقبت بخیری دهد.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۶ مورد قطعی مبتلا به سویه اومیکرون در کشور شناسایی شده و ۱۲ مورد نیز جدیدا شناسایی شده که در دست بررسی است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که در تهران و خراسان موارد ابتلا به اومیکرون به صورت خانوادگی مشاهده شده است و با تزریق ۲ نوبت واکسیناسیون احتمال ابتلا به اومیکرون پایین نمی آید و باید واکسن در ۳ نوبت انجام شود.

هر چند که مبتلایان اومیکرون و بستری شدن ناشی از آن در کودکان زیر پنج سال و جوانان زیر ۳۰ سال بیشتر گزارش شده است اما به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون موردی از ابتلا کودکان به سویه اومیکرون ویروس کرونا در بیمارستان فوق‌تخصصی کودکان اکبر مشهد دیده نشده است.

دکتر محمد حسن اعلمی افزود: ویژگی مهم اومیکرون نسبت به دیگر سویه‌های سایر ویروس ها قدرت سرایت پذیری بالای آن است بنابراین رعایت دستورالعمل های بهداشتی مهمترین راهکار برای پیشگیری از این بیماری است و خانواده ها بهتر است ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی، در صورت ابتلای فرزندشان به بیماری های ویروسی تا زمان بهبودی از حضورش در مدرسه اجتناب کنند.

سعید اشکانی‌فر سرپرست اداره امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم اعلام کرد: کیت‌های آزمایشگاهی برای تشخیص اومیکرون در آزمایشگاه بیمارستان امام رضا (ع) این کلانشهر توزیع شده است که به میزان قابل توجهی قابلیت تشخیص سویه اُمیکرون را دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم گفته است که با توجه به استقبال مردم از واکسیناسیون، فعالیت تمام مراکز تجمیعی در اهواز که از ساعت هشت صبح تا ۱۸ بود ۲ ساعت افزایش یافت.

دکتر محمدحسین سرمست به این مطلب هم اشاره کرد که با توجه به شناسایی چند مورد از سویه اومیکرون در کشور، رنگ بندی شهرها از آبی به سمت زرد تغییر خواهد کرد و اماکن عمومی، مشاغل و تردد اتباع خارجی در مرزها بیشتر مورد کنترل قرار می گیرد تا از ورود به موج جدید کرونا جلوگیری شود.

۶ دی‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

روند ابتلا و واکسیناسیون کرونا در ایران

خوزستان/ ۸۲.۶ درصد جمعیت هدف استان معادل بیش از پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دُز اول واکسن و ۶۶ درصد ۲ دُز واکسن و هشت درصد سه نوبت واکسن خود را تزریق کرده اند، فعالیت ۳۰ گروه روستایی برای واکسیناسیون خانه به خانه در منطقه غرب اهواز ، اکنون تمام شهرهای خوزستان در وضعیت آبی کرونا قرار دارد

یزد/ شناسایی ۹۴ مبتلای قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد فوتی ها صفر، بستری ۵۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه، تاکنون ۱۵ درصد از جمعیت ۶۰ هزار نفری بومی و غیر بومی شهرستان واکسن نزده اند.

چهارمحال و بختیاری/ تاکنون ۹۱ درصد نوبت نخست و ۸۰ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، تمامی شهرستان‌های استان به جز شهرستان بروجن در وضعیت آبی (کم خطر) شیوع کرونا قرار دارند و شهرستان بروجن در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارد.

خراسان رضوی/ تاکنون فقط ۱۰ درصد شهروندان واجد شرایط در غرب خراسان رضوی اقدام به تزریق سومین دز واکسن کرونا کرده‌اند، تاکنون ۳۸ هزار نفر در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، از بین ۳۳ شهرستان استان هم اکنون فقط گناباد در وضعیت زرد و بقیه شهرستان ها در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

البرز/  میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان البرز به زیر ۵۰ درصد رسیده است، روزانه بیش از ۲۰ هزار نفر دُز سوم واکسن کرونا  را در این  استان دریافت می کنند، اکنون تمام هفت شهرستان تابعه البرز آبی کرونایی هستند.

ایلام / ۱۴ بیمار جدید کرونایی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و مورد فوتی ثبت نشده، مجموع بستری های استان به ۳۹ نفر کاهش یافته است و شهرستان های دهلران، هلیلان، بدره و آبدانان در وضعیت آبی و سایر شهرستان ها نیز در وضعیت زرد هستند.

اردبیل / هم اکنون شاخص شمار ابتلای جدید، بستری همزمان و تعداد فوتی‌های کرونا در استان اردبیل روند ثابتی را طی می کند و به جز شهرستان پارس‌آباد که در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارد، بقیه شهرستان‌های استان شامل بیله‌سوار، نیر، کوثر، گرمی، سرعین، خلخال، اصلاندوز، نمین، مشکین‌شهر و اردبیل در وضعیت آبی شیوع قرار گرفته‌اند، بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه سال گذشته با ۲۲ فوتی، بیشترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا با ۱۸۹ نفر و بالاترین رکورد بستری همزمان مبتلایان نیز با ۸۹۷ نفر در روز ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است.

آذربایجان غربی/ هم اینک ۱۱۱ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش‌های آی‌سی‌یو مراکز درمانی استان، تحت مراقبت‌ ویژه قرار دارند، شناسایی ۸۳ مبتلا و فوت سه نفر طی ۲۴ ساعت گذشته

زنجان/ هم اکنون ۸۱ بیمار کرونایی در بیمارستانهای این استان بستری هستند و روز گذشته مورد مثبت بستری به ثبت نرسیده و آمار تجمیعی بیماران بستری در بیمارستان‌های استان زنجان شامل مبتلای قطعی همچنین مشکوک به عدد ۳۶ هزارو ۴۴۲ نفر رسیده است.

کردستان/ تاکنون یک میلیون و ۹۹۳ هزار و ۸۳۷  دُز واکسن کرونا در استان در قالب نوبت های اول، دوم و سوم تزریق شده است و ۹۴ درصد دانش آموزان کردستانی نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

لرستان/ ۳۱ ابتلای جدید و روز بدون فوتی طی ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون ۱۲۳بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری هستند و اکنون تنها شهرستان پلدختر در وضعیت زرد است و شهرستان های خرم آباد، رومشکان، بروجرد، کوهدشت، دورود، سلسله، الیگودرز، چگنی، دلفان و ازنا در شرایط آبی کرونایی قرار دارند.

سیستان و بلوچستان/ پوشش واکسیناسیون کرونا در استان در جمعیت بالای ۱۲ سال دُز اول ۸۰ درصد و دُز دوم ۶۲ درصد رسیده است به گونه ای که تاکنون افزون بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دُز اول، بیش از یک میلیون و ۲۲۵ هزار نفر دُز دوم و بیش از ۷۰ هزار نفر دُز سوم را دریافت کرده‌اند، با افزوده شدن ۳۱ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۳ هزار و ۸۷۲ نفر رسید و بافوت یک نفر دیگر در این مدت شمار فوتی ها به ۲ هزار و ۶۵۴ نفر رسید.

قزوین/ دومین روز بدون فوتی کرونایی در این استان ثبت شد و ۴۲ بیمار جدید طی شبانه روز گذشته در بیمارستان‌های استان تحت درمان قرار گرفتند و ۳۵ بیمار مبتلا به کرونا پس از بهبودی از بیمارستان ها ترخیص شدند.

قم/  واکسیناسیون ۵۰ درصد از جمعیت دانش آموزی استان قم هنوز تکمیل نشده و ۶۹ درصد دانش آموزان فقط یک دُز واکسن تزریق کرده اند، هم اکنون در سطح مدارس استان قم تعداد افراد واکسن نزده زیاد است و در مجموع وضعیت رضایت بخشی وجود ندارد.

۶ دی‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

تازه ترین آمار کرونا در کشور

براساس اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پس از ۵۸۰ روز تلفات روزانه کرونا در ایران به ۳۴ نفر رسید.

تا امروز دوشنبه ۶ دی سال ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۹۶۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۴۴ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۷۲۹ نفر رسید.

همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۴۳۴ نفر رسید.

در شبانه رو گذشته ۲۵ استان کشور، مرگ و میر صفر و یک داشته اند اما بیشترین تعداد موارد فوت بیماران کرونایی مربوط به استانهای اصفهان با ۱۳ نفر، آذربایجان شرقی با پنج نفر، تهران با چهار نفر، فارس با سه نفر و خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان با دو نفر بوده است.

در این بازه زمانی، در ۲۰ استان کشور هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده و پنج استان نیز یک فوتی داشته اند. 

همچنین تا کنون ۴۱ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۹۸۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

تا کنون ۵۹ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۷۷۰ نفر دُز اول، ۵۱ میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۵۸ نفر دُز دوم و ۵ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۲۱۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۷ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۴۲۴ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته ۶۳۲ هزار و ۷۰۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha