احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در خصوص سفر اخیر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به جمهوری آذربایجان گفت: بعد از تنشهایی که بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان وجود داشت و به صورت ناخواسته به دولت جمهوری اسلامی تحمیل شد، بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان اختلافات ایجاد شد که فقط خوشحالی دشمنان را در پی داشت.
عضو گروه دوستی ایران و ترکیه، استفاده از ظرفیتهای ترانزیتی ایران و آذربایجان در رونق اقتصادی غرب کشور بسیار مهم است بعد از مناقشه اخیر ۱۳۲ کیلومتر به مرزهای ایران از جمهوری آذربایجان اضافه شد لذا سفر امیرعبداللهیان به این کشور نقش مهمی در افزایش همکاریهای مرزی و مشارکت شرکتهای ایرانی در بازسازی قره باغ دارد.
وی تصریح کرد : افزایش همکاریهای دوجانبه ایران و جمهوری آذربایجان موجب میشود، کشورهای فرامنطقهای از شکاف بین دو کشور برای افزایش اختلافات استفاده نکنند.
علیرضا بیگی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ۲ نقشه راه برای ارتباط با جمهوری آذربایجان دارد، گفت: در نقشه راه اول که در قالب مدل همکاری های ۳+۳ تعریف شده است، کشورهای قفقاز جنوبی شامل گرجستان، ارمنستان، آذربایجان، ایران، روسیه و ترکیه گروه همکاری تشکیل خواهند داد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نقشه راه دوم برای همکاری بین کشورهای منطقه، همکاری ایران، جمهوری آذربایجان، ترکیه و روسیه است. در این راستا ترکیه و روسیه از مسیر جمهوری آذربایجان به خلیج فارس راه پیدا میکنند، علاوه بر این در این مدل همکاری مقرر شد که خط راه آهن پاکستان از طریق ایران به ترکیه وصل شود. این مدل همکاری پس از دیدار رئیس جمهور با علی اف و پوتین در عشق آباد برنامهریزی شد.
علیرضا بیگی تصریح کرد: تلاش دولت برای افزایش همکاریهای منطقهای نشان دهنده هوشمندی دولت یازدهم در استفاده از ظرفیتهای جمهوری اسلامی برای همکاری با کشورهای منطقه است. این ظرفیتها در دولت روحانی مغفول ماند و موجب شد بسیاری از کشورهای منطقه به دامان رژیم صهیونیستی بغلتند.
وی با انتقاد از غفلت دولت یازدهم و دوازدهم از ظرفیت همکاریهای منطقهای برای حل مشکلات اقتصادی گفت: رهبر انقلاب بارها از دولت گذشته خواسته بود که از ظرفیت همسایگان استفاده کند اما تمام حواس دولت به برجام بود و گامی در این راستا برنداشت .
عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس تصریح کرد: دولت سیزدهم سیاست خارجی فعال متوازن و هوشمند برای توسعه پایدار اقتصادی بدون نگاه به وین را در راستای بی اثر کردن تحریمها در دستور کار دارد.
وی سفر امیرعبداللهیان به جمهوری آذربایجان را از اقدامات ارزشمند دیپلماتیک دولت سیزدهم خواند و گفت: با توجه به پیوندهای عمیق فرهنگی سیاسی و اقتصادی بین ایران و جمهوری آذربایجان این سفر ضرورت داشت. باید همکاری دو کشور در زمینههای اقتصادی، انرژی، مرزی و منطقهای توسعه پیدا کند.
نظر شما