دولت سیزدهم گام‌های ارزنده‌ای برای کاهش مشکلات محیط زیستی برداشته است

تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ دولت انقلابی و مردمی شعار محیط زیستی نداد اما گام‌های موثری در زمینه کاهش مشکلات محیط زیستی برداشته که بطور قطع ارزنده و مشکل گشا خواهد بود.

به گزارش ایرنا، علی سلاجقه روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت شصت و نهمین سالروز درگذشت کریم ساعی بنیانگذار علوم جنگلبانی ایران افزود: امروزه بیشتر مردم جامعه مسائل محیط زیستی را به خوبی درک می کنند و توان تحلیل چالش ها را دارند بنابراین از مسوولان انتظار دارند که مسائل را حل کنند.

وی تاکید کرد: شرایط محیط زیست کشور به گونه ای است که در بسیاری مسائل به آستانه تحمل رسیده مثلا دیگر آبی وجود ندارد و منابع آبی دیگر توانی ندارند بر این اساس دیگر توجیه کردن مسائل محیط زیستی جایگاهی ندارد و باید به فکر حل مسائل و چالش ها باشیم.

سلاجقه اظهار داشت: امروز با مسائل مختلفی از جمله آلودگی هوا، کمبود آب، ترافیک و پسماند مواجه هستیم، آسمان هم با زمین قهر کرده و این مساله مشکلات محیط زیستی زیادی را در زمینه آب به وجود آورده است، البته در زمینه همه این مسائل راهکارهایی در دست تهیه است، با اینکه دولت انقلابی و مردمی شعار محیط زیستی نداد اما گام های موثری در زمینه کاهش مشکلات محیط زیستی برداشته که بطور قطع ارزنده و مشکل گشا خواهد بود.

سلاجقه ادامه داد: در بحث آلودگی هوا و آلایندگی های جوی کارگروهی با حضور معاول اول رییس جمهوری، وزاری صمت، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی و شهرداری برگزار شد که بزودی در آن یک موضوع ۶۴ بندی نهایی می شود و ۲۰ بند آن مصوب شده که اجرای آنها در کاهش آلودگی هوا نقش بسزایی خواهند داشت، بزودی گام های اساسی در زمینه حل سریع مسائل آلاینده کشور به ویژه در کلانشهر ها و تهران برداشته می شود.

مدیری موفق است که چالش های محیط زیستی را درمان کند 

وی تصریح کرد: امروز مدیری در دل مردم جای دارد که بتواند حداقل یک مساله محیط زیستی را حل کند، مدیری موفق است که چالش های محیط زیستی را درمان کند، دیگر بحث توسعه صنعتی و اجرای ابر پروژه های صنعتی جایگاهی ندارد چون دیگر کره زمین ظرفیت آن را ندارد، همچنین باید از فناوری های نوین به نحو مطلوبی استفاده کنیم. 

معاون رییس جمهوری تاکید کرد: امیدوارم مسائل و چالش های محیط زیستی به صورت جهادی و در عین حال عالمانه و مدبرانه حل شوند. تا زمانی که در عرصه محیط زیست حضور دارم و خدمت می کنم این تعهد را می دهم که همه توان خود را در حل مسائل به کار گیرم و حداقل یک مساله محیط زیستی را رفع کنم. تلاش می کنم بحث تالاب ها و حقابه های محیط زیستی را حل کنیم، حقابه محیط زیستی تالاب ها و رودخانه ها در سه سناریوی کم آبی، میان آبی و پرآبی مشخص شده و تلاش داریم تا این حقابه به تالاب ها داده شود.

سلاجقه گفت: همچنین تلاش می کنیم تا از ظرفیت موجود به ویژه در بخش HSE (ایمنی ، بهداشت ، محیط زیست) نهادها و وزارتخانه برای ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان رشته محیط زیست استفاده کنیم، بر این اساس وزرای نیرو، صنعت و جهاد را مکلف کرده ایم از این فارغ التحصیلان استفاده کنند تا حداقل در بحث اشتغال این افراد که سرمایه های ما هستند گامی برداشته باشیم. تاکید می کنم که وزرا به وظایف قانونی خود در این زمینه عمل کنند.

وی تاکید کرد: معتقدمم جوانان مشکل گشا هستند و می توانند مشکلات کشور را رفع کنند؛ در همین شرایط کم آبی برای این موضوع برنامه دارند، برای آلاینده ها و پسماند هم برنامه دارند، بدون شک با تدابیری که دولت برای رفع آلاینده ها اندیشیده و به آنها فکر می کند روزهای خوبی در پیش خواهیم داشت و شاخص آلایندگی ها بهبود می یابد.

وی گفت: مهندس ساعی انسان بزرگی بود که سالروز درگذشت ایشان را به عنوان روز اندیشمندان و عالمان بخش منابع طبیعی و محیط زیست کشور نامگذاری کرده اند، انسان بزرگی که در ذهنش اندیشه پایداری سرزمین بود. 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: انسان هایی که در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست تلاش می کنند و حرفی برای گفتن دارند؛ انسان هایی با فکر و اندیشه هستند. فردی مانند مهندس ساعی خوب زندگی کرد و خوب هم از این دنیا رفت و این روز را از خود به یادگار گذاشت.

وی تاکید کرد: افرادی مانند محیط بانان و جنگل بانان که در عرصه حفاظت از محیط زیست تلاش می کنند همواره در معرض خطر قرار دارند، صبح امروز یکی از محیط بانان یکی از استان ها که چند بار چند شکارچی متخلف را دستگیر کرده بود،‌ در صف نانوایی از جانب آنها مورد ضرب و شتم قرار گرفت که جای تاسف دارد، این افراد فقط جلوی پای خود را می بینند اما محیط بانان و افرادی که به محیط زیست کشور فکر می کنند آینده را می بینند.

کریم ساعی متولد ۴ دی سال ۱۲۸۹ در مشهد و بنیان‌گذار علوم منابع طبیعی در ایران، موسس رشته جنگلداری در ایران، پایه‌گذار سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران و بانی ساخت بوستان ساعی و کاشت درختان خیابان ولیعصر(عج) بود.

او نخستین کسی بود که برای جنگل‌کاری و توسعه فضای سبز تهران نقش مثبتی ایفا کرد.

ساعی سال ۱۳۳۱ هنگام بازگشت از شیراز به تهران در اثر سقوط هواپیما کشته شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha