به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محسن خجسته مهر» امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران در توسعه علم و فناوری گامهای عملی را برداشته، افزود: امروز ۴ قرارداد و تفاهمنامه به ارزش ۲۷۵ میلیون دلار و ۱۶ میلیارد تومان امضا شد.
وی ادامه داد: برای ساخت تجهیزات فرآورشی سریعالاحداث حدود ۷۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در نظر گرفته شده که قرارداد آن بین شرکت ملی نفت ایران و جهاد دانشگاهی امروز تنفیذ شد و زمین مورد نظر در میدان مشترک آزادگان جنوبی از امروز در اختیار جهاد دانشگاه قرار میگیرد تا کار ساخت را شروع کنند.
خجسته مهر گفت: پروژه بعدی مربوط به تصفیه پسابهای صنعتی است که اهمیت زیست محیطی دارد و استفاده بهینه از آبهای صنعتی در گردش را ایجاد خواهد کرد. این طرح با هدف استفاده از پساب صنعتی برای استفاده به عنوان آب کشاورزی در واحد بهرهبرداری هنگام و در منطقه قشم انجام خواهد شد و ارزش آن ۱۶ میلیارد تومان است.
وی سومین قرارداد را مربوط به ساخت ۵۹ رول کلاف لوله مغزی سیار دانست و افزود: ارزش این قرارداد حدود ۵ میلیون یورو است.
به گفته خجسته مهر، چهارمین قرارداد نیز مربوط به نوسازی و بازسازی ۳۰ دستگاه دکل حفاری است که ارزش آن ۱۰۰ میلیون یورو خواهد بود و به مدت ۵ سال اجرا خواهد شد و هر سال ۶ دستگاه دکل حفاری بازسازی و نوسازی میشود که میتواند به توان مهندسی تعمیرات کمک کرده و اشتغال بالایی را ایجاد کند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه به زودی فراخوانی برای احیای ۷۰۰ حلقه چاه کم بازده منتشر خواهد شد، گفت: از تمام ظرفیتهای پژوهشی و فناور وزارت نفت اعم از پارک نوآوری شرکت ملی نفت ایران، پژوهشگاه و دانشگاه صنعت نفت از این ظرفیتها برای حمایت از مجموعههای فناور استفاده خواهیم کرد و شرکتهای فناور میتوانند در فعالکردن چاههای کم بازده سهمیم باشند و متناسب با بهرهمندی اقتصادی از احیای چاههای کم بازده، این شرکتها بر اساس مدل قراردادی بهرهمند خواهند شد.
وی ادامه داد: میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین میادین گازی دنیا است که حجم بزرگی از گاز هلیوم را در خود جای داده است. برای اولین بار با استفاده از شرکتهای فناور به زودی کار تولید گاز هلیوم ازمیدان پارس جنوبی را آغاز خواهیم کرد.
خجسته مهر با تاکید بر اینکه اولویت اول تامین بنزین مورد نیاز کشور است، افزود: استمرار صادرات بنزین نیازمند صرفهجویی در مصرف است با این حال صادرات بنزین هیچ وقت قطع نشد اما متناسب با نیاز داخلی نوسان دارد.
وی در پاسخ به ایرنا در خصوص آخرین وضعیت تولید نفت از میدان مشترک آزادگان گفت: میدان مشترک آزادگان به دو بخش آزادگان شمالی و جنوبی تقسیم میشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در آزادگان شمالی در حال مذاکره با برخی شرکتهای خارجی هستیم تا فاز دوم میدان مشترک آزادگان شمالی توسعه پیدا کند.
وی تاکید کرد: آزادگان جنوبی که یک قرارداد به ارزش ۵.۶ میلیارد دلار دارد که در حال حاضر یکی از شرکتهای داخلی در حال اجرای و تکمیل آن است.
خجسته مهر گفت: برنامه ما سرعت بخشیدن جهت تکمیل و توسعه کامل میدان مشترک آزادگان است. خوشبختانه اتفاقات خوبی افتاده و تا پایان امسال ۱۷ حلقه چاه که تولیدی نبودند به تولید اضافه خواهد شد و امیدواریم تا اوایل سال ۱۴۰۲ به طور کامل میدان آزادگان جنوبی توسعه پیدا کند و ظرفیت تولید به ۳۲۰ هزار بشکه برسد.
وی با بیان اینکه افزایش تولید از میدان گازی پارس جنوبی مبتنی بر دو مولفه بوده است، افزود: برای نخستین بار از زمان شروع بهرهبرداری از این میدان تولید به ۷۰۵ میلیون متر مکعب رسیده که بر اساس دو مولفه این رشد تولید ثبت شده است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: یکی تکمیل فازهای مختلف پارس جنوبی که ناقص بوده و بخشی از افزایش تولید از آن محل اتفاق افتاده است. دیگر اینکه در پروژههای مربوط به نگهداشت تولید کار شده و از این ظرفیت استفاده شده است.
وی گفت: لایه نفتی پارس جنوبی نیز دارای طرح مصوب است و به زودی با تنفیذ قرارداد پیمانکار فعالیت خود را آغاز میکند.
نظر شما