به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، در بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است: سوریه تشدید اقدامات بی سابقه و خطرناک اسرائیل در جولان اشغالی را به شدت محکوم میکند.
این بیانیه افزوده است: جولان اشغالی بخش جدایی ناپذیر خاک سوریه است و برای بازگرداندن کامل آن تلاش میشود.
بر اساس این بیانیه، بازگرداندن جولان به میهن حق ابدی است و با گذشت زمان از بین نمیرود و وظیفه قانونی برای سوریه است.
وزارت خارجه سوریه اضافه کرده است: رفتار تحریک آمیز اسرائیل اگر حمایت دولتهای مختلف آمریکا را نداشت به این مرحله نمیرسید.
دمشق بار دیگر حمایت خود را از شهروندانش در جولان اشغالی سوریه و مقاومت آنها در برابر اشغالگر را اعلام کرده است.
کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست «نفتالی بنت» شب گذشته در تقابل دوباره با جامعه جهانی، گسترش شهرکسازی در منطقه جولان اشغالی سوریه را تصویب کرد که کارشناسان چنین اقدامی را ریشه در شخصیت بنت و مقاصد سیاسی او میدانند.
در این طرح ادعا شده است که اسرائیل به دنبال توسعه زیرساختهای مناسب برای افزایش دو برابری شمار شهرک نشینان در به اصطلاح «شورای منطقهای جولان» و «شورای محلی قصرین» در پنج سال آینده خواهد بود.
رسانههای صهیونیستی نیز گزارشدادند که براساس این طرح، ۵۷۶ میلیون شکل برای برنامه ریزی و اسکان در جولان شامل ساخت هفت هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در شهرکهای جدید در پنج سال آینده هزینه خواهد شد.
این طرح همچنین شامل ساخت دو شهرک جدید صهیونیستی در منطقه جولان اشغالی سوریه به نامهای «اسیف» و «باران» و توسعه شهرکهای جدید خواهد بود.
اشغالگری رژیم صهیونیستی در منطقه جولان و تصمیمهای این رژیم برای افزایش شهرکسازی در این منطقه به طور کامل مغایر با قطعنامههای سازمان ملل متحد و قوانین و موازین بین المللی است و بر همین اساس، جامعه جهانی بارها از این رژیم خواسته است تا به اشغالگری این منطقه پایان داده و از هر گونه دخل و تصرف در آن خودداری کند.
سازمان ملل متحد از جمله در ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۰ به اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی سوریه واکنش نشان داد و با تصویب قطعنامهای اعلام کرد، اقداماتی که رژیم اشغالگر اسرائیل با هدف تغییر ماهیت و وضعیت حقوقی جولان سوریه انجام میدهد یا انجام خواهد داد، باطل و بیاثر بوده و نقض آشکار قانون حقوق بین الملل است.
۱۴۹ کشور به این قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی با عنوان «جولان اشغالی سوریه» رای مثبت دادند و در مقابل تنها این رژیم و آمریکا به آن رای منفی دادند و رأی ۲۳ کشور نیز به این قطعنامه ممتنع بود.
این قطعنامه از رژیم صهیونیستی به عنوان یک نیروی اشغالگر خواسته است تا تصمیمات مربوط به جولان اشغالی سوریه، بویژه قطعنامه شماره ۴۹۷ شورای امنیت سال ۱۹۸۱ را که در آن تأکید شده است تصمیم این رژیم برای تحمیل قوانین و صلاحیت خود بر جولان اشغالی سوریه باطل و فاقد اثر حقوقی بین المللی است، اجرا کند.
این دومین قطعنامه سازمان ملل متحد درخصوص محکومیت رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی سوریه بود زیرا ۱۰ روز پیش نیز سازمان ملل متحد قطعنامهای را تصویب کرد و از رژیم اشغالگر صهیونیستی خواست به طور کامل از جولان اشغالی سوریه تا خط ۴ ژوئن ۱۹۶۷ عقب نشینی کند.
به این قطعنامه نیز ۹۴ کشور رأی مثبت و شش عضو به همراه رژیم صهیونیستی رأی منفی دادند و رای ۶۹ کشور به آن نیز ممتنع بود.
رژیم صهیونیستی منطقه جولان سوریه را در جریان جنگ شش روزه اعراب و این رژیم در ژوئن سال ۱۹۶۷ میلادی به اشغال خود در آورد.
نظر شما