به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حجتالله عبدالملکی» امروز (سهشنبه) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گزارشی از برنامه اشتغال دولت سیزدهم ارائه کرد و اظهار داشت: بیکاری دومین معضل بعد از تورم است، در دولت سیزدهم در شرایطی کارمان را شروع کردیم که مشکلات زیادی در کشور و حجم بیکاری زیادی وجود داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: یک ماه قبل اعلام کردم که در کشورمان ۱۴ میلیون نفر شغل شایسته ندارند و این آمار به جز ۲.۵ میلیون نفر بیکار مطلق است.
عبدالملکی با بیان اینکه همه ما از مساله بیکاری نگران هستیم، گفت: دغدغه نمایندگان در این زمینه منطقی است، مساله نظارت مجلس یک موضوع بسیار مهم و راهگشا است و این سوالات و تذکرات مسوولیت وزرا را گوشزد میکند که اگر احیانا غفلتی انجام شده باشد برطرف شود.
وی ادامهداد: شاید بنده هم اگر جای نمایندگان بودم حتما تذکر میدادم، اما مخاطب این سوال فقط وزارت کار نیست بلکه موضوع اشتغال به صنعت، کشاورزی، فناوری واطلاعات، گردشگری و محیط زیست بستگی دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافهکرد: وزارت کار مسوول ایجاد اشتغال نیست، بلکه ایجاد هماهنگی بین دستگاه های مختلف در زمینه اشتغال را بر عهده دارد و این وزارتخانه به عنوان دبیر شورای عالی اشتغال موضوع بیکاری را پیگیری میکند.
تدوین اطلس اشتغالزایی
وی با اشاره به تدوین اطلس اشتغالزایی گفت: این اطلس ۱۷۵ برنامه را با همکاری ۷۱ دستگاه تدوین کرده است.
عبدالملکی افزود: کتابچههای کوچکی از عملکرد این وزراتخانه در حوزه کار و وضعیت اشتغال و بیکاری کشور منتشر شده است.
وی اظهار داشت: از نمایندگان می خواهیم که این کتابچهها را مطالعه کنند که در آنها وضعیت اشتغال و بیکاری با تحلیل متفاوتی ارائه شده و همچنین عملکرد دولت سیزدهم در حوزه اشتغال در این چند ماه تشریح شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به زیست بوم اشتغال اشاره کرد و گفت: در این زیست بوم برنامهریزی برای ایجاد یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل در مدت ۱۸ ماه (از نیمه دوم ۱۴۰۰ تا نیمه اول ۱۴۰۱) در نظر گرفته شده است.
وی بیانداشت: تقسیمبندی استانی ایجاد اشتغال هم انجام و این موضوع به استانداران ابلاغ شده است که این حداقل کار را باید انجام دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافهکرد: شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم و در دوره کوتاه کمتر از ۲ ماه، ۲ جلسه با حضور رییسجمهوری و دستگاهها برگزار کرده که ۳۴ مصوبه مهم داشته است که میزان پیشرفت هر کدام از مصوبهها نیز بیان شده است.
وی با بیان اینکه این وزارتخانه هماهنگ کننده حوزه اشتغال بدون یک ریال اعتبار فعالیت می کند، گفت: در بودجه ۱۴۰۰ هیچ اعتباری در حوزه اشتغال در اختیار این وزارتخانه نیست.
وی تاکید کرد: زیستبوم ملی اشتغال در این دولت تصویب شد که پلتفرم ایجاد همکاری و هماهنگی بین چندین دستگاه اعلام شده است و پیش از این همه دستگاه ها جزیره ای کار می کردند.
عبدالملکی خاطرنشانکرد: شورای عالی اشتغال کشور ۳۲ هزار میلیارد تومان در قالب مصوبه برای اشتغال در نظر گرفته و ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی ابلاغ شده است که ۶۰ هزار میلیارد تومان آن قرض الحسنه خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه ابلاغ وحدت مالی توسط بانک مرکزی به شبکه بانکی یک انقلاب است، گفت: پیش از این وام ها منحرف می شد و در زنجیره تولید و اشتغال اتفاق نمی افتد که با ابلاغ بانک مرکزی منابع به سمت تولید و اشتغال خواهد رفت.
این عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: بر این اساس تامین مالی و نقدینگی به سمت اشتغال هدایت خواهد شد و بانکها از وامگیرندگان تعهد و تضمین تعداد ایجاد اشتغال و بیمه می گیرند و بر این اساس تعداد ایجاد اشتغال و بیمه شدگان استعلام می شوند و در غیر این صورت وام امهال نخواهد شد.
وی در ادامه به نقش سازمان فنی و حرفه ای اشاره کرد و بیانداشت: به دنبال ارائه آموزش ها در مشاغل کمسرمایهبر هستیم، در این راستا ۳۴۰ شغل شناسایی شده که زیر ۲۰ ملیون تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و حتی بعضی از مشاغل سرمایه ای بین یک میلیون تا پنج میلیون نیاز دارند.
عبدالملکی گفت: این مشاغل را اعلام کرده ایم تا در صورتی که کارجویان در برنامه های فنی و حرفه ای مشارکت کنند می توانند به ایجاد اشتغال بپردازند و این اقدام یک راهبرد جدید است که جهش در اشتغال ایجاد میکند.
وی از ایجاد پنجره واحد مجوزها خبر داد و افزود: در دومین جلسه شورای عالی اشتغال مصوب شد تا با همکاری وزارت اقتصاد فقط یک درگاه برای صدور مجوز ایجاد شود که این امر تا آخر سال عملیاتی خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در مشاغل خانگی مشکل مجوزها را داشتیم که از مجوز محور به ثبت محور حرکت کرده و سازو کارهای آن را اعلام کردیم، به گونه ای که افراد برای ایجاد مشاغل خانگی، نوع درخواست را در سامانه ثبت می کنند که می خواهند این کار را انجام دهند.
وی خاطرنشانکرد: بر این اساس سیستم در سه روز کاری مجوز را صادر می کند و سختگیری دستگاه های نظارتی در صدور مجوزها نیست، بلکه در نظارت بر اجرای کار است.
عبدالملکی به نقش صندوقها و شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: برای امتیازدهی به مدیران صندوقها معیار ایجاد اشتغال را قرار دادهایم، سر سال شرکتها و صندوقها را با سود ارزیابی نمیکنیم بلکه با ایجاد اشتغال می سنجیم.
وی خاطرنشانکرد: شرکتها و صندوقها از جمله شرکت شستا در هر استان و منطقه به دنبال ایجاد مشاغل خانگی و زیرساخت های فناوری خواهند بود و اگر در این زمینه کم کاری شود مدیران را برکنار میکنیم، ضمن اینکه ۱۰۰ نقطه بحرانی را شناسایی کردیم و تیم های این وزارتخانه نیز موضوع را بررسی می کنند.
رونمایی از سامانه جامع کاریابی
این عضو کابینه دولت سیزدهم از رونمایی از سامانه جامع کاریابی خبر داد و گفت: لینک این سامانه در وبسایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعال است که افراد جویای کار خود را معرفی و موسسه های کاریابی اقدام به شناسایی کارجویان می کنند.
وی خاطرنشانکرد: خود را مسوول و متعهد می دانم که همه تلاشم را بگذارم که هماهنگی بین دستگاه ها و همکاری مجلس و دولت اتفاق بیفتد، به صورت دورهای به مجلس گزارش ارائه میکنم، از ابتدای این دولت تا کنون شب و روز مشغول به کار بوده ایم و در جلسه های بعد عملکرد بهتری را اعلام می کنم تا ثمرات آن را در منطقه خود مشاهده کنید.
نظر شما