به گزارش ایرنا، حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی شامگاه سه شنبه در جلسه دیدار وزیر کشور با نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی و مدیران صنعت آب و برق استان، اظهار داشت: مردم استان به ویژه مناطق شرقی استان در قروه، بیجار، سریش آباد، دلبران از لحاظ زیرساخت های آب و فاضلاب گله مند هستند که باید برای رفع آن اقدام جدی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در مناطق غربی استان هم مثل سقز و بانه تنش آبی وجود دارد، افزود: در استان کردستان شاهد تلاشهای خوبی در گذشته و هم اکنون هستیم و کارهای خوبی در بخش های مختلف انجام شده است.
نماینده ولی فقیه در کردستان یادآور شد: برای استانی مرزی مانند کردستان که ۲۳ هزار شهید مهاجر و انصار تقدیم انقلاب کرده است، میطلبد بحث آب و فاضلاب که به بحران تبدیل شده، اقدامات اساسی انجام شود.
نماینده سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی نیز به مشکل کیفیت آب شرب سنندج اشاره کرد و گفت: انتظار داریم مشکل طعم و بوی آب این شهر به زودی و تا قبل از سال آینده به بهره برداری برسد.
سیدمهدی فرشادان از در اختیار بودن مدیریت برخی سدهای کردستان به دیگر استانها انتقاد و اضافه کرد: این موضوع منطقی نیست و چرا باید سدهایی که در داخل خاک استان بوده و منابع آبی آن از داخل تامین میشود در اختیار استان های همسایه باشد.
نماینده سقر و بانه در مجلس شورای اسلامی هم بر لزوم رفع مشکل کم آبی شهر بانه تا ماه آینده تاکید کرد و اظهار داشت: اگر امسال هم شاهد کاهش بارندگی باشیم باز هم بحران ایجاد خواهد شد.
بهزاد رحیمی به وجود ۳۱ هزار مشترک آب در بانه اشاره کرد و ادامه داد: مصوبه ای برای احداث سد گویزان و مطالعات آن انجام شده که در صورت تامین اعتبار برای لوله گذاری، راه حلی بهتری برای رفع کم آبی شهر بانه است.
وی به وجود مشکل آب در سقز هم اشاره ای داشت و گفت: ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل تصفیه خانه و سد چراغ ویس سقز نیاز است، در غیر اینصورت سال آینده با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی افزود: در شهرستان سقز ۱۰ روستا با مشکل آلودگی مواجه بوده و آرسنیک دارد که سلامت مردم را به خطر انداخته و با تانکر آبرسانی میشود.
نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم خواستار توجه به زیرساخت های آب و فاضلاب شهرهای دلبران و دزج شد و بر لزوم تخصیص آب و برق به شهرهای صنعتی شهرشتان قروه تاکید کرد.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
نظر شما