۷ دی ۱۴۰۰، ۱۶:۵۱
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84593864
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وزیر نیرو از تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج بازدید کرد

سنندج- ایرنا- وزیر نیرو عصر سه‌شنبه از تصفیه‌خانه فاضلاب سنندج بازدید کرد و در جریان روند طرح ارتقای این پروژه قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، ظرفیت تصفیه خانه موجود فاضلاب شهر سنندج پذیرای فاضلاب تولیدی این شهر نیست و در بیشتر ساعات شبانه روز حجم زیادی از فاضلاب بدون تصفیه از کنارگذر وارد رودخانه قشلاق می شود و یکی از منابع آلاینده این رودخانه به حساب می آید شرکت توسعه منابع آب نیرو در سال ۱۳۹۶ اقدام به توسعه و ارتقای تصفیه خانه شهر سنندج کرده است.

در بخش توسعه، ظرفیت تصفیه خانه موجود از ۴۶۵ هزار نفر به ۷۰۰ هزار نفر می رسد و در بخش ارتقا با جایگزینی روش A۲O به جای لجن فعال و اضافه کردن واحد شیمیایی شاهد کاهش و به حداقل رساندن فسفر و نیتروژن در پساب  خروجی خواهیم بود.

هر تصفیه خانه شامل بخش های تصفیه فیزیکی، تصفیه بیولوژیکی، گندزدایی و بخش لجن است که در حال حاضر بخش گندزدایی و تصفیه فیزیکی بطور کامل به اتمام رسیده و در مدار بهره برداری قرار گرفته است.

کارهای ساختمانی بخش تصفیه بیولوژیکی بطور کامل تمام شده و بخش عمده ای از تجهیزات این بخش خریداری و نصب شده است بخش کوچک باقیمانده تجهیزات آن آماده ارسال به کارگاه هست که بخاطر مسایل مالی متوقف شده است که با تزریق اعتبار ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان این بخش تا پایان سال ۱۴۰۰ در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت.

در بخش لجن توسعه فیلتر پرس  انجام شده است و واحد پردازش آن پیشرفت ۸۰ درصدی دارد و ساختمان هاضم آن در مرحله خاکبرداری هست که با تزریق اعتبار ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومانی تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۱ قابل بهره برداری است.

وزیر نیرو صبح امروز از طریق فرودگاه سنندج وارد استان کردستان شد و بازدید از چند پروژه نیمه تمام آبرسانی در استان در برنامه های سفر اوست.  

طبق برنامه اعلامی، بازدیدهای وزیر نیرو از سد ژاوه و رودخانه قشلاق آغاز می شود و در ادامه از سامانه خط انتقال آب به سد سورال و سنگ سیاه و همچنین سد قوچم در دهگلان بازدید می کند.

علی اکبر محرابیان و هیات همراه همچنین بازدید از پروژه آبرسانی سد قوچم و اجرای آبرسانی از این سد به شهرهای قروه و دهگلان را نیز در برنامه دارند و بعد از آن نیز طرح آبرسانی از سد سیازاخ دیواندره و خط انتقال آب به شهرستان بیجار مورد بررسی قرار می گیرد.

بازدید از سد گاران مریوان و سد آزاد و همچنین پروژه مهم خط انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و طرح ارتقاء تصفیه خانه فاضلاب سنندج از دیگر برنامه های سفر وزیر نیرو به استان کردستان است.

پایان بخش برنامه های سفر وزیر نیرو به کردستان برگزاری جلسه با اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران صنعت آب و برق استان خواهد بود.

پیش از این، دو بار سفر وزیر نیرو به کردستان به تعویق افتاده بود و حال این سفر مهم و حیاتی برای مردم استان با پیگیری استاندار کردستان محقق شد.

در جریان سفر یک روزه وزیر نیرو به کردستان مدیران شرکت های تابعه و همچنین پیمانکاران پروژه های فعال بخش آب و برق نیز حضور دارند.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه استان کردستان در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر است،  بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین هم در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر است، میزان بارندگی در قسمت مرکزی یعنی سنندج هم نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری سایر سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌ غربی و کرمانشاه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha