دولت سیزدهم و رویش ۱۲۹ واحد تولیدی در قلب پایتخت صنعت ایران

اراک - ایرنا - فعالیت بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی در استان مرکزی، دیار آفتاب را به یکی از قطب‌های صنعت و اقتصاد معرفی کرده اما شماری از این واحدها طی سال‌های قبل به دلایل مختلف به حالت رکود درآمدند که با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، ۱۲۹ واحد صنعتی جدید حیات اقتصادی خود را آغاز کردند.

استقرار ۲۱ صنعت مادر تخصصی و پیمانکاری کلان هر یک با نیروی کار بیش از ۵۰۰ نفر، ۴۶ شهرک و ناحیه صنعتی، ۲ منطقه ویژه اقتصادی و ایستادن بر سکوی چهارم صنعتی کشور شرایط ویژه ای را برای استان مرکزی رقم زده بنابراین امروز باید ساز و کارهای این حوزه به گونه‌ای باشد که رونق تولید و نشاط صنعتی استان با نگاه حمایتی و کارسازی مسئولان همراه شود.

وجود خوشه‌های صنعتی نظیر آلومینیوم، قطعات خودرو، گل و گیاه و سنگ، عایق رطوبتی، صنایع ریلی، نفت و گاز و پتروشیمی تنها بخشی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های قطب چهارم صنعت ایران است که انگیزه سرمایه گذاران داخلی و خارجی را برای سرمایه گذاری در استان بالا برده است.

نگاهی گذرا به سه هزار واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ استان مرکزی نشانگر نقش آفرینی صنعت این استان در چهار دهه گذشته ایران است و به جرات می توان گفت که بسیاری از این صنایع از نظر دانش فنی و ظرفیت‌های تولید نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه کم نظیرند.

تشدید تحریم‌ها و واگذاری غلط و بی برنامه برخی واحدهای صنعتی در سال های گذشته سبب شد بسیاری از کارخانه های استان مرکزی که در گذشته نه چندان دور، غول‌های تولیدی منطقه محسوب می شدند به تدریج در سراشیبی تعطیلی و رکود قرار گیرند.

با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، احیا و رونق تولید بسیاری از این واحدهای صنعتی در دستور کار قرار گرفت و اکنون که حدود پنج ماه از فعالیت دولت جدید می‌گذرد، شمار قابل توجهی از شاخص‌های صنعتی و تولیدی استان مرکزی نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

دولت سیزدهم و رویش ۱۲۹ واحد تولیدی در قلب پایتخت صنعت ایران

نگاهی گذرا کارنامه ۱۰۰ روزه دولت در پایتخت صنعت ایران

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در خصوص کارنامه دولت در ماه‌های اخیر افزود: طی ۱۰۰ روز نخست آغاز به کار دولت سیزدهم، مجموعاً ۱۲۹ واحد صنعتی جدید با سرمایه‌ ­گذاری نزدیک به ۱۱ هزار و  ۴۵ میلیارد ریال و اشتغالزایی یک هزار و ۶۲۱ نفر در استان مرکزی مورد بهره‌­برداری قرار گرفت که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، از نظر تعداد ۲۷درصد، از لحاظ سرمایه گذاری ۴۴ درصد و از نظر اشتغال بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است.

حسن میرزاخانی بیان کرد: در این مدت، تعداد ۳۰۰ فقره جواز تأسیس صنعتی با ظرفیت اشتغالزایی ۹ هزار و ۸۱۴ نفر در استان مرکزی صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از نظر تعداد ۳۱ درصد و از نظر اشتغال بیش از ۱۰۴ درصد رشد داشته است.

وی با توضیح اینکه مجموعاً ۱۱ پروانه بهره‌­برداری معدنی با اشتغالزایی ۵۸ نفر و ۴ فقره پروانه اکتشاف تنها در بازه زمانی ۱۰۰ روز اول آغاز به کار دولت سیزدهم در استان مرکزی صادر شده ادامه داد: حدود ۳۰۵ میلیارد ریال حقوق دولتی نیز وصول شده است.

به گفته میرزاخانی، براساس آمار موجود از زمان استقرار دولت سیزدهم تا پایان آذرماه سال‌جاری، مجموعاً ۹۱ قرارداد واگذاری زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان به متراژ ۵۷ هکتار صادر و طی این مدت بیش از یک هزار و  ۱۲۵ میلیارد ریال به منظور ایجاد و توسعه زیرساخت­‌ها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی هزینه شده است.

دولت سیزدهم و رویش ۱۲۹ واحد تولیدی در قلب پایتخت صنعت ایران

دولت سیزدهم چه میزان تسهیلات رونق تولید در استان مرکزی پرداخت کرد؟

آمارها نشان می‌دهد فقط طی ۱۰۰ روز نخست آغاز به کار دولت سیزدهم در استان مرکزی و تا پایان آذرماه امسال، مجموعاً بیش از ۶ هزار و ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح رونق تولید و با هدف حفظ و صیانت از ظرفیت تولید و اشتغال واحدهای تولیدی صنعتی، معدنی و کشاورزی پرداخت شده است.

همچنین دولت طی این مدت به منظور حمایت از اشتغال پایدار برای اقشار آسیب پذیر و تحت پوشش نهادهای حمایتی، مجموعاً ۳۳۲ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزا در استان مرکزی پرداخت کرده که از این رهگذر، بیش از ۱۱ هزار شغل خرد و کوچک برای جامعه هدف ایجاد شد.

نگاهی گذرا  به وضعیت اشتغال مشاغل خانگی نیز نشان می‌دهد که به منظور حمایت از ایجاد کسب و کارهای خُرد و خانگی طی ۱۰۰ روز نخست آغاز به کار دولت سیزدهم، مجموعاً ۵۷ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزا در قالب  ۲۰۰ طرح در استان مرکزی پرداخت شده که ایجاد ۲۳۰ شغل جدید را به همراه داشته است.

جهش تولید:

در راستای تدوین برنامه‌ها و محورهای عملیاتی در بخش‌ها و زیربخش‌های اقتصادی، فرهنگی و زیرساختی متناسب با ظرفیت‌ها، تنگناها و چالش‌ها، ۳۶ پروژه به عنوان مهم‌ترین پروژه‌های جهش تولید استان انتخاب شده، که ۲۵ طرح با ۱۸۰ میلیون دلار توسط ستاد فرماندهی جهش تولید کشور تصویب و به صورت تفاهم نامه‌ای به امضای رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و استاندار استان مرکزی رسید.

دولت سیزدهم و رویش ۱۲۹ واحد تولیدی در قلب پایتخت صنعت ایران

افزایش ۵۱ درصدی صادرات غیرنفتی استان مرکزی/ پیش بینی تحقق صادرات یک میلیارد دلاری تا پایان سال

استاندار مرکزی با اشاره به اقدامات دولت در تحقق راهبردهای اقتصاد غیرنفتی گفت: ۹۳۳ میلیون دلار انواع کالای غیرنفتی تا پایان آذرماه امسال از این استان به نقاط مختلف جهان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۱ درصد رشد داشته است.

«فرزاد مخلص الائمه» به این نکته اشاره کرد که عمده کالاهای صادراتی استان مرکزی شامل فرآورده‌های پتروشیمی، شمش آلومینیوم، مواد شیمیایی، شیشه، مصنوعات ریخته‌گری، الیاف پلی استر، گل و گیاه، پلی اتیلن، تینر فوری و پلی پروپیلن بوده که به کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان و امارات صادر شد.

وی، میزان واردات استان مرکزی تا پایان آذرماه امسال را ۳۵۳ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: پودر آلومینا، آندکربنی، کویل، آلومینیوم، خط تولید آمپول، بادام زمینی، شمش آلومینیوم، لوله و میلگرد فولادی، پاکت آبمیوه، درب آسان بازشوی آلومینیوم، پنبه، لوازم یدکی مهمترین کالاهای وارداتی به استان است که از امارات متحده عربی، هند، آلمان، چین و ترکیه وارد شد.

استاندار مرکزی بیان کرد: پنج هزار و ۸۶۶ ثبت سفارش واردات کالا به ارزش یک هزار و ۴۳۱ میلیون یورو امسال در این استان به ثبت رسیده که پنج هزار و ۵۰۲ فقره به ارزش یک هزار و ۲۵۰ میلیون یورو انجام شده است.

مخلص الائمه ادامه داد: در سال جاری ۹۵ فقره کارت بازرگانی جدید به فعالان اقتصادی استان مرکزی اعطا و ۹۰ فقره کارت بازرگانی نیز تمدید شد.

وی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از شاخص‌های اقتصادی استان مرکزی از ماه‌های گذشته تاکنون رو به افزایش است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال صادرات غیرنفتی استان از مرز یک میلیارد دلار عبور کند.

به گفته نماینده عالی دولت در استان مرکزی، توسعه اقتصادی با رویکرد توجه ویژه به تولیدات داخلی و صادرات محور همواره از تاکیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور است و این استان با توجه به ظرفیت‌های ارزشمند اقتصادی هم در حوزه صنعت و کشاورزی می‌تواند پیشتاز دیگر استان‌ها باشد.

دولت سیزدهم و رویش ۱۲۹ واحد تولیدی در قلب پایتخت صنعت ایران

صدور ۵۷۴ جواز تاسیس واحدهای صنعتی در استان مرکزی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ۵۷۴ جواز تاسیس واحدهای صنعتی تا پایان آذرماه امسال در نقاط مختلف این استان صادر شده که این شاخص نسبت به مدت مشابه قبل رشد قابل توجهی دارد.

«سعید جعفری‌کرهرودی» این را هم گفت که برآورد سرمایه‌ برای اجرای این مجوزهای صنعتی در استان مرکزی بیش از ۳۴۶ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۰۹ درصد افزایش داشته است.

وی بیان کرد: اشتغال جوازهای تاسیس استان مرکزی تا پایان آذرماه امسال ۱۸ هزار و ۹۹۶ مورد است که نسبت به مدت مشابه پارسال با ۱۲ هزار و ۱۴۸ مورد بیش از ۵۶ درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار داشت: تا پایان آذرماه امسال، ۲۶۱ فقره پروانه بهره‌برداری در این استان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۲۲۷ فقره، ۱۵ درصد رشد داشته است.

جعفری کرهرودی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری در پروانه‌های بهره‌برداری استان مرکزی ۴۴ هزار و ۹۳۶ میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۲۱ هزار ۶۷۴ میلیارد ریال بیش از ۱۰۷ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه با بهره‌برداری از این پروانه‌ها سه هزار و ۴۰۳ فرصت شغلی در استان ایجاد می‌شود اضافه کرد: اشتغال پروانه‌های بهره‌برداری سال گذشته، ۲ هزار و ۸۳۴ مورد بود که امسال ۲۰ درصد رشد داشته است.

دولت سیزدهم و رویش ۱۲۹ واحد تولیدی در قلب پایتخت صنعت ایران

افزایش ۵۰ درصدی واریزی حقوق دولتی معادن در استان مرکزی

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز  توضیح داد: یک‌هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن این استان تا پایان آذرماه جاری وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با یک‌هزار و ۱۰۹ میلیارد ریال، ۵۰ درصد رشد داشته است.

«سعید فروتن» افزود: ۱۲ فقره پروانه اکتشاف و ۱۴ فقره گواهی کشف و ۲۲ فقره پروانه بهره‌برداری معادن تا پایان آذرماه جاری در استان مرکزی صادر شد که این مهم تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی، ظرفیت استخراج و ذخیره قطعی پروانه‌های بهره‌برداری استان مرکزی تا پایان آذرماه سال جاری را به ترتیب ۶۲۴ هزار تن و ۱۱ هزار و یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: میزان سرمایه‌گذاری در این پروانه‌ها نیز ۳۷۳ میلیارد ریال برآورد و می‌شود که ۳۷۳ فرصت شغلی جدید نیز به دنبال دارند.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار داشت: ۲۶۷ پروانه اکتشاف و ۲۵۰ گواهی کشف با میزان سرمایه‌گذاری بیش از هفت هزار و ۳۲۵ میلیارد ریال از ابتدای سال تا کنون در این استان صادر شده و چهار هزار و ۶۷۹ نفر نیز در این حوزه اشتغال دارند. 

فروتن خاطرنشان کرد: ۳۶ نوع ماده معدنی از ذخایر قطعی استان در حال استخراج است که بیشترین آن مربوط به معادن تراورتن با ۱۰۰ فقره و سنگ لاشه ۹۸ فقره بوده و اغلب این معادن در شهرستان‌های محلات و ساوه و زرندیه مستقر هستند. 

وی افزود: ۵۴۵ معدن دارای پروانه بهره‌برداری با ظرفیت استخراج ۲۶ میلیون ۴۰۰ هزار تن و ذخیره قطعی یک میلیون ۳۵۵ هزار تن با میزان سرمایه‌گذاری ۶ هزار و ۹۴ میلیارد ریال در استان مرکزی فعال است و چهار هزار و ۶۴۴ نفر نیز در این بخش به کار اشتغال دارند.

دولت سیزدهم و رویش ۱۲۹ واحد تولیدی در قلب پایتخت صنعت ایران

افزایش ۳۵۰ درصدی سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی استان مرکزی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی گفت: حجم سرمایه‌گذاری در واحدهای بهره‌برداری شده شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی تا پایان آذرماه امسال، ۱۰ هزار ۴۱ میلیارد ریال ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال با سه هزار میلیارد ریال بیش از ۳۵۰ درصد رشد داشته است.

طیب میرزایی ادامه داد: تا پایان آذرماه امسال، ۱۰۹ واحد صنعتی جدید در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی راه‌اندازی که بر این اساس، یک هزار و ۶۰۴ فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شده است.

وی افزود: ۱۴۹ فقره قرارداد واگذاری زمین صنعتی امسال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی منعقد شد که در نتیجه آن ۷۰ هکتار زمین صنعتی به متقاضیان واگذار و بخشی نیز تا پایان سال واگذار می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی به این نکته هم اشاره کرد که تعدادی قرارداد همکاری با متقاضیان در عرصه‌های واگذار شده صنعتی بلاتکلیف امسال، فسخ و ۱۵ هکتار زمین نیز آزادسازی شد که پس از یک فرآیند اداری به متقاضیان مستعد سرمایه‌گذاری واگذار می‌شود. 

میرزایی بیان کرد: با توجه به اینکه بازدهی واحدهای کوچک و متوسط به مراتب زودتر از واحدهای صنعتی بزرگ است، وزارت صنعت و معدن و تجارت دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به این مهم به خصوص برای رفع مشکل بیکاری دارد که حمایت همه جانبه از فعالان این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

استان مرکزی با ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ و ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی دومین قطب صنایع مادر تخصصی و قطب چهارم صنعت کشور است و از نظر تنوع محصولات صنعتی در کشور آوازه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha