به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این اثر راوی روز تاریخی بدرقه پیکر «سردار دلها» در سفر به معراج نور در قالب مستندی ۵۰ دقیقهای روایت میشود.
دوربین مستند راز سلیمانی با استفاده از تصاویری نادیده از حاج قاسم سلیمانی، مخاطب را به شوق دیدار دوباره با «فرمانده»ای میرساند که خود را «سرباز» مردم مینامید.
امیر عسگری تهیهکننده و کارگردان مستند راز سلیمانی با اشاره به روند طی شده برای رسیدن به ایدهای متفاوت در روایتگری، گفت: وقتی موسسه اندیشه شهید آوینی، پیشنهاد ساخت مستندی با موضوع تشییع حاج قاسم را به من داد، چند ماهی فرصت خواستم تا درباره چگونگی ساخت این مستند فکر کنم تا ببینم از چه مسیری میتوانم مستندی برای این روز مهم بسازم.
وی ادامه داد: در نهایت به این نتیجه رسیدم که چقدر متفاوت میشود که روز تشییع حاج قاسم را به روایت خود حاجقاسم نشان دهیم. در ظاهر کاری غیرممکن نشان میداد ولی من در نظر داشتم که در این مستند بر اساس سخنرانیهای حاجقاسم در مناسبتهای مختلف، تصاویری متناسب با آن سخنان پیدا کنم.
کارگردان مستند راز سلیمانی اضافه کرد: با توجه به این که من آرشیو کامل و متفاوتی از شهید سلیمانی دارم، این امکان را پیدا کردم تا تصاویر مورد نظری که برای این مستند لازم دارم را مورد استفاده قرار دهم.
عسگری تاکید کرد: آن زمان هر وقت حاجی در کرمان سخنرانی میکرد، من با دوربین همراهش میرفتم و به همین دلیل تصاویری از ایشان دارم که تا به حال کسی ندیده است. چون بیتالزهرا را من پوشش تصویری میدادم و کار رسانهای آن جا با من بود، آرشیو خیلی خوبی در دست دارم که باعث میشود به شیوه متفاوتی برای حاج قاسم سلیمانی مستند بسازم.
وی ضمن برشمردن رفتار «حاج قاسم» و پیوندی که با مردم برقرار کرده بود، عنوان کرد: تصویری از سخنرانی حاج قاسم را دارم که صفات مالکاشتر را بیان میکند یا درباره شهادت و چگونه شهیدشدن میگوید. من جدا از سخنرانیهای معروف شهید سلیمانی، آرشیوی از حضور ایشان در برنامههای مختلف را دارم. با وجود اینکه حاجی علاقه چندانی به گفتگو با دوربین نداشت، اما من ۱۸ ساعت با ایشان مصاحبه کردم که تا به حال پخش نشده است. مصاحبههای مختلفی درباره ورود حاجی به سپاه و عملیات مختلفی که حضور داشتند، انجام شد.
کارگردان «راز سلیمانی» افزود: این مستند به نوعی راز قدرشناسی مردم از شهید سلیمانی است و این که چرا افراد زیادی با گرایشهای متفاوت در سراسر کشور به بدرقه پیکر ایشان پرداختند. امیدوارم این مستند، هم مردمپسند باشد و هم اینکه مردم پای تصاویر، چند قطره اشک بریزند.
عسگری در انتها به ذکر خاطرهای از روزهای دیدار با حاج قاسم پرداخت و گفت: ما چهارشنبه شبها برنامهای داشتیم که هر هفته به مزار یک شهید میرفتیم و از همرزم آن شهید دعوت میکردیم که درباره آن شهید صحبت کند. مسئول این برنامه قراری گذاشت تا به دیدار «حاج قاسم» برویم.
وی تصریح کرد: یک جلسه خصوصی با حدود ۲۰ نفر بود. حاجی نشست و حرفهای ما را گوش داد و در نهایت یک جمله گفت که «بچهها کارهایی که دسته جمعی انجام میدهید، همه خوب است. نماز جماعت و خواندن نماز کمیل به شکل دستهجمعی خوب است اما لازم است گاهی وقتها خلوت کنید. یک شب تنها با خدا ارتباط برقرار کنید.»
عسگری افزود: نکته دیگری که حاج قاسم به ما گفت این بود که «مبادا کار کردن باعث به تاخیر افتادن نماز شود و به نماز اول وقت توجه نشود.» حاجی به شدت توصیه به نماز اول وقت داشت. به مناجات شعبانیه هم توجه خاصی داشت و میگفت نباید این دعا را فقط در ماه شعبان خواند.
نظر شما