نرگس عسگری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: توزیع لوازم و تجهیزات توانبخشی براساس نیاز معلولان و میزان اعتبارات انجام میشود .
به گفته وی، امسال بیش از ۹ هزار و ۳۳ عدد لوازم و وسایل توانبخشی از جمله سمعک، ویلچر بزرگسال و کودک ، واکر و واکر چرخدار بزرگسال و کوچک، تشک ویلچر، عصا، باطری سمعک و کپسول اکسیژن، عصای زیربغل و تخت بیمار توزیع شده است.
وی نامرغوب بودن برخی از تجهیزات پزشکی و همچنین مناسب سازی نشدن اماکن عمومی و معابر را به عنوان مهمترین دلایل مستهلک و خراب شدن تجهیزات توانبخشی معلولان دانست.
عسگری گفت: این معضل باعث شده است که درخواست مجدد مددجویان برای دریافت تجهیزات توانبخشی افرایش داشته باشد.
مدیرکل بهزیستی استان گفت: تجهیزات توانبخشی هر پنج سال یک مرتبه به دلیل بالا بودن هزینه خرید در اختیار مددجویان قرار گرفته میشود و در صورت خراب شدن تجهیزات کمکهای موردی برای تعمییر این تجهیزات اعطا میشود.
وی به حمایت بنیادهای خیری و همچنین خیران برای تامین تجهیزات توانبخشی برای معلولان اشاره کرد و گفت: امسال از محل کمک بنیاد ۱۵ خرداد و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) ۱۵۰ عدد ویلچر برای خردسالان زیرپوشش این نهاد اهدا شد.
مراکز درمانی و بهداشتی در بخش خصوصی و دولتی مناسب سازی میشوند
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مراجعه بالای سالمندان، جانبازان، معلولان، مادران باردار و افراد آسیب دیده به مراکز درمانی و بهداشتی در بخش خصوصی و دولتی گفت: مناسب سازی این اماکن باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: هم اکنون بسیاری از این اماکن به خصوص در مراکزی که قدیمیساز هستند و مراکز سونوگرافی که اغلب در زیرزمینها فعالیت دارند، مناسب سازی انجام نشده و با برگزاری جلسات متعدد با دانشگاه علوم پزشکی و با همکاری رییس دانشگاه مناسبسازی این اماکن در اولویت قرار گرفته است.
وی از اجرایی نشدن مصوبه مناسبسازی در اماکن تازه تاسیس انتقاد کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و نهادهای نظارتی مجوز فعالیت این مراکز را پس از اجرای قانون مناسب سازی صادر کنند و در صورتی که قانون مناسبسازی در این اماکن اجرا نشده باشد مجوز پایان کار و یا مجوز فعالیت از سوی نهادهای مختلف صادر نشود.
عسگری با تاکید بر اینکه بیشترین مشکلات مراکز درمانی و بهداشتی در شهرکرد به عنوان مرکز استان و دارا بودن مراکز تخصصی دولتی و خصوصی مشاهده شده است،گفت: تیم تخصصی متشکل از سازمان نظام مهندسی، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی برای نظارت بر این مراکز تشکیل شده تا براین اماکن نظارت داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف تذکرهای لازم را در خصوص اجرای قانون مناسب سازی به این مراکز داده شود.
به گزارش ایرنا، هم اکنون ۴۲ هزار نفر در استان زیرپوشش بهزیستی قرار دارند، که از این تعداد ۳۲ هزار نفر را معلولان تشکیل میدهند.
نظر شما