به گزارش ایرنا، از سر کار که برگشتم خودرو پرایدم را کنار در خانه پارک کردم و با خیال راحت در را بستم و خسته از یک روز کاری سخت و سنگین روی تختم ولو شدم.
صبح که از خواب بیدار شدم، اصلا نفهمیدم کی صبح شده بود، سریع برای عزیمت به محل کارم از خانه خارج شدم و به کنار خودرو رفتم اما آنچه دیدم مرا متعجب کرد، صندوق عقب خودرو باز مانده و محتویات داخل صندوق از جمله کیف مدارک و لپ تاپم به سرقت رفته بود.
دوباره خستگی به تنم بازگشت، ناراحت، خسته و غمزده روی جدول کنار خیابان نشستم، همسایه ها لطف کردند و با ۱۱۰ تماس گرفتند، نیروی پلیس آمد و برای این سرقت پرونده تشکیل و احتمال داد کار معتادان متجاهر باشد که برای تامین مواد خود، شب ها در کوچه ها پرسه می زنند و به هرخودرویی که احتمال بدهند چیز به درد بخوری در آن است رحم نمی کنند.
او گفت شهروندان باید از اموال خود بیشتر مراقبت کنند و حداقل اقدامات پیشگیرانه در این زمینه را در دستور کار قرار دهند از جمله اینکه حداقل خودرو را بیرون از منزل و در جاهای تاریک پارک نکنند.
اما چه فایده که این توصیه ها اکنون دیگر برای من کارساز نبود چون اموال من از دستم رفته بود و نوشدارو پس از مرگ سهراب کارساز نخواهد شد.
سرقت های خرد اموال شهروندان و حتی ادارات را تهدید می کند
برای پیگیری این موضوع به سراغ معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین رفتم.
او معتقد است که امروزه با توجه به وضعیت اقتصادی و افزایش آسیب های اجتماعی شاهد بالا رفتن میزان ارتکاب سرقت های خرد هستیم که نه تنها شهروندان بلکه حتی دستگاه ها و ادارات دولتی و خدمات رسان را نیز تهدید می کند و در نتیجه اموال آنها نیز به سرقت می رود.
علی فولیان بر نقش مهم پیشگیری به عنوان یک اصل در این زمینه تاکید می کند و از شهروندان و مدیران دستگاه ها می خواهد رعایت اصول ایمنی و پیشگیرانه از سرقت را در اولویت قرار دهند.
وی اضافه کرد: متاسفانه برخی مواقع شاهد هستیم که برخی دستگاه ها نظارت کافی بر پیمانکاران ندارند که آنها اموال و تجهیزات دولتی را به امان خدا رها می کنند و در نتیجه، زمینه برای ارتکاب سرقت به وجود می آید.
فولیان گفت: از سوی دیگر، برخی دستگاه های خدمات رسان بعد از وقوع سرقت های خرد، آن را گزارش نمی کنند که به محض اطلاع از این موضوع با مدیر دستگاه برخورد خواهیم کرد. معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین:اگر موضوع اعتیاد و معتادان در استان ساماندهی شود با کاهش ۷۰ درصدی سرقت ها مواجه خواهیم شد.
وی افزود: ما باید برنامه ریزی کنیم که دستگاه ها مراقبت بیشتری بر اموال خود داشته باشند و با ایمن سازی، فرصت ارتکاب جرم را کم کنیم و اساسا ارتکاب جرم را برای مجرمان سخت نماییم.
فولیان بر نقش معتادان متجاهر در این زمینه اشاره می کند و می گوید: اگر موضوع اعتیاد و معتادان در استان مدیریت و ساماندهی شود با کاهش ۷۰ درصدی سرقت ها مواجه خواهیم شد.
سرقت های خرد در استان قزوین امسال دو برابر شده است
مدیر کل امنیتی و انتظامی استان قزوین می گوید: سرقت های خرد در استان از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه قبل ۲۵ درصد افزایش داشته و در نیمه دوم سال جاری نسبت به ابتدای سال دوبرابر شده است که جای نگرانی دارد.
ابوالفضل مرادی گفت: ۳۷ درصد سرقت های استان در سال جاری مربوط به سرقت های مهم است که خوشبختانه امسال در این نوع سرقت ها هفت درصد کاهش داشته ایم.
وی افزود: ابتدای امسال به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۲۶۶ فقره سرقت انجام شده است و تقریبا تمام شهرستان های استان افزایش سرقت داشته اند.
این مسوول انتظامی گفت: در موضوع سرقت های مهم به جز مغازه که ۵۲ درصد افزایش داشته ایم مابقی مانند سرقت منزل و اماکن کاهشی بوده است. مدیر کل امنیتی و انتظامی استان قزوین:سرقت های خرد در استان نسبت به نیمه اول سال جاری دوبرابر شده که جای نگرانی دارد.
مرادی افزود: ۶۳ درصد سرقت های استان مربوط به سرقت های خرد بوده و رتبه استان در سطح کشور براساس فراوانی جرم ۲۰ و براساس شاخص جمعیتی ۱۹ است.
وی با اشاره به لزوم اقدامات پیشگیرانه برای کاهش میزان سرقت ها، گفت:به دستگاه های اجرایی و اماکن استان در این زمینه نامه نگاری لازم صورت گرفته و لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه از قبیل نصب دوربین های مداربسته و حفاظ گوشزد شده است.
با توجه به گزارش های دریافتی مبنی بر اینکه میزان سرقت های خرد در دستگاه های اجرایی استان نیز افزایش یافته به سراغ دستگاه های خدمات رسان برق، مخابرات و راهداری رفتم و از آنها در این خصوص پرسیدم که دل پرخونی در این زمینه داشتند و اعلام کردند به رغم انجام اقدامات پیشگیرانه شاهد افزایش سرقت های خرد هستند.
۳۰۹۰ فقره سرقت خرد از تجهیزات برق در استان قزوین
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قزوین گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون سه هزار و ۹۰ فقره سرقت داشته ایم که سال گذشته حدود ۴۶۰ فقره بوده و تقریبا هفت برابر شده است.
سعید بهادیوند چگینی با اشاره به یک نکته مهم در این زمینه، گفت: سال گذشته به ازای هر سرقت ۲۸ کیلو سیم سرقت می شده که امسال به ۱۶ کیلو کاهش یافته که نشان می دهد سرقت ها خرد شده است.
چگینی گفت: در این مدت ۳۸۳ سارق به مراجع امنیتی و انتظامی معرفی شده که ۲۰۴ مورد در دستگاه قضایی منجر به پرونده شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قزوین افزود: در سال گذشته ۳۰۹ سارق داشتیم که حدود ۱۵۶ مورد پرونده تشکیل شده و امسال با افزایش سرقت ها حدود ۷۰ درصد پرونده های ما منجر به نتیجه شده است.
وی با اشاره به راهکارها برای کاهش سرقت ها، گفت: افزایش گشت های مشترک نظارتی در محل های شناسایی شده سرقت، تعویض سیم های کابل و شناسایی مالخرها از راهکارهای پیشگیرانه است که باید در دستور کار قرار گیرد.
افزایش ۱۴۰ درصدی سرقت های خرد در حوزه مخابرات
مدیرعامل شرکت مخابرات استان قزوین گفت: میزان سرقت های خرد در حوزه مخابرات استان افزایش یافته و از سرقت های کلان به سمت سرقت های خرد حرکت کرده است.
محمدرضا نصرآبادی گفت: با توجه به اینکه شبکه مخابرات به صورت یکپارچه در تمامی کوچه ها و معابری شهری و روستایی توسعه یافته، وقوع سرقت های خرد را در این حوزه شاهد هستیم.
وی افزود: در سال ۹۹، هزار و ۲۷۹ سرقت داشتیم که در ۹ ماه امسال به هزار و ۷۹۲ مورد رسیده و به سمت سرقت های خرد حرکت کرده است.
نصرآبادی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته در این حوزه، گفت: نصب حفاظ، تعویض درب حوضچه ها از آهنی با بلوکی و سیمانی، ایمن سازی مراکز و برگزاری مانورهای مختلف از جمله این اقدامات بوده است.
سرقت پایه های گاردریل، بیشترین میزان سرقت های خرد در حوزه راهداری
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قزوین گفت: بیشترین سرقت های خرد در حوزه راهداری، سرقت پایه گاردیل است که برای سارقان جذابیت زیادی دارد و با توجه به تاریکی و خلوت بودن راه های برون شهری و حاشیه جاده ها میزان انجام این سرقت ها بالا است.
جواد حق لطفی گفت: سرقت های تاسیسات راهداری از قبیل دوربین های نظارتی و تردد شمار، سرعت سنج، ثبت تخلفات و ترانس برق راهداری نیز به اداره راهداری فشار بسیاری وارد می کند و جالب است که سه سارق از ابتدای سال جاری تاکنون براثر سرقت ترانس های برق فوت کرده اند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشترین سرقت ها را در این حوزه ها داریم، قرار شده با نیروی انتظامی گشت های مشترکی را در راه های ارتباطی داشته باشیم تا میزان آنها کاهش یابد.
۸۵ درصد سرقت های استان توسط معتادان انجام می شود
پلیس آگاهی استان قزوین در خط مقدم مقابله با سارقان قرار دارد و در جمع آوری معتادان و دستگیری باندهای سرقت به ویژه سرقت های خشن و مسلحانه کارنامه درخشانی از خود برجای گذاشته است.
با توجه به انتظار شهروندان و دستگاه های اجرایی استان از پلیس آگاهی برای کاهش سرقت های خرد در استان به سراغ مسوول پلیس آگاهی استان قزوین رفتم.
سرهنگ امیرحسام عزیزی با اشاره به نقش معتادان در این زمینه، می گوید: ۷۰ درصد سرقت های استان سرقت های خرد هستند که معتادان در وقوع آنها نقش کلیدی دارند.
وی گفت: ۱۵ درصد سرقت های استان شامل خودرو و موتور است به ویژه خودرو پراید که به راحتی توسط سارقان سرقت شده و بعد از باز شدن یک قطعه از آن، یک یا ۲ روز بعد در خیابان ها و حومه شهرها رها می شود.
این مسوول انتظامی با بیان اینکه ۸۵ درصد سرقت های استان توسط معتادان انجام می شود، گفت: ۱۰ درصد سرقت های استان مانند سرقت منزل توسط سارقان در حرکت انجام می شود یعنی سارقانی که از استان های همجوار بوده و در قزوین سرقت می کنند. مسوول پلیس آگاهی استان قزوین:۸۵ درصد سرقت های استان توسط معتادان انجام می شود.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مقابله با سارقان، گفت: به تازگی سه باند از این سارقان را در تاکستان و بویین زهرا دستگیر کردیم که یک باند از آنها در بازداشت و تحقیقات هستند.
این مسوول انتظامی با بیان اینکه پنج درصد سرقت های استان توسط سارقان بومی انجام می شود، گفت: استان قزوین را به باتلاقی برای سارقان تبدیل کرده و در چندماه گذشته چهار باند سارقان مسلح را دستگیر نمودیم که با اسلحه کلاش سرقت می کردند.
عزیزی گفت:این باندها به بیش از ۲۰۰ فقره سرقت در سطح کشور اعتراف داشته که بعد از دستگیری آنها استان های دیگر از پلیس آگاهی قزوین بسیار تشکر کردند.
این مسوول انتظامی خاطرنشان ساخت: ۱۰۰ درصد سارقان خرد در استان بومی و معتاد بوده ولی سارقان حرفه ای اغلب غیربومی هستند که به سرعت در استان دستگیر شده اند.
وی گفت: اگر اعتیاد مدیریت شود با کاهش ۷۰ درصدی سرقت ها مواجه خواهیم شد و آمار سرقت های استان خود به خود به صفر می رسد.
مسوول پلیس آگاهی استان قزوین گفت: گاهی مواقع سارق برای تامین معاش زندگی خود سرقت می کند که داستان آن متفاوت است ولی الان ۱۰۰ درصد سارقان استان برای تامین هزینه مواد سرقت می کنند.
وی گفت: سارق معتادی را دستگیر کرده ایم که ۲۰ میلیون اموال دولتی را سرقت کرده و آنها را برای هزینه یک شب مواد خود به قیمت ۱۰۰ هزار تومان به فروش رسانده و بعد از مصرف مواد دوباره دست به سرقت زده است.
برآیند:
افزایش میزان سرقت ها به ویژه سرقت های خرد در جامعه، برآیندی از وضعیت اقتصادی و اجتماعی است که مقابله با آن نیازمند چاره اندیشی در حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می باشد.
در این میان دستگاه های خدمات رسان باید برای جمع آوری و ساماندهی معتادان به ویژه معتادان متجاهر اقدام ویژه داشته باشند چون طبق گزارش ها ۸۵ درصد سرقت های خرد استان توسط معتادان انجام می شود.
البته در کنار این موضوع، اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده از سرقت نیز باید مورد توجه شهروندان و دستگاه های خدمات رسان قرار گیرد.
نظر شما