به گزارش ایرنا، روزنامه واشنگتن تایمز مدعی شد: ده ها هزار نیروی روسی در مرز اوکراین جمع شده اند که خطر بروز جنگی قریب الوقوع را در شرق اروپا متحمل کرده است. این در حالیست که تنش در روابط آمریکا و چین به طور همزمان افزایش یافته و پکن هشدار داده آمریکا در صورت حمایت از تایوان، «بهای سنگین و غیرقابل تحملی» را پرداخت خواهد کرد.
این روزنامه دست راستی آمریکا نوشت: فهرست دردسرهای سیاسی بایدن طولانی تر از این ها است؛ افغانستان که تحت سلطه طالبان قرار دارد در بحبوحه جنجال ناشی از خروج نظامی فاجعه بار آمریکا، در آستانه فروپاشی قرار دارد؛ در آفریقا تروریسم در حال افزایش است و نگرانی هایی را درباره ایجاد فرصتی برای حملات غرب به این قاره ایجاد کرده است.
واشنگتن تایمز همچنین مدعی شد که بازگشت آمریکا به توافق هسته ای با ایران یکی دیگر از چالش های پیش روی بایدن است چرا که مسیر بازگشت به این توافق برای واشنگتن چندان آسان نیست.
از منظر این روزنامه، از آسیا تا خاورمیانه بسیاری از چالش های بایدن در حوزه مسائل مربوط به امنیت ملی آمریکا در حال افزایش است و رسیدگی به آنها در اولین سال روی کار آمدن او فوریت پیدا کرده است. منتقدان، بایدن و تیم او را به اتخاذ تصمیمهای غلط متهم کرده اند و می گویند با این تصمیمها وجهه آمریکا را در خارج از کشور خدشه دار کرده است.
مقامات دولتی آمریکا در دفاع از خود چنین ادعا کرده اند که خروج از افغانستان و پایان دادن به عملیات رزمی در عراق، در نهایت به نفع آمریکا تمام خواهد شد.
بایدن و حامیانش به کاهش تنش ها با ناتو بعد از چهارسال روابط خصومت آمیز دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا با کشورهای عضو این ائتلاف اشاره می کنند.
مقام های دولت آمریکا به نقش فعال آمریکایی ها در اجلاس جهانی آب و هوایی سال ۲۰۲۱ و نیز اجلاس مجازی دموکراسی ها اشاره می کنند و مدعی اند چنین گردهمایی هایی گام های کلیدی در همکاری بین المللی در قرن 21 بوده است و نقش رهبری را در دوران پساترامپ به آمریکا باز می گرداند.
علاوه بر آن، کاخ سفید مدعی شده است در حال تدوین نسخه بروز شده راهبرد دفاع ملی خود، راهبرد جدید گسترده ای برای منطقه هند- اقیانوس آرام و برخی دیگر از موضوعات اساسی سیاسی است که راه را در سه سال بعدی دوران ریاست جمهوری بایدن درعرصه بین المللی نشان خواهد داد.
گزینه های معدود برای بایدن
برخلاف ادعای دولت بایدن که می گوید سیاست های دولت او در بلندمدت ایجاد آرامش و امنیت خواهد کرد، تحلیلگران می گویند دولت بایدن با بحران های قریب الوقوع در هفته های آینده مواجه است که چشم انداز تهاجم گسترده نظامی روسیه به اوکراین از جمله آنها است.
کرملین خواستار وعده آمریکا و اروپا درباره خودداری از توسعه ناتو به شرق شامل اوکراین و گرجستان است تا از تنش زایی جلوگیری شود.
کارشناسان می گویند وضعیت مرز اوکراین و روسیه چالش اصلی بایدن در سال جدید است و گزینه های معدودی روی میز قرار دارد.
استفان والت استاد روابط بین المللی در دانشگاه اکسفورد در مقاله جدیدی در تارنمای پولیتیکو گفت: بایدن در وضعیت بُرد قرار ندارد و تمایل چندانی ندارد جنگ تازه ای در منطقه ای دور از آمریکا و در نزدیکی روسیه ایجاد شود. رئیس جمهوری آمریکا همچنین قصد ندارد به منظور ایجاد توازن قوا جهت محدود کردن قدرت روسیه، نیروهای بیشتری را به کی یف پایتخت اوکراین اعزام کند.
کنترل افغانستان به دست طالبان این کشور را با بحران انسانی گسترده ای مواجه کرده است و دولت آمریکا ضمن این که طالبان را به رسمیت نمی شناسد تلاش می کند با کمک دارویی وغذایی به افغان ها توازن ایجاد کند.
متئو باروز و رابرت منینگ از تحلیلگران اندیشکده شورای آتلانتیک در این زمینه گفتند: افغانستان در وضعیت بحرانی بی سابقه ای بسر می برد و نشانه های فروپاشی آن در سال ۲۰۲۲ بروز کرده است و ارتباط طالبان با دیگر گروه های رقیب تروریستی مانند داعش خطر فعالیت های تروریستی در سراسر جهان را افزایش داده که می تواند شامل حمله احتمالی به منافع آمریکا و حتی روسیه و چین باشد.
بایدن همچنین با این سوال مواجه است که چگونه باید با قدرت فزاینده و سیاست تهاجمی چین مقابله کند.
به تازگی مقام های چینی هشدار دادند که حمایت سیاسی و نظامی آمریکا از تایوان این کشور را در وضعیت خطرناکی قرار می دهد و آمریکا با این حمایت باید تاوان سنگینی را پرداخت کند.
دولت آمریکا از یک سو با چین در مسائل آب و هوایی همکاری و از سوی دیگر بشدت این کشور را به نقض حقوق بشر و سرقت حق مالکیت معنوی امریکا متهم می کند.
این عامل و مسائل دیگری باعث شده بایدن المپیک زمستانی در پکن را تحریم دیپلماتیک کند و استرالیا، کانادا و انگلیس نیز به این تحریم محلق شده اند اما نتوانست حمایت کشورهای دیگری را جلب کند.
واشنگتن تایمز در پایان گزارش خود نوشت: بازگشت به توافق هسته ای ایران اولویت سیاسی اصلی دولت بایدن را تشکیل می دهد.
این روزنامه محافظه کاران آمریکا که نگاه بدبینانه ای به برجام و توافق هسته ای ایران دارند و مایل نیستند که این توافق احیا شود تا تحریم های ظالمانه دولت ترامپ علیه مردم ایران برداشته شود، مدعی شد مذاکرات در سال گذشته پیشرفت اندکی داشت و مقام های دولت آمریکا در هفته های اخیر نسبت به آن ابراز خوش بینی نداشته اند.
نظر شما