به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد مرادی» در نشستی خبری درباره وضعیت تولید صنعت طیور بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهادههای دامی، افزود: دولت با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای سفره مردم تمهیداتی در نظر گرفته است که امیدواریم با وجود چالشهای پیش رو در صنعت طیور تمهیداتی برای کاهش ضرر تولیدکنندگان در نظر گرفته باشد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار کشور با اشاره به مشکلات تامین نقدینگی تولیدکنندگان این صنعت اظهار داشت: اکنون مدتی است که ارتباط سیستم بانکی با تولید قطع شده است و مرغداران نمیتوانند تسهیلات مالی برای خرید نهاده های دامی دریافت کنند.
وی تصریح کرد: لازم است برای رفع چالش تولیدکنندگان تسهیلات مالی مناسبی ارایه شود تا تولیدکنندگان بتوانند نقدینگی و سرمایه درگردش خود را برای ادامه تولید افزایش دهند.
مرادی گفت: اکنون بانک کشاورزی تسهیلات مرغداران را تمدید نکرده که همین امر باعث شده تولیدکنندگان با کاهش نقدینگی روبرو شوند که انتظار می رود این مشکل برطرف شود.
وی درباره ادامه حیات تولید با حذف ارز رسمی افزود: برای حمایت از تولید داخلی به نظر می رسد دولت باید تدبیری برای صادرات مرغ مازاد کشور بیندیشد بنابراین این امر نیازمند مشوق های صادراتی مطلوب است که باید در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد.
تداوم کاهش قیمت تخم مرغ در خرده فروش ها و واحدهای تولیدی
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار کشور با بیان اینکه افزایش قیمت تخم مرغ طی روزهای اخیر مقطعی بوده است، تصریح کرد: افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر بابت اخبار منتشر شده درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی از اول دی ماه بود که با اجرایی نشدن این طرح به طور مجدد قیمت این محصول در خرده فروشی ها و مرغداری ها کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: اکنون هر کیلوگرم تخم مرغ درب واحدهای تولیدی با قیمت مصوب ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان خریداری می شود و هر شانه تخم مرغ ۳۰ تایی در خرده فروشی ها با نرخ ۴۳ هزار تومان عرضه می شود.
مرادی با بیان اینکه کاهشی در تولید و عرضه تخم مرغ نداریم، گفت: قرار است این هفته نهاده مورد نیاز مرغداران در سامانه بازارگاه بارگذاری شود.
مازاد تولید تخم مرغ در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۱
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار کشور تولید تخم مرغ کافی است، تصریح کرد: با توجه به افزایش تولید جوجه یک روزه تخمگذار شرایط نشان می دهد که با مازاد تولید تخم مرغ در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۱۰ روبرو شویم که باید تدبیری برای این مهم اندیشیده شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ گله های اجداد با تاخیر وارد کشور شد که همین امر موجب افزایش قیمت این محصول در بازار شد، که بعد از مدتی دوگله مرغ تخمگذار با هم وارد کشور شد و اکنون با مازاد تولید روبرو هستیم.
مرادی افزود: طی ماه های اخیر قیمت هر قطعه جوجه یکروزه تخم گذار به ۱۸ هزار تومان نیز رسیده بود که اکنون با افزایش تولید جوجه یکروزه قیمت این محصول به ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان رسیده است که به نظر می رسد این روند کاهشی باشد.
نظر شما