به گزارش ایرنا، دکتر «فرهاد شریفی» عصر یکشنبه در جلسه کارگروه قرارگاه امنیت غذایی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه افزود: براساس آزمایشهای مدون صورت گرفته وضعیت سلامت محصولات تولیدی کرمانشاه به صورت مداوم مورد بررسی قرار می گیرد و در این راستا گزارش های ارسال شده مبین سلامت و استاندارد محصولات تولیدی استان است.
وی در ادامه تاکید کرد: تجار صادرکننده محصولات کشاورزی کرمانشاه می بایست هماهنگی لازم را با مدیریت حفظ نباتات استان برای استفاده بهینه از سموم کشاورزی با همکاری کلینیک های گیاه پزشکی بعمل آورند تا شاهد بازگشت محصولات نباشیم که البته تاکنون شاهد بازگشت محصولات کشاورزی کرمانشاه نبوده ایم.
شریفی، به موضوع سلامت محصولات کشاورزی کشور و رویه های صادراتی محصولات کشاورزی به کشورهای اوراسیا اشاره کرد و افزود: موضوع بازگشت محصولات تولیدی کشاورزی در جهان موضوعی کاملا طبیعی و متداول است.
وی، میزان برگشت محصولات کشاورزی کشور را بسیار ناچیز برشمرد و افزود: نباید این رویه که در تمام کشورها متداول است سیاسی شود و منافع ملی را تهدید نماید.
مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت: میزان بازگشت محصولات کشاورزی از کشورهای هدف را بسیار ناچیز بر آورد کرد و گفت: از مجموع چهار تا پنج میلیون صادرات صورت گرفته، تنها شاهد بازگشت ۲۰ تا ۳۰ تن از محصولات بودیم که این مشکل نیز در حال مرتفع شدن است و بیشتر بر محل تولید محصولات و نوع سموم استفاده شده تاکید دارد.
شریفی، آنگاه به لیست سموم ثبت شده ارسالی از یکی از کشورهای خاستگاه صادراتی ایران اشاره کرد و گفت: این کشور لیست ۷۰۰ سم ثبت شده خود را برای ایران ارسال کرده و خواستار توجه تولیدکنندگان کشور به استفاده بهینه از این سموم شده است.
استان کرمانشاه با ۶ بازارچه و مرز رسمی سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار کالا به کشورهای دیگر بویژه عراق صادر می کند.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.
نظر شما