معصومه فلاح روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مراکز زیر پوشش این سازمان کودکان و نوجوانان با سنین زیر ۱۸ سال دختر و پسر نگهداری می شوند اما خانواده ها بیشتر متقاضی فرزند خواندگی شیرخوار و به ویژه دختر هستند که نمی توانیم پاسخ درخواست خانواده ها در این خصوص باشیم.
وی افزود: در سال جاری ۱۷ کودک و نوجوان دختر و پسر زیر پوشش این سازمان حمایتی فرزند خوانده شدند.
فلاح اظهار داشت: ۱۴ مرکز نگهداری کودک و نوجوان بی سرپرست و بد سرپرست در این استان وجود دارد که هم اینک حدود ۲۱۰ نفر نیز در این مراکز نگهداری می شوند.
سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: تحویل کودکان در تمامی رنج سنی با شرایط خاصی به خانواده ها داده می شود.
فلاح افزود: بیشتر خانواده هایی که فرزند ندارند ترجیح می دهند که کودک شیرخوارگاه را بپذیرند تا به نوعی خود آن را تربیت کنند و از سن پایین با آنان مانوس شوند.
وی اظهار داشت: به همین دلیل این خانواده ها باید بیشتر در انتظار کودک بمانند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به کودکان بالای دو سال اشاره کرد و افزود: بعضا این کودکان و نوجوانان در قبل از پذیرش بهزیستی مشکلات زیادی در خانواده تجربه کرده اند اما در مراکز نگهداری زیر نظر مربیان و مشاوران تا حدودی به آرامش می رسند که بعضا چشم انتظار والدین جدید هستند.
فلاح با بیان اینکه تمامی کودکان و نوجوانانی که شرایط لازم برای تحویل به خانواده ها را دارند باید به نوعی مورد پذیرش جامعه قرار گیرند افزود: به نوعی تمامی کودکان و نوجوانان به سرپرست و کانون گرم خانواده نیاز دارند که از زوجین می خواهیم در این زمینه توجه بیشتر داشته باشند و کودکان بالای ۲ سال را نیز پذیرش کنند.
وی اظهار داشت: در واگذاری کودکان و نوجوانان به خانواده ها دقت و توجه زیادی می شود قبل از این امر با آنان صحبت می کنیم و همچنین در برنامه های مشاوره ای شرکت خواهند کرد تا فرزند خوانده خانواده جدید را بپذیرد و حتی خانواده ها نیز در این شرایط مشاوره خواهند شد.
فلاح افزود: بهزیستی بیشتر منافع عالیه کودک و نوجوان را در نظر می گیرد و تایید آنان از اهمیت زیادی برخوردار است و در مرحله اول فرزند خوانده به صورت آزمایشی به آنان واگذار می کنیم که بعضا با حضور مشاوران خواهد بود.
سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: بعد از بازدید ها و برنامه های مشاوره ای و نقطه نظر کارشناسان فرزند به خانواده برای سرپرستی سپرده خواهد شد که مراحل قانونی را طی خواهند کرد.
وی افزود: همچنین تمامی کودکان و نوجوانانی که در این مراکز نگهداری می شود شرایط واگذاری برای فرزند خواندگی به خانواده ها را ندارند زیرا برخی از سرپرستان آنها در زندان به سر می برند و یا معتاد هستند که بعد از دوره ای فرزندشان را تحویل می گیرند.
وی گفت: از سال ۹۹ سامانه فرزندخواندگی در سازمان بهزیستی ایجاد شد که مراجعان برای دریافت خدمات فرزندپذیری می توانند از طریق این سامانه اقدام کنند و تمامی مدارک مورد نیاز را در آن بارگذاری کنند.
فلاح افزود: وظیفه اصلی سازمان بهزیستی تصمیمگیری در مورد انتخاب بهترین والدین از بین متقاضیان سرپرستی و تامین حداکثر منافع عالیه برای کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست است که این سازمان بر اساس مدارک شناسایی، تحصیلی، شغلی و مالی، پاسخ استعلام سازمان های مربوطه راجع به صلاحیت متقاضیان اظهار نظر میکند.
سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی افزود: بسیاری از متقاضیان کودک بدون سرپرست را میپذیرند این در حالی است که بیشتر کودکان زیر مراقبت سازمان بهزیستی بدسرپرست هستند، بدین معنا که آنها دارای پدر و مادر میباشند. ضمن آن که جهت واگذاری سرپرستی این گروه از کودکان به متقاضیان، مرجع قضایی میبایست نسبت به صلاحیت یا عدم صلاحیت والدین کودکان مذکور نیز اظهارنظر کند.
۱۱۳ هزار نفر از شهروندان خراسان شمالی زیر پوشش بهزیستی این استان هستند.
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.
بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حدود ۲۰.۲ درصد زوج ها در کشور نابارور هستند اما رقم دقیقی از زوج های نابارور خراسان شمالی وجود ندارد.
بر اساس آمارهای موجود نرخ باروری در این استان ۲.۴ است که این میزان از میانگین کشوری بیشتر است.
شاخص جمعیتی نرخ باروری کل عبارت است از میانگین تعداد فرزندانی که یک زن در طول دوران بارداری خود معمولا از ۱۵ تا ۴۹ سال به دنیا میآورد.
نظر شما