۱۷ بهمن ۱۴۰۰، ۱۴:۴۳
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84625751
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مراکز کودکان بی‌سرپرست خراسان شمالی چشم انتظار کمک خیران هستند

بجنورد-ایرنا- سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: مراکز کودکان بی‌سرپرست این استان چشم انتظار کمک خیران در بخش های مختلف از جمله تغذیه، پوشاک، تحصیل، درمان و آموزش هستند بطوریکه اکنون در ۱۴ مرکز ۲۱۰ کودک و نوجوان نگهداری می‌شوند.

معصومه فلاح روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان به صورت غیردولتی و هیات امنایی اداره می شوند که نیاز به مشارکت بیشتر همنوعان و خیران دارد، گفت: از مجموع ۱۴ مرکز یک مرکز دولتی و ۱۳ مرکز غیر دولتی هستند.

وی افزود: مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان با کمک و مشارکت خیران اداره می شود که هم اینک بیشتر نیازهای اساسی این افراد در زمینه تغذیه و پوشاک تامین می شود اما بسیاری از نیاز های این قشر برآورده نخواهد شد.

وی اظهار داشت: کودکان و نوجوانانی که در مراکز نگهداری می شوند به خدمات بهداشت و درمان، مشاوره، آموزش های مختلف در بحث تحصیلی، فنی و حرفه ای ، استعداد یابی و سایر موارد نیاز دارند که نیاز به مشارکت نیکوکاران در این راستا نیز داریم، این افراد تنها به غذا و پوشاک نیاز ندارند.

فلاح افزود: هم اینک بیشتر زوج ها متقاضی فرزند خواندگی شیرخوار و به ویژه دختر هستند علاوه بر این نوزادان تعداد زیادی کودک و نوجوان از سن ۲ تا ۱۴ سال داریم که آنان نیز نیاز به حمایت بریا نگهداری دارند تا خانواده ای آنان را به فرزندی قبول کند.

سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی از خیران خواست تا در بحث حرفه آموزی و استعداد یابی نیز ورود پیدا کنند و اظهار داشت: از خیران می خواهیم که با این مراکز همکاری داشته باشند و نوجوانان علاقه مند به یاد گیری حرفه را زیر پوشش آموزش قرار دهند تا در آینده به راحتی وارد بازار کار شوند.

فلاح افزود: نوجوانان بعد از سن ۱۸ سالگی به نوعی از زیر پوشش بهزیستی خارج می شوند که ورود به کار و کسب و کار برای این قشر بسیار سخت است، از خیران می خواهیم که در آموزش حرفه این افراد را یاری کنند .

وی با بیان اینکه حتی افرادی که در مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان مشغول به کار هستند خود نیز حقوق کمی دریافت می کنند اظهار داشت: برخی از افراد داوطلبانه فعالیت دارند  اما نیروهای اصلی این مراکز دستمزد دریافت می کنند که نسبت به ارایه خدماتی که انجام می دهند دستمزد کافی ندارند، از خیران می خواهیم که در این زمینه نیز ورود پیدا کنند چرا که کار در این مراکز بسیار سخت و طاقت فرسا است.

سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: بیشتر فضای این مراکز نیز استیجاری است که بعضا برای اجاره ها دچار مشکل می شویم و برخی از فضاهای نیز نیاز به تعمیرات دارند.

سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: ۴۰۰ خانواده این استان در نوبت فرزندخواندگی هستند که بیشتر آنان مربوط به متقاضیان سرپرستی کودکان زیر ۲ سال است.

فلاح  اظهار داشت: در مراکز زیر پوشش این سازمان کودکان و نوجوانان با سنین زیر ۱۸ سال دختر و پسر نگهداری می شوند اما خانواده ها بیشتر متقاضی فرزند خواندگی شیرخوار و به ویژه دختر هستند که نمی توانیم پاسخ درخواست خانواده ها در این خصوص باشیم.

وی افزود: در  سال جاری ۱۷ کودک و نوجوان دختر و پسر زیر پوشش این سازمان حمایتی فرزند خوانده شدند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به کودکان بالای دو سال اشاره کرد و افزود: بعضا این کودکان و نوجوانان در قبل از پذیرش بهزیستی مشکلات زیادی در خانواده تجربه کرده اند اما در مراکز نگهداری زیر نظر مربیان و مشاوران تا حدودی به آرامش می رسند که بعضا چشم انتظار والدین جدید هستند.

فلاح با بیان اینکه تمامی کودکان و نوجوانانی که شرایط لازم برای تحویل به خانواده ها را دارند باید به نوعی مورد پذیرش جامعه قرار گیرند افزود: به نوعی تمامی کودکان و نوجوانان به سرپرست و کانون گرم خانواده نیاز دارند که از زوجین می خواهیم در این زمینه توجه بیشتر داشته باشند و کودکان بالای ۲ سال را نیز پذیرش کنند.

وی اظهار داشت: در واگذاری کودکان و نوجوانان به خانواده ها دقت و توجه زیادی می شود قبل از این امر با آنان صحبت می کنیم و همچنین در برنامه های مشاوره ای شرکت خواهند کرد تا فرزند خوانده خانواده جدید را بپذیرد و حتی خانواده ها نیز در این شرایط مشاوره خواهند شد.

فلاح افزود: بهزیستی بیشتر منافع عالیه کودک و نوجوان را در نظر می گیرد و تایید آنان از اهمیت زیادی برخوردار است و در مرحله اول فرزند خوانده به صورت آزمایشی به آنان واگذار می کنیم که بعضا با حضور مشاوران خواهد بود.

وی گفت: همچنین تمامی کودکان و نوجوانانی که در این مراکز نگهداری می شود شرایط واگذاری برای فرزند خواندگی به خانواده ها را ندارند زیرا برخی از سرپرستان آنها در زندان به سر می برند و یا معتاد هستند که بعد از دوره ای فرزندشان را تحویل می گیرند.

وی گفت: از سال ۹۹ سامانه فرزندخواندگی در سازمان بهزیستی ایجاد شد که مراجعان برای دریافت خدمات فرزندپذیری می توانند از طریق این سامانه اقدام کنند و تمامی مدارک مورد نیاز را در آن بارگذاری کنند.

سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی افزود: بسیاری از متقاضیان کودک بدون سرپرست را می‌پذیرند این در حالی است که بیشتر کودکان زیر مراقبت سازمان بهزیستی بدسرپرست هستند، بدین معنا که آنها دارای پدر و مادر می‌باشند. ضمن آن که جهت واگذاری سرپرستی این گروه از کودکان به متقاضیان، مرجع قضایی می‌بایست نسبت به صلاحیت یا عدم صلاحیت والدین کودکان مذکور نیز اظهارنظر کند.

 ۱۱۳ هزار نفر از شهروندان خراسان شمالی زیر پوشش بهزیستی این استان هستند.

براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.

 بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حدود ۲۰.۲ درصد زوج ها در کشور نابارور هستند اما رقم دقیقی از زوج های نابارور خراسان شمالی وجود ندارد.

بر اساس آمارهای موجود نرخ باروری در این استان ۲.۴ است که این میزان از میانگین کشوری بیشتر است.

شاخص جمعیتی نرخ باروری کل عبارت است از میانگین تعداد فرزندانی که یک زن در طول دوران بارداری خود معمولا از ۱۵ تا ۴۹ سال به دنیا می‌آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha