۱۴ دی ۱۴۰۰، ۱۸:۰۱
کد خبرنگار: 3118
کد خبر: 84602346
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وزیر علوم : باید برای تقویت علوم پایه و انسانی تلاش بیشتری انجام دهیم

اصفهان - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای تقویت رشته‌های علوم پایه و علوم انسانی باید بیشتر تلاش کنیم چنانکه در کشورهای پیشرفته نخبه ترین دانشمندان دانش آموختگان علوم انسانی هستند.

به گزارش ایرنا، محمدعلی زلفی گل عصر سه‌شنبه در مراسم تودیع و معارفه رییس سابق و  سرپرست کنونی دانشگاه اصفهان اظهار داشت: برای سایر رشته‌ها و علوم دانشگاهی می‌توان از ظرفیت و دانش دیگر کشورها استفاده کرد اما برای علوم انسانی و علوم‌ پایه باید از دانش داخلی بهره گرفت. 
وی تأکید کرد: ما نمی‌توانیم در علوم انسانی به سایر کشورها وابسته باشیم و این به معنای نادیده گرفتن سایر علوم نیست بلکه برای آرامش، آسایش و سلامت بشر است؛ سلامت بشر فقط سلامت جسمی نیست و سلامت روحی بسیار مهم‌تر و به علوم انسانی برمی‌گردد که برای تحقق آن باید برنامه داشت و رشته‌هایی که سلامت روح را بیشتر می‌کنند بیشتر شود ؛ معتقدیم اگر رشته‌های فنی مهندسی در کنار پزشکی و تجهیزات نباشد بازهم سلامت جسمی ما با مشکل مواجه می‌شود،لذا تمام همه تکه‌های جورچین علمی باید موردتوجه قرار گیرند.
وزیر علوم،تحقیقات و فناوری گفت: رشته‌های انسانی و علوم طبیعی آسایش و رفاه را برای ما می‌آورد و در کنار هم قرار گرفتن آن ما را تکمیل می‌کند.
زلفی گل تأکید کرد: انتظار داریم دانشجویان المپیادی ما که مدال‌آوری می‌کنند در همان رشته  ادامه تحصیل دهند،چنانکه برخی دانشجویان المپیاد ریاضی به رشته غیر مرتبط می‌روند زیرا آینده شغلی آن تضمین نیست و ما باید برنامه‌ریزی ویژه داشته باشیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: اگر تحصیل‌کردگان ما در رشته‌های غیر مرتبط مشغول به کار شوند دیگر شخصیت متوازن نخواهیم داشت و جامعه پر از شخصیت‌های کاریکاتوری می‌شود.
وی تأکید کرد: پذیرش دانشجو باید بر اساس نیاز جامعه باشد و ما اجازه نداریم در هر رشته‌ای چه دانشگاه دولتی چه سایر ظرفیت‌های دانشگاهی دانشجو بدون رعایت استانداردها بپذیریم هرچند در دانشگاه دولتی باید به نیازها توجه بیشتر کرد.

وزیر علوم،تحقیقات و فناوری اظهار داشت: وقتی دشمن نیازهای ما را تهدید می‌کند ما چاره‌ای جز جنگ یا بازدارندگی در عرصه اقتصاد نداریم که نمونه بارز آن در کشور ما به فرموده رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی تعریف شد.
وی افزود: ما باید بر دانش‌پایه و علم بنیان کارکنیم که اگر این‌گونه باشد می توانیم نیازهای خود را تأمین کنیم و در عرصه فناوری و نوآوری حرفی برای گفتن داشته باشیم.
زلفی گل گفت: اگر در دانش‌پایه و علم بنیان سرآمد باشیم می‌توانیم  در دنیا رقابت ناپذیر باشیم،چنانکه این قاعده در دنیا مرسوم است که هر کشوری پیشرفتی انحصاری دارد دانش آن را دست خود نگه می‌دارد و تحریم‌ها اثر کمتری بر آن‌ها دارد.
وی گفت:از طریق فناوری و نوآوری صنایع هایتک(پیشرفته) می‌توان محصول رقابتی در جهان تولید کرد و سایر کشورها مجبور هستند با شما تعامل داشته باشند.

در این مراسم  از هوشنگ طالبی رییس سابق دانشگاه اصفهان قدردانی و حسین هرسیچ به‌عنوان سرپرست این دانشگاه معرفی شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha