به گزارش ایرنا ، فاطمه محمدی روز چهاشنبه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی خلخال افزود: نخستین کتابخانه شهر خلخال در سال ۱۳۰۵ تاسیس و راهاندازی شده و پس از گذشت چند سال از فعالیت آن در سال ۱۳۴۴ به ساختمان فعلی کتابخانه عاشوریزاده انتقال یافته و این محل نیز به علت فرسودگی ساختمان محلی مناسب برای علاقمندان به مطالعه کتاب نیست.
مدیر کتابخانه های عمومی خلخال با بیان اینکه وضعیت قدیمیترین کتابخانه استان اردبیل واقع در شهر خلخال نامناسب است، افزود: مالکیت کتابخانه شهید عاشوریزاده در اختیار آموزش و پرورش بوده و امکان تخصیص اعتبار برای ساماندهی و بازسازی این مکان از محل اعتبارات تعمیر و تجهیز کتابخانههای عمومی وجود ندارد.
او اظهار کرد: حق انتفاع این کتابخانه در اختیار اداره کتابخانههای عمومی خلخال بوده و انتظار از مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی تامین اعتبار عملیات ساخت پروژه نیمهکاره رها شده ساختمان کتابخانه مرکزی این شهر متناسب با شان و منزلت شهر فرهنگی منطقه است.
محمدی اظهار کرد: پروژه ساخت کتابخانه مرکزی شهر خلخال در زمینی به مساحت ۵۵۰ متر مربع و با زیربنای هزارو ۵۰ متر مربع در سه طبقه از ۱۰ سال پیش آغاز شده و پس از پیش رفت ۳۰ درصدی بصورت نیمه کاره رها شده است.
مدیر کتابخانه های عمومی خلخال گفت: مشارکت خیرین در اجرای برنامههای کتابخانهای باید در بین همگان تبیین شود و امیدواریم رسانهها و اهل قلم همکاری همهجانبه داشته باشند تا به اهداف خود در این زمینه دست یابیم.
محمدی گفت: سه هزار و ۹۰۸ نفر عضو جدید هشت باب کتابخانههای عمومی این شهرستان با موجودی ۱۱۰ هزار و ۱۵۴ جلد کتاب بوده و در نیمه اول امسال ۲۱ هزارو ۶۷۰ جلد کتاب از این کتابخانهها به امانت رفته است.
وی اظهار کرد: از مجموع اعضای فعال کتابخانههای عمومی خلخال ۲۵ نفر دارای مدرک تحصیلی دکترا ، ۱۵۴ نفر دارای تحصیلات کارشناسی ارشد، ۷۰۰ نفر کاردانی و کارشناسی ، هزار و ۱۰۰ نفر دارای مدرک کاردانی ، هزارو ۶۰۰ نفر دیپلم و ۱۹ نفر دارای تحصیلات حوزوی هستند .
محمدی بیان کرد: از مجموع دانش اموزان عضو کتابخانه های عمومی خلخال نیز ۲۳۷ نفر کودک زیر تحصیلات ابتدایی ،هزارو ۱۲۴ نفر ابتدایی و هزارو ۶۰۲ نفر نیز دانش اموز دوره متوسطه هستند.
خلخال در جنوب اردبیل واقع است.
نظر شما