۱۶ دی ۱۴۰۰، ۸:۱۵
کد خبرنگار: 2187
کد خبر: 84603255
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایجاد شهرک گلخانه‌ای کاشمر مورد استقبال بخش خصوصی قرار نگرفت

مشهد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: شهرک گلخانه‌ای این شهرستان واقع در جنوب غربی خراسان رضوی که کلنگ ساخت آن سال ۱۳۸۵ بر زمین زده شده و تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت اجرایی داشته است، مورد استقبال بخش خصوصی محلی قرار نگرفته است.

محمد شجعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرک گلخانه‌ای کاشمر سال ۱۳۸۵ بر اساس کارشناسی رسمی دادگستری به مبلغ ۱۹۰ میلیارد ریال قیمت‌گذاری شده بود.

وی ادامه داد: این موضوع همان سال و پس از آن در قالب اطلاعیه‌هایی به اطلاع علاقه‌مندان به فعالیت در شهرک گلخانه‌ای کاشمر رسید اما ناتوانی مالی دانش‌آموختگان کشاورزی برای پرداخت این مبلغ موجب شد تا از آن زمان تاکنون استقبالی از این شهرک صورت نگیرد.  

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: جانمایی نامناسب این شهرک گلخانه‌ای دیگر علت فقدان تمایل در میان سرمایه‌گذاران بومی برای صرف سرمایه‌ در آن بوده است.

وی افزود: سال ۱۳۸۵ حدود ۵۰ نفر از دانش‌آموختگان کشاورزی با تشکیل یک شرکت ضمن جذب اعتبار لازم دو منبع آبی را خریداری کرده و با در اختیار گرفتن زمین، کار آماده‌سازی زیرساختهای شهرک گلخانه‌ای کاشمر را آغاز کردند اما ظرف ۱۵ سال اخیر تاکنون این طرح نیمه‌تمام مانده است.

شجعی ادامه داد: ظرف یک سال اخیر مشکل سند شهرک گلخانه‌ای رفع شده و برق‌رسانی و گازرسانی به منطقه انجام و ترانس‌های برق مورد نیاز نیز خریداری شده است.

وی گفت: ۱۵ هکتار از مساحت ۲۹ هکتاری شهرک گلخانه‌ای کاشمر سازه بوده و زیرکشت محصولات می‌رود. بقیه این مساحت شامل مسیر راه و خیابان، ایستگاههای جمع‌آوری و دیگر تاسیسات لازم است که تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر افزود: با وجود همه این مسائل، هم‌اینک تلاش می‌شود تا در کوتاهترین زمان ممکن، عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای این شهرستان به سرانجام لازم و شایسته برسد.

وی ادامه داد: باید از ظرفیت‌های موجود به خوبی استفاده نمود، زیرا در تولیدات کشاورزی زیرساخت کار در حوزه گلخانه و کشت گیاهان کم‌آب طلب هدف‌گذاری شده است.

شجعی گفت: گرچه قرار بوده ۵۰ دانش‌آموخته دانشگاهی متخصص امور کشاورزی در شهرک گلخانه ای ثبت نام کنند اما آنان نتوانستند آنرا به نتیجه برسانند لذا مدیریت شهرک ها ورود کرده تا با استفاده از توان همه بخشها، این پروژه را به نتیجه برساند.

وی افزود: شهرک گلخانه‌ای با مرکز شهر کاشمر هشت کیلومتر فاصله دارد و آب مورد نیاز برای کشت محصولات در سطح ۱۰ هکتار از مساحت آن در قالب مرحله نخست تامین شده است.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: با توجه به اینکه بزرگترین دغدغه بخش کشاورزی در منطقه کم آبی است، کشت گلخانه ای می تواند زمینه تولید چندین برابری محصولات حتی انگور را فراهم نماید.

وی گفت: از ۶ نوع مخاطره اصلی در دنیا، ایران چهار نوع مخاطره را دارد لذا می طلبد برای کاهش خسارت به بخش کشاورزی، کشت و کارها به محیط های کنترل شده هدایت شود.

شجعی افزود: باید بارانداز محصولات کشاورزی منطقه ترشیز را در کاشمر قرار دهیم، زیرا ۷۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی داریم که اکنون ۶۰ درصد آنها فعالند.

امام جمعه کاشمر نیز دیروز در جریان بازدید از شهرک گلخانه‌ای نیمه تمام این شهر گفته بود که منطقه آب و خاک دارد، اما از آب برای تولید محصولات کشاورزی به صورت غرقابی استفاده می شود که این امر برای گذشته شاید خوب بوده باشد، ولی برای شرایط کنونی خوب نیست و بنا به نظر کارشناسان باید به سمت کشت های گلخانه ای پیش رفت.

حجت‌الاسلام جواد طاهری با تاکید بر ضرورت ایجاد اشتغال دذر منطقه، افزوده بود: حال که بخش خصوصی بومی کاشمر از شهرک گلخانه ای استقبال نکرده است، اگر افراد غیربومی هم وارد کار شوند از حضور آنان استقبال می کنیم تا این شهرک الگویی برای دیگر شهرک ها شود.

۲۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در سطح ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار کشتزار و ۳۲ هزار و ۴۰۰ هکتار باغ شهرستان کاشمر فعالیت دارند. 

مرکز شهرستان ۱۳۸ هزار نفری کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha