«افشین صدردادرس» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: امروز همکاران ما برای دریافت مجوز انتقال دامهای قرنطینه استان فارس به بندرعباس در مراجعه به دامپزشکی استان فارس با منع صادرات روبرو شدند، در حالی که این دامها قرار بود طی روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده با لنج و لندیکرافت به مقصد صادراتی کشور عمان منتقل شوند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دام سبک کشور اظهار داشت: بار دیگر این موضوع را از دفتر قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور و شرکت پشتیبانی امور دام پیگیری کردیم و تایید کردند که صادرات متوقف شده است.
شبکه توزیع علت نابسامانی بازار گوشت قرمز
وی تصریح کرد: علت توقف صادرات را افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار داخلی اعلام کردند درحالی که افزایش دام ظرف ۴۵ روز گذشته بین سه تا چهار هزار تومان رشد داشته بنابراین نمی تواند تاثیر چندانی روی بازار گوشت قرمز داخلی داشته باشد.
دادرس گفت: این درحالی است که اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرده که هر روز ۳ هزار تومان قیمت گوشت افزایش می یابد بنابراین وضعیت نشان می دهد که افزایش قیمت دام زنده و گوشت قرمز در بازار هیچ تناسبی با یکدیگر ندارند و معضل گرانی بازار گوشت قرمز کشور ناشی از مشکلات سیستم توزیع است نه بحث افزایش قیمت دام زنده.
وی اضافه کرد: اکنون براساس مصوبه شورای قیمت گذاری هر کیلوگرم دام زنده با قیمت ۶۲ هزار تومان از دامداران خریداری می شود در حالی که قیمت بازار دام زنده سبک به طور میانگین در کشور بین ۵۶ تا ۵۸ هزارتومان است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دام سبک افزود: اکنون چنین اقدامی بدقولی به طرفهای خارجی است در عین حال قراردادها بسته شده، پیش پرداخت هایی از طرفین خارجی گرفته شده، هزینه های لنج و لندیکرافت و ایام قرنطینه، همه خساراتی برای صادرکنندگان است.
وی با بیان اینکه دام صادراتی بیش از ۴۵ روز در قرنطینه مانده بود، اظهار داشت: دام باید ۲۰ روز در قرنطینه بماند در حالی که دام صادراتی ما ۲۵ روز اضافه در قرنطینه باقی مانده که برای صادرکنندگان هزینه خوراک دام و نگهداری اضافی را در پی داشته است.
دادرس بر این باور است که مشکلات سیستم توزیع گوشت در داخل کشور و حاکمیت توزیع کنندگان در بازار ارتباطی با تولیدکننده ندارد.
وی ادامه داد: تولید کننده داخلی گرفتار است و اگر اکنون که بعد از دو سال مجرایی که برای تنفس باز شده دوباره بسته شود، بار دیگر بازار به طور انحصاری در اختیار توزیع کنندگان قرار می گیرد زیرا آنها تعیین کننده قیمت برای دامدار هستند و تولید کننده ناچار است با قیمت پیشنهادی آنها دام را بفروشد.
این مقام صنفی اضافه کرد: با توجه به قیمت دام زنده سبک در کشور قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی باید بین ۱۲۰ تا ۱۲۵ هزار تومان باشد اما با قیمت هایی بیش از این در بازار داخلی عرضه می شود.
وی اضافه کرد: در واقع چوبداران و توزیع کنندگان دام را با قیمت نازل و با پرداخت های بلندمدت از دامدار می خرند و به هر قیمتی که دلشان بخواهد به مصرف کنندگان می فروشند که این نیز به عدم کنترل و نظارت بر بازار گوشت قرمز برمی گردد.
وی از دولت خواست به جای ممنوعیت صادرات، نظارت بر عملکرد شبکه توزیع گوشت را افزایش دهند تا تولید کنندگان ومصرف کنندگان بیش از پیش متضرر نشوند.
به گزارش ایرنا، طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۹ بیش از ٨٨٠ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد و ایران برحسب نیاز داخلی حدود ۱۰ را از محل واردات تامین می کند.
این در حالی است که تولید گوشت قرمز در سال ۹۲ حدود ۷۵۵ هزار تن بوده که آمارها نشان میدهد طی سالهای اخیر تولید گوشت قرمز رشد داشته است.
بررسی های بازار نشان میدهد قیمت هر شقه گوسفندی در مناطق مختلف بالای ۱۵۰ هزارتومان و گوشت تفکیکی بین ۱۷۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان است.
سرانه مصرف گوشت قرمز کشور حدود ۱۲ کیلوگرم برآورد میشود.
نظر شما