هفت هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به لرستان توافق شد

خرم‌آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت: هفت هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان برای اجرا یا تکمیل ۱۷۰ طرح در سفر ۱۹ آذر رییس جمهور و هیات دولت به این استان مورد توافق قرار گرفت.

به گزارش ایرنا فرهاد زیویار روز چهارشنبه در نشست با خبرگزاری ها در خصوص پیگیری مصوبات سفر رییس جمهور به لرستان افزود:‌ این سفر حاصل بیش از ۲ ماه کار کارشناسی، رفت و آمدکارشناسان نهاد ریاست جمهوری به استان و برنامه ریزی با دستگاه های اجرایی بود.

وی با بیان اینکه تعداد ۱۸۰ مصوبه سفر با ادغام برخی موارد به ۱۷۰ مورد تجمیع شده است اظهار داشت: با توجه به بررسی های انجام شده تعداد و رقم مصوبات پیشنهادی مربوط به لرستان از سایر استان هایی که سفر به آنها صورت گرفته بیشتر است.

وی تصریح کرد:‌ در این سفر ۶ هزار و ۷۵۳ میلیارد تومان اعتبار عمرانی،۷۷۲ میلیارد تومان تسهیلاتی و ۴۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری از جانب استان مورد توافق قرار گرفت که فرآیندهای لازم برای تصویب نهایی آنها در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: بخشی از مصوبات سفر نتیجه جلسات کارشناسی است، برخی دیدار با معاونان اجرایی یا اول رییس جمهور، تعدادی نتیجه مستقیم حضور آیت الله رییسی در استان و یا وزرا و نمایندگان وی در اعزام به مناطق مختلف لرستان است.

افزایش اعتبارات ۱۴۰۱ لرستان

استاندار لرستان در مقایسه اعتبارات ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ استان نیز گفت:‌اعتبارات سرمایه استانی برای سال آینده رشد ۴۴ درصدی داشته و استان رتبه دهم را در این شاخص دارد همچنین اعتبارات ۱۴۰۰نفت و گاز استان گرچه هنوز جذب نشده اما برای سال آینده ۳۵.۵ درصد رشد داشته است.

زیویار میانگین رشد اعتبارات نفت و گاز کشور را در بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به امسال ۲۲.۵ درصد عنوان کرد و افزود:‌ اعتبارات توازن منطقه ای استان نیز برای سال بعد۴.۳۷ درصد رشد یافته است و در مجموع اعتبارات عمرانی در جایگاه ۱۴ کشور قرار داریم.

حدود ۶۰ درصد نامه های مردم به رییس جمهور با محوریت «اشتغال»

وی همچنین با تاکید بر اینکه شرایط بیکاری استان در مدت زمان کوتاهی بهبود نمی یابد اضافه کرد:‌ رییس جمهور نسبت به کاهش این معضل و ایجاد اشتغال در لرستان قول داده است.

استاندار لرستان ادامه داد: بیش از ۱۱۷ هزار درخواست و نامه مردم لرستان درسفر رییس جمهور دریافت و در سامانه سامد ثبت شده است که شاید ۶۰ درصد این تقاضاها مربوط به اشتغال است.

زیویار گفت: بخشی از بیکاری متوجه دولت است و برای مابقی اقدامات باید  رایزنی هایی انجام دهیم که در کمتر از یک ماه بعد از سفر رییس جمهور به لرستان، جلساتی با سرمایه گذاران مختلف در حوزه پنل های خورشیدی، شیلات، دامداری و دامپروری برگزار شده است.

وی تاکید کرد:‌هر امکاناتی که لازم باشد در چارچون قواعد برای جلب سرمایه گذاری فراهم می کنم اما رسانه ها نیز باید از نخبگان و سرمایه گذاران مطالبه و نسبت به استان اعتمادسازی کنند تا ظرفیت های داخل استان معرفی شود.

وی ادامه داد: رییس جمهور با اطلاع از ظرفیت و توانمندی های بسیار لرستان از آمار بالای بیکاری در استان اظهار ناراحتی کرد و دستور داد سرمایه گذاری در استان مورد حمایت قرار گیرد.

وی همچنین سیمای شهر خرم آباد را برای ورود و جلب نظر سرمایه گذاران مساعد ندانست و افزود:‌ شهرداری ها در کش و قوس سیاسی، رقابت های گروهی و جریانی و چشم و هم چشمی های ظایفه ای هستند و استعدادها در حوزه شهری مورد استفاده قرار نمی گیرد.

استاندار لرستان همچنین در خصوص راه اندازی واحدهای راکد گفت: ابتکاری در دستور کار قرار گرفت که دولت می خواهد در نظام بودجه ریزی، صندوق عدالت و پیشرفت را راه اندازی کند تا همه استانها به طور مساوری از ظرفیت های این صندوق بهره مند شوند.

زیویار همچنین گفت: با توجه به اینکه استان به ویژه در مناطق جنوبی دارای روزهای آفتابی است رایزنی هایی برای ایجاد طرح های انرژی خورشیدی در دستور کار قرار دارد.

وی بیان کرد:‌ چنانچه از جهت زمین و امکانات زیرساختی تسهیلاتی تامین نشود امکان اجرای این طرح ها وجود ندارد که در این خصوص سرمایه گذارانی هفته های آتی وارد استان می شوند تا پس از یازدیدهای لازم برای اجرای این طرح ها اعلام آمادگی کنند.

اشتباه تبلیغاتی که به ضرر تخصیص آب لرستان تمام شد

استاندار لرستان همچنین با اشاره به تفاوت بین تخصیص آب و حقابه گفت: لرستان در بالادست قرار دارد و محل تولید رواناب در حد بیش ۱۰ میلیارد مترمکعب است بنابراین نمی توان حقابه آن را ضایع کرد ولی درخصوص سدسازی؛ طرح های آبی و ذخیره سازی آب که تخصیص و مجوز لازم است مشکلاتی ایجاد شده است.

زیویار افزود:‌ باوجود این همه ظرفیت اساسی در بخش آب اما حدود ۸۰ درصد زمین های کشاورزی لرستان دیم است که دلیل آن ارایه عدد و رقم غلط در گذشته بوده است.

وی توضیح داد: میانگین بارش در لرستان را بالای ۵۰۰ میلیمتر اعلام کرده اند که درست است اما بیشتر این رقم در شرق و مناطق کوهستانی است که زمین های آن امکان کشاورزی ندارند و برعکس در غرب و جنوب استان که خاک و شرایط مطلوب برای کشاورزی وجود دارد بارندگی کمتر از ۳۰۰ میلیمتر است.

وی بیان کرد: آمار میانگین بارندگی در لرستان درست است اما پراکنش این بارندگی ها در مناطقی است که استعداد کمتری برای کشاورزی دارند بنابراین مردم، رسانه ها، امامان جمعه، مسوولان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی باید نسبت به تبیین این موضوع اهتمام داشته باشند.

طرح های ریلی و سد معشوره؛ مطالبه شخص رییس جمهور

وی همچنین تاکید کرد:‌ اجرای سد معشوره و راه آهن در لرستان جزو مطالبات شخص رییس جمهور است و تردید نداشته باشید مورد عنایت قرار می گیرد.

استاندار لرستان همچنین اضافه کرد:‌رقم فرهنگی سفر برای مساجد، موسسات فرهنگی، کتابخانه و تالار مرکزی  بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان است که عدد مربوط به مصلی ها و مساجد ۴۰ میلیارد تومان بود و در جلسه با  حضور با رییس جمهور به ۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

زیویار گفت:‌ از مجموع ۱۷۰ مورد توافق سفر، ۲۳ توافق با رقم یکهزار و ۳۴۲ میلیارد تومان توافق در حوزه وزارت نیرو، یکهزار و ۳۹ میلیارد تومان جهاد کشاورزی و یکهزار و ۴۰۶ میلیارد تومان راه و شهرسازی۱۴۰۶است.

وی تصریح کرد: رقم اعتباری هر کدام از طرح های راه آهن و سد معشوره متفاوت و معادل کل سفر است.

عبور بیش از ۲ هزار شوتی از جاده های لرستان 

استاندار لرستان همچنین گفت: کارخانه پارسیلون غمی است که همه مردم لرستان نسبت به آن رنجیده خاطر شدند که یکی از دلایل رکود آن گذشت ۵۰ سال از این صنعت است.

زیویار تصریح کرد:‌این کارخانه مصوبه منطقه ویژه اقتصادی دارد و باید با دیدگاه جدید راه اندازی شود و البته ظرفیت انسانی آن هم نمی تواند نادیده گرفته شود اما نیازمند به روز رسانی تجهیزات،  حمایت و تسهیلات است.

وی همچنین اضافه کرد:‌ بیش از ۲ هزار خودروی شوتی از محورهای استان عبور می کنند که بسیاری از رانندگان این خودرو ها لرستانی تبار هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha