سهراب بناوند روز جمعه در این خصوص به رسانه ها افزود: هشت اثر تاریخی استان هرمزگان به دلیل بارش باران شدید و جاری شدن سیلاب دچار خسارت شدند که این آسیبها بین پنج تا ۵۰ درصد بوده و بیشترین آسیب به قلعه مغویه و قلعه خان رسیده است.
وی ادامه داد: آثار تاریخی شهرستان میناب از جمله قلعه هزاره، قلعه گوربند و قلعه کردر هم دچار خسارت شدند و در شهرستان بستک هم به قلعه و حمام خان آسیب واردشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان اضافه کرد: همچنین قلعه پرتغالیهای جزیره هرمز و قلعه کمیز در رودان نیز متحمل خسارت شدهاند.
به گزارش ایرنا، سیل ویرانگر روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری تمام مناطق هرمزگان را در برگرفت و خسارتهای فراوانی به زیرساختها شامل آب برق مخابرات، راه پلها واحدهای مسکونی و کشاورزی وارد کرد.
براساس اعلام هواشناسی هرمزگان، میناب با ۲۷۲ و رودان با ۱۷۶ میلیمتر بیشترین بارش ها را داشتند که آسیب بسیاری متحمل شدند و این بارش ها موجب آب گرفتگی و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق شهری و روستایی و خسارت به زیر ساخت های عمومی شده است.
با توجه به وسعت آبگرفتگی به ویژه در منطقه شهری میناب، تیم های مدیریت بحران استانداری و تیم های امدادی جمعیت هلال احمر هرمزگان از ساعت اولیه وقوع سیل در منطقه حضور دارند و مشغول خدمات رسانی هستند.
بیش از یک هزار منزل در ۳۰ محله این شهرستان درجریان بارندگی روزهای اخیر دچار ابگرفتگی شد.
در پی بارندگی های چند روز اخیر، حجم ذخیره آب سدهای استان که خالی و رو به پایان بود، به بیش از ۹۱ درصد رسیده و در حال حاضر ۱۰۰ درصد آبگیری کامل شد که در بارندگیهای اخیر، بیش از حجم مخزن سد استقلال، آورد سیلاب به ثبت رسید.
تمام دریچههای اضطراری سد استقلال میناب پی از بارندگیها و پر شدن حجم آن باز شد که در نتیجه آن نسبت به تخلیه روستاهای پایین دست با توجه به این مساله اقدام شد.
استان هرمزگان پیش از بارندگیهای اخیر شرایط مناسبی را از نظر وضعیت منابع آبی نداشت.
نظر شما