کاخ سردار ماکو بعد از پنج سال تعطیلی میزبان گردشگران می شود

ارومیه- ایرنا- معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: کاخ سردار ماکو پس از پنج سال مرمت برای بازدید گردشگران در نوروز پیش رو آماده سازی می شود.

حسن سپهرفر روز شنبه در بازدید از کاخ سردار ماکو افزود: مرمت این کاخ از اواخر سال ۱۳۹۵ آغاز شده و در حال حاضر عملیات مرمت و احیای آن در آخرین مراحل قرار دارد.

وی با بیان اینکه به علت شیوع کرونا عملیات مرمت کمی تاخیر داشت، بیان کرد: مرمت کاخ سردار ماکو با نظارت این اداره‌کل و اعتبارات سازمان منطقه آزاد ماکو انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: ساختمان اصلی کاخ با تزئینات کم‌نظیر همراه با نمایش اسباب و اثاثیه سردار بعد از مرمت‌هایی که در قالب استحکام‌بخشی بنا، مرمت نقاشی‌ها و تزئینات داخلی انجام شده آماده بهره‌برداری می‌شود.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به منحصربه‌فرد بودن این اثر در شمال‌غرب ایران، حفاظت و نگهداری آن مستلزم حمایت‌های مادی و معنوی و توجه مسوولان ماکو است که نقش مهمی در توسعه گردشگری در این شهرستان می‌تواند داشته باشد.

سپهرفر عنوان کرد: کاخ تاریخی باغچه‌جوق که از یک ساختمان دو طبقه تشکیل شده در داخل محوطه باغی به مساحت ۱۱ هکتار قرار دارد که معماری آن تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و غربی، به ویژه معماری روسیه در اواخر سده نوزدهم است.

وی گفت: ویژگی های منحصر به فرد این کاخ آنقدر چشمگیر بود که دولت پهلوی در سال ۱۳۵۳ شمسی آن را خریداری کرد و بعد از انجام تعمیرات ضروری و رفع خطر از آن برای بازدید عمومی آماده کرده و نام کاخ موزه را بر آن گذاشت.

وی اضافه کرد: خانواده سردار ماکویی تا سال ۱۳۵۳ در این کاخ زندگی می کردند و پس از مرمت و بازسازی محوطه و ساختمان آن از سال ۱۳۵۸ به منظور بازدید عموم افتتاح شد.

وی ادامه داد: این کاخ موزه در سال ۱۳۶۶ شمسی در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفت.

به گزارش ایرنا کاخ باغچه‌جوق ماکو معروف به کاخ سردار توسط تیمور تیموری که یکی از سرداران بانفوذ دوره قاجار بود ساخته شده و ساخت این بنا در زمان "اقبال‌السلطنه" به اتمام رسیده است.

کاخ موزه باغچه جوق به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی - فرنگی در شمال غربی کشور، در منطقه آزاد ماکو قرار دارد و اثر تاریخی کم نظیری است که گردشگران بازار در بزرگترین مرز زمینی کشور/بازرگان/ و بازراچه های مرزی را به باغچه جوق در ماکو سوق می دهد.

اهمیت این اثر تاریخی در جذب گردشگران در حدی است که در سال ۱۳۹۵ و اغاز مرمتها ۴۰ میلیارد ریال برای مقاوم سازی و مرمت کاخ موزه باغچه جوق اختصاص داده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha