۲۲ هزار مورد فرار مالیاتی پاییز امسال در مازندران شناسایی شد

ساری - ایرنا - مدیرکل امور مالیاتی مازندران گفت که در سه ماهه پاییز امسال ۲۲ هزار و ۲۱۵ مورد فرار مالیاتی در استان شناسایی شد که با اتخاذ تدابیر قانونی بخش زیادی از این موارد به عنوان مودیان جدید مالیاتی به چرخه مالیات دهندگان در مازندران اضافه شده‌اند.

علی اکبر حمزه‌ای روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ارزش این تعداد فرار مالیاتی را ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد کرد و افزود که ۹۰ درصد این مبلغ تاکنون با تبدیل فراریان مالیاتی به مودیان جدید از آنان اخذ شده است.

وی مهم ترین عامل در شناسایی فراریان مالیاتی را بررسی الکترونیکی و هوشمند درآمد و دخل و خرج واحدهای صنفی استان معرفی کرد و توضیح داد : در حالی که اوایل شهریور سال جاری تعداد مودیان مالیاتی استان حدود ۱۶۰ هزار نفر بود ، در سه ماهه پاییز با بستن راه فرار مالیاتی، آمار مودیان مالیاتی استان ۲۰ هزار مورد افزایش یافته است.

مدیرکل امور مالیاتی مازندران بیشترین فرار مالیاتی را مربوط به واحدهای صنفی دانست و گفت که شناسایی مودیان جدید و مقابله با فرار مالیاتی فشار اقتصادی را از دوش صنعتگران و تولیدکنندگان برخواهد داشت.

وی با اعلام این که نهضت شناسایی متصدیان واحدهای صنفی و اشخاص حقوقی که تاکنون در استان اقدام به پرداخت مالیات نمی‌کردند در آینده با قدرت ادامه خواهد داشت ، افزود : طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است تا پایان امسال، حدود ۲۰ هزار مودی جدید برای مقابله با فرار مالیاتی در استان شناسایی شود که به تبع با افزایش درآمدهای دولت، زمینه رونق کسب و کار و توسعه زیرساخت‌ها در مازندران شتاب خواهد گرفت چراکه بخشی از درآمدهای مالیاتی به حساب دهیاری‌ها و شهرداری‌ها واریز می شود.

طبق قانون سه درصد از درآمدهای مالیاتی ناشی از ارزش افزوده به حساب دهیاری ها و شهرداری ها واریز می‌شود.  

مدیرکل امور مالیاتی مازندران از واریز حدود ۳۸۵ میلیارد تومان از محل وصولی مالیات به حساب دهیاری‌ها و شهرداری‌های استان از ابتدای فروردین تا هجدهم دی ماه سال جاری خبر داد و گفت : دهیاری‌ها این اعتبارات را طبق قانون در حوزه توسعه و عمران مناطق شهری و روستایی هزینه خواهند کرد.

۲۲ هزار مورد فرار مالیاتی پاییز امسال در مازندران شناسایی شد

پایان عمر کارت خوان‌های اجاره‌ای

وی هوشمندسازی و اتصال فروشگاه‌ها و همچنین واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی به سامانه‌های جامع مالیاتی و بانک مرکزی را از راهکارهای اصولی برای مقابله با فرار مالیاتی برشمرد، گفت: پایش‌های موردی در ارتباط با میزان درآمد و دخل و خرج بازار اقتصادی استان با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت در دست اجرا است تا با برنامه برنامه‌ریزی اصولی در ماه‌های آینده تمام مراکز اقتصادی استان به سامانه‌های بانک مرکزی متصل می‌شوند و با این رویه فرار مالیاتی کاهش چشمگیری خواهد داشت.

مدیرکل امور مالیاتی مازندران دستگاه‌های کارت خوان اجاره‌ای را یکی از رویکردهای نوین و خلاف قانون برای مخفی کردن  میزان درآمدها و در نهایت فرار مالیاتی برشمرد و افزود: به طور حتم با افزایش نظارت‌ها و ابلاغ دستورالعمل‌های الزام‌آور برچیده شدن کارت خوان‌های تقلبی و اجاره‌ای در فروشگاه‌های استان با جدیت در ماه‌های آینده در دستور کار قرار می‌گیرد.

حمزه‌ای با بیان این که از ابتدای فروردین تا آذر سال جاری سه‌هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان مالیات در استان وصول شده است، تصریح کرد: ظرفیت اخذ و وصولی مالیات در استان می‌تواند تا ۱.۵ برابر رقم کنونی باشد و باید باجدیت برای توسعه اقتصادی مازندران با مودیان مشمولی که از پرداخت مالیات فرار می‌کنند، برخورد می‌شود.

وی گفت: در سال ۱۳۹۵ تعداد مودیان مالیاتی مازندران در بخش شخصیت های حقیقی به ۱۰۰ هزار مودی هم نمی‌رسید اما با اقداماتی که در سال‌های گذشته انجام شد تعداد این مودیان به ۱۸۰ هزار نفر افزایش یافت.

طبق گزارش رسمی اداره کل امور مالیاتی مازندران ، بیشترین میزان درآمد مالیاتی استان از ابتدای فروردین تا آذر سال جاری به ارزش ۲ هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان مربوط به سرفصل مالیات مستقیم بوده است. در این مدت همچنین یکهزار و ۲۰۵ میلیارد تومان هم مالیات غیر مستقیم در استان جمع آوری شد.

مازندران از نظر میزان وصولی مالیات مستقیم و غیر مستقیم از ابتدای فروردین تا پایان آذر سال جاری جزو پنج استان برتر کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha