به گزارش ایرنا، محمد مجرد روز دوشنبه گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان پارس آباد حین گشت و کنترل و پایش مناطق تحت مدیریت ۲ صیاد پرندگان شکاری را دستگیر کردند.
وی افزود: این شکارچیان متخلف با حضور در زیستگاه پرندگان وحشی اقدام به زنده گیری یک بهله پرنده شکاری شاهین کرده بودند که با مشاهده ماموران اقدام به رهاسازی یک پرنده شکاری شاهین کردند.
او اظهار کرد: از متخلفان ادوات شکار از جمله یک دستگاه دوربین شکاری، تعدادی تله صید به همراه پنج قطعه پرنده طعمه کبوتر کشف و ضبط شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پارس آباد بیان کرد: این شکارچیان متخلف پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی و رسیدگی به مراجع قضایی معرفی شدند.
مجرد با بیان اینکه حفاظت از نسل تمام گونههای حفاظت شده نیازمند توجه جدی مردم و دوستداران طبیعت است، از حامیان محیطزیست خواست هرگونه موارد تخلف در حوزه محیطزیست را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
به گفته مسئولان محیط زیست برخی شکارچیان چاله هایی با نام "کوخه" در زمین حفر می کنند و با پنهان شدن در داخل آن و استفاده از طعمه اقدام به زنده گیری پرندگان شکاری می کنند که این اقدام بیشتر در مناطق جنوبی کشور به چشم می خورد؛ این پرندگان شکاری به صورت قاچاق به کشورهای حاشیه خلیج فارس انتقال می یابند.
بر اساس قانون جریمه نقدی شکار برخی پرندگان از جمله شاهین، طرلان، بحری و بالابان ۶۰۰ میلیون ریال است.
به گزارش ایرنا، شاهین نام عمومی ۳۷ گونه پرنده شکاری است که در شاخه طنابداران، رده پرندگان، راسته شاهینسانان، تیره شاهینان و سرده (Falcon) شاهینها قرار میگیرند و در تمام قارههای جهان به جز قطب جنوب زندگی میکنند.
شاهینها با چشمان کاملاً سیاه، بدن لاغر، بالهای نوکتیز و منحنی، وجود یک پلکان در منقار بالا، توانایی پرواز با سرعت بسیار بالا و تغییر جهت ناگهانی از دیگر پرندگان شکاری متمایز میشوند.
شاهینها که از نظر نوع شکار و تکنیک شکار یک شکارچی تخصصی محسوب میشوند، در شکار پرندگان در حال پرواز تخصص دارند و با منقار خود شکار را میکشند درحالیکه پرندگان شکاری دیگر تکنیک های متنوعی در این کار دارند و با پنجههای خود طعمه را میکشند.
شاهین بحری (یا بحری) که بیشترین پراکندگی را در بین شاهینها دارد با رکورد سرعت ۳۹۰ کیلومتر در ساعت سریع ترین جاندار روی کره زمین است.
شاهینها از دیرباز محبوبترین پرندگان در بازداری بودند و از شاهینهای رامشده و آموزشدیده برای شکار استفاده میشد.
تا کنون ۳۰۹ گونه جانوری شامل ۲۰۷ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، هشت گونه ۲زیست و ۱۹ گونه ماهی در استان اردبیل شناسایی شده که ۱۴ گونه در معرض خطر هستند.
شهرستان ۱۷۷ هزار نفری پارسآباد مغان در ۲۳۰ کیلومتری شمال اردبیل و در جوار مرزهای جمهوری آذربایجان واقع است.
نظر شما