به گزارش ایرنا، عباس اکبری شریف روز دوشنبه در نشست هم اندیشی خود با تشکل های عشایری و جمعی از دامداران عشایر استان تهران گفت: در این چهل سال اخیر مشکلات در حوزه دام و تولید گوشت قرمز به شکل فوق العاده ای افزایش یافت و منجر شده بود که موتور تولید به ویژه در بخش عشایری از کار بیفتد.
وی افزود: خشکسالی بی سابقه، افزایش قیمت نهاده های دامی و همچنین افزایش هزینه تولید منجر شده بود که تولید این محصولات برای آنان سودی نداشته اما جامعه تولیدکننده این سختی ها را به جان خریدند و موجب شدند که زندگی عشایری در استان تهران از رونق نیفتد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به بازار مناسب گوشت قرمز در این استان گفت: بیش از ۶۰ درصد گوشت قرمز در این استان تولید می شود و همچنین ۲۳ درصد تولید دام در این استان صورت می گیرد.
وی با تاکید بر نظارت بر محصولات از مزرعه تا سفره مردم گفت: وجود دلالان آفت بزرگی است و اگر موضوع کشاورزی قراردادی در تمامی دامداری ها اجرایی شود محصولات با قیمت واقعی بدست مردم می رسد.
اکبری شریف با بیان اینکه تشکل های دامداران و عشایر باید در این بخش به دولت کمک کنند گفت: دولت در این زمینه حکم نظارتی دارد و تشکل ها با حمایت از فروش محصولات دامداران زمینه ساز عرضه بصورت عادلانه در بازار مصرف شوند تا دست دلالان کوتاه شود.
۳۰ درصد گوشت قرمز تهران توسط عشایر تولید می شود
همچنین مدیر امور عشایر استان تهران نیز در این جلسه گفت: عشایر استان تهران با دارابودن ۷۰۰ هزار دام سبک ۳۰ درصد گوشت قرمز پایتخت را تامین می کنند.
فرشید ذبیحی افزود: جامعه تولیدکننده توسط هشت شرکت تعاونی و یک تعاونی استانی خدمات دریافت می کنند و عمده ترین خدمات این شرکت ها در بخش تامین نهاده های دامی و آبرسانی سیار در مناطق عشایری است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش تامین نهاده های دامی عشایر در یک سال اخیر با مشکلاتی مواجه شدند که به همت وزارت جهاد کشاورزی، سازمان عشایر کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان تهران این مشکل و کمبود در حال برطرف شدن است.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوبشرقی استان و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران، تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان سکونت پیدا کردند.
نظر شما