آغاز ریاست جمهوری «اورتگا»؛ نیکاراگوئه تحت تحریم‌های غرب، برخوردار از حمایت شرق

تهران - ایرنا - «دانیل اورتگا» پنجمین دوره پنج ساله ریاست جمهوری نیکاراگوئه را در حالی با وجود تحریم‌های جدید آمریکا و اتحادیه اروپا آغاز کرد که همچنان از حمایت روسیه و چین برخوردار است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، این چهارمین بار متوالی است که دانیل اورتگا بر کرسی ریاست جمهوری نیکاراگوئه تکیه می‌زند. همچنین برای دومین بار در دوران ریاست جمهوری اورتگا، «روساریو موریو» همسر او در مقام معاون ریاست جمهوری قرار دارد.

اورتگا و موریو روز دوشنبه در حالی در مراسم رسمی تحلیف در مقابل گوستاوو پوراس رئیس مجلس ملی این کشور سوگند یاد کردند که روسای جمهوری کوبا و ونزوئلا و هندوراس و نمایندگانی از کشورهای چین، ایران و روسیه نیز حضور داشتند.

اورتگا چریک ۷۶ ساله سابق جبهه ساندینیستا که ۱۵ سال متوالی حضور خود در قدرت در این کشور آمریکای لاتین را جشن گرفت در جریان سخنرانی خود با متهم کردن آمریکا و اتحادیه اروپا، آن‌ها را «استعماگران جنایتکار و برده‌دار» خواند.

دولت آمریکا که کشورش به اعمال تحریم های یکجانبه علیه دیگر کشورها اعتیاد پیدا کرده، به همراهی متحدان بین‌المللی در واکنش به نتیجه انتخابات نیکاراگوئه و تداوم سیاست استکبارستیزی این کشور علیه واشنگتن، تهدید به اعمال تحریم های جدید علیه ماناگوآ کرد.

تنها ساعاتی پیش از مراسم تحلیف اورتگا، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه شش مقام و سه نهاد نیکاراگوئه وضع کردند.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، شش مقام نیکاراگوئه را به اتهام اقدامات خشونت آمیز دولتی، اطلاعات نادرست و هدف قرار دادن رسانه‌های مستقل تحریم کرده است.

تحریم‌های ظالمانه آمریکا، وزیر دفاع و همچنین مقام‌های ارتش، شرکت ناظر بر مخابرات و خدمات پستی و شرکت دولتی معدن نیکاراگوئه را هدف قرار داد.

در مقابل سیاست‌های خصومت‌آمیز آمریکا و اتحادیه اروپا علیه نیکاراگوئه، این کشور آمریکای لاتین همواره در مسیر تقویت روابط با متحدانش گام برداشته است.

میگل دیاز کانل رئیس‌جمهوری کوبا در پیامی توییتری به مناسبت حضور خود در مراسم تحلیف اورتگا نوشت: ما به ماناگوا دوست‌داشتنی، پایتخت نیکاراگوئه باز می‌گردیم، ملت مستقل دیگری که حیاط خلوت امپراتوری را ترک کرد. ما در مراسم تحلیف برادر اورتگا با کوله باری از همبستگی آمده ایم.  

اینکه آمریکا و اتحادیه اروپا ساعاتی قبل از مراسم تحلیف اورتگا با ابزار تحریم، این کشور را مورد حمله قرار می‌دهند و ساعاتی بعد، اورتگا با نمایندگان چین، توافق همکاری اقتصادی امضا می‌کند، سند روشن شکست راهبرد واشنگتن علیه کشورهای چپگرای آمریکای لاتین است که همواره به چشم حیاط خلوت خود به آن نگاه کرده است. حیاط خلوتی که  نه تنها معنای خود را از دست داده بلکه اتفاقا به کانون دولت‌های ضد امپریالیستی تبدیل شده است.

اورتگا در این دیدار ضمن ابراز مراتب درود و سلام  به همتای چینی خود «شی جین پینگ» بر این مسئله تاکید کرد که «چگونه چین با وجود تجاوزها از سوی کسانی که نمی‌خواهند بپذیرند که اینجا جهانی است که در آن هیچ هژمونی وجود ندارد، در حال پیشرفت است».

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه خاطر نشان کرد: ما آمریکا را داریم که نمی‌پذیرد پایان هژمونی یک واقعیت است و هر چقدر هم که بخواهند هژمونی خود را بازگردانند، درگیر مبارزه در زمانی نامناسب می‌شوند چرا که انعکاس آن را در بحرانی می‌بینیم که سیستم این کشور دچار آن شده است.

اورتگا افزود نظام ایالات متحده، آن ها را دچار تفرقه کرده است و آن‌ها نگرانند زیرا متوجه شده اند که این سیستمی است که از عدالت و دموکراسی محروم است، حتی اگر نامش دموکراتیک باشد.

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه تاکید کرد: ما به مبارزه برای صلح، علیه هژمونی، تجاوزها و به اصطلاح تحریم‌هایی که چیزی جز تجاوز و نقض حقوق بشر نیستند، ادامه خواهیم داد.

دانیل اورتگا پس از برگزاری انتخابات عمومی هفتم نوامبر (۱۶ آبان) با کسب ۷۵.۹۲ درصد آراء از حدود ۹۷ درصد آراء شمارش شده، برای بار پنجم (و چهارمین دور متوالی) بر کرسی ریاست جمهوری این کشور تکیه زد.

اورتگای ۷۶ ساله به‌عنوان یکی از مبارزان ضد آمریکایی در اواخر دهه ۱۹۷۰ به سرنگونی دیکتاتوری راست‌گرای خانواده سوموزا کمک کرد و در حال حاضر با ۱۵ سال متوالی حضور در قدرت نیکاراگوئه، طولانی‌ترین مدت حضور یک رهبر سیاسی در قاره آمریکا را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha