به گزارش ایرنا، محمد حسین رحیمی نسب روز چهار شنبه در نشست هماهنگی و برنامه ریزی اجرای طرح یادشده بدون اشاره به زمان اجرای آن افزود: سازمانهای مردم نهاد ، دانشگاه ها، حوزویان و اصحاب فکر در برنامههای مربوط به ازدواج و خانواده هماهنگ و منسجم عمل و از پراکنده کاری دوری کنند و برای این امر ادبیات مشترکی اعمال شود.
مدیرکل سابق اداره کل بهزیستی استان یزد اظهار کرد: طرح خانواده و ازدواج جوانان از سوی کارشناسان حوزه خانواده و فعالان جبهه فرهنگی انقلاب تدوین شد و این طرح ۶ محوری با هدف همسازی، روان سازی و شبکه سازی فعالیت ها در حوزه خانواده تهیه شد و در آن فعالیت ها به ۶ بخش ترویج، تسهیل، تکلیف، تعالی، تشکیل و تحکیم دسته بندی شد.
رحیمی نسب تصریح کرد: تاخیر در ازدواج هم از نظر جمعیت شناسی و هم به لحاظ مباحث اخلاقی، اعتقادی، امنیت جنسی و بیماریهای جسمی و روانی به یک معضل در کشور تبدیل شد و باید برای آن چارهاندیشی شود.
در این نشست افزایش سن ازدواج به عنوان یک معضل اجتماعی یاد و گفته شد، میانگین سن ازدواج در پسران به ۲۹ سال و در دختران به ۲۶ سال رسید و فاصله سن بلوغ تا ازدواج زیاد شد و این امر تبعاتی به دنبال دارد.
همچنین گفته شد، در حالکه جوانان زیادی در سن ازدواج هستند، آمار ازدواج هرسال شش تا هفت درصد کاهش پیدا میکند و عمده افراد پشت خط ازدواج وارد تجرد قطعی میشوند یعنی سن آقایان از ۴۰ سال و سن خانمها از ۳۷ سال عبور میکند.
مدیر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان یزد در ادامه جمعیت را یکی از موارد مهم در حوزه ازدواج و خانواده دانست و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ۱۴ خرداد امسال نسبت به کاهش زادآوری هشدار دادند.
این کارشناس امور خانواده و ازدواج تأکید کرد: در حال حاضر هزینههای ازدواج در ایران بالاست ، این امر سبب شد که بسیاری از جوانان از ازدواج صرف نظر کنند، در حالی که ما پرچم ساده زیستی اهل بیت (ع) را در دست گرفتهایم.
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در یزد، تغییر سبک زندگی را بسیار نگران کننده دانست و عنوان کرد: سبک زندگی اسلامی که هدف اصلی انقلاب بود، محقق نشد و این موضوع اکنون به یکی از مهمترین دغدغههای رهبر معظم انقلاب نیز تبدیل شده است.
فعال و عضو جبهه فرهنگی انقلاب استان یزد ادامه داد: به دلیل وجود این نقایص، با تیمی از متخصصان و دلسوزان طرح شش محوری «سامان خانواده» تدوین شد که این طرح هم مشکل اصلی و هم مشکل اجریی را در حوزه ازدواج و خانواده حل میکند.
رحیمی نسب تأکید کرد: در این طرح باید شش گروه تخصصی برای هر محور تشکیل شود و هر نهاد مسئولیت یک محور را با همکاری دستگاههای مختلف برعهده بگیرد.
وی اظهار داشت: در هرکدام از این شش محور یک مشکل و یک سئوال اساسی وجود دارد بهعنوان مثال در محور ترویج مشکل افراد زیاد در پشت خط ازدواج است باید بررسی و ریشه یابی شود.
به گفته وی این طرح میتواند یک نقشه راه دقیق و جامع در راستای تقویت و تحکیم بنیان خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی به ما بدهد، همه اداره های ذیربط شهرستان در این موضوع ملزم به همکاری و به کارگیری همه توان خود در اجرا این طرح هستند.
در ادامه سرپرست فرمانداری بهاباد با حمایت از اجرای این طرح خواستار همکاری و تعامل دستگاه های ذی ربط با این مجریان این طرح شد.
علیرضا تیموری افزود : با اجرای این طرح بسیاری از دغدغه ها و مشکل والدین در زمینه ازدواج فرزندان رفع و از آسیب های اجتماعی جلوگیری می کند .
وی گفت : گسترش فرهنگ ازدواج آسان در جامعه ضروری است و خانواده ها باید نسبت به این موضوع حساس باشند.
سرپرست فرمانداری بهاباد برضرورت آموزش های قبل از ازدواج تاکید کرد و گفت: آموزش های قبل از ازدواج باید به صورت مستمر برگزار شود.
مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد درفاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قراردارد.
نظر شما